Nazım Hikmet

“Gökyüzünü başımın üstünde görmek bana yasak “demiş Nazım Hikmet.
Bugünlerde fazlaca okur oldum Nazım sözlerini, dört duvar arasında olup güneşin tutulması  yıldızların yok olması mahpus damlarında olmayı gerektirmiyor .

Hayat kimine gündüz kime gece oluyor çoğu zaman . Baharı yaşamak elinde deriz  kıştan çıkabilirsen.

Geçenlerde sosyal medya paylaşım sitemde  mutluluğun resmini yapabilir misiniz ? diye sordum yıldızları sayabilir misin? Diye yanıt geldi her kalemde farklı şekil alır tuval üzerinde düşünceler. “soruda bilgiden doğar cevapta “ demiş Mevlana.

Geçenlerde bir hikaye dinledim kul sıkışmayınca Hızır yetişmezmiş misali hayat mücadelesini en ağırından omuzlarında taşıyan ana bir telefonla düşüncelere korkulara kapılmış gecenin karanlığında bir bayan sesi yakında bir durağı tarif etmiş oraya gel seninle görüşmek istiyorum demiş. çocukları merak içinde sorulardan sıyrılarak ana çıkmış paltosunu alarak evden söylenilen durağa gelmiş. sorular ardı ardına gözyaşlarını tutamamış. Gelir az gider fazla olunca çocuklarını okutmak için çareler aramaya başladığında yüreği pırlanta gibi gerçek bir kişiye yönlendirmişler anayı. çaresizlik içinde önce kapanan kapılardan sorumlu tutmuş bu gerçek kişiyi.aradan aylar geçmiş ve yine çaresizlik içindeyken gelen bu telefon o gerçek kişi tarafından en az onun kadar gündüz gibi bir kadın  açık yaraya ilaç getirmiş.dualar içinde şaka gibi birkaç dakika sonra ayrılmışlar herkes evine doğru yol almış.”doğruluk Musa nın asası gibidir.eğrilik ise sihirbazın sihrine benzer.doğruluk ortaya çıkınca onların hepsini yutar” Diyor Mevlana .bu haftalıkta bu kadar diyorum hayata dair söyleyeceklerimi hayata dair bir şiirimle noktalıyorum.               
sevgiyle kalın.
 
 Canından can kopar öldüm sanırsın..
Karanlık gecelerin bitmeyen şarkı gibidir.
Yalnızlığın engin denizler gibi,.
Koyamazsın yerine her çiçek
kendi dalında,
sonsuzluk gibidir ayrılık.
Acısı yakar yüreğini susuz çöllerde
Leyla Mecnun misali gün be gün
Anlarsın zaman diye her mevsim
Açan umut çiçeğinin
Karanlık gecelerine sızan
İnce bir ışık misali
Yüreğindeki koru külleyeceğini.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Sema ÖZTEKİN Arşivi
SON YAZILAR