Nihat Kahvecioğlu

Nihat Kahvecioğlu

Mustafa DEMİR’le BÜYÜKŞEHİR..!

          

        Yerel seçimlere artık sayılı günler kaldı.Siyasi partiler;Partilerinden Belediye başkanlığı için müracaat eden aday adayları arasından,başkan adaylarını belirleme çalışması yapıyor.Her ilde ve ilçede olduğu gibi Samsun’da da vatandaşlar,partileri tarafından belirlenecek belediye başkan adaylarını heyecanlı bekleyişleri sürerken,AK Parti Büyükşehir Belediye başkan adayını belirleyip açıkladı.Yani Samsun’da belirlenen ilk belediye başkan adayı;AK PARTİ’den Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa DEMİR oldu.

        Şimdi gelelim aday adaylarından aday belirleme çalışmalarına.Her siyasi partinin,belediye başkan adayını belirleme kriterleri farklı olabilir.Ama amaç seçimi kazanmaksa;Belirlenen başkan adayı,her kesimin kabul edebileceği bütün olumlu kriterleri taşıması gerekmektedir.

        Her ortamda yapılan sohbet konuşmalarında;Hangi görev olursa olsun,göreve getirilecek insanların LİYAKAT’lı olmasından bahsedilir durulur.Liyakat ve liyakatlı olmak nedir? O zaman sözlükleri şöyle biraz karıştıralım ve anlamına bir göz atalım.LİYAKAT;Layık olma,yaraşırlık,uygunluk,yeterlilik ve yetenek.LİYAKAT;Layık olanın göreve gelmesi.Hakkı olanın makam edinmesi.LİYAKAT;Bir işe ehil olmak,bir işe layık olmak.Ve LİYAKATLI OLMAK;Kişinin oturduğu koltuğu doldurabilmesidir.Görevini başarıyla yapabilme gücüdür.İşe hakkını verebilme becerisidir.

         ALLAH SİZE,MUTLAKA EMANETLERİ-İŞLERİ-EHLİ OLANLARA VERMENİZİ VE İNSANLAR ARASINDA HÜKMETTİĞİNİZ ZAMAN,ADALETLE DAVRANMANIZI EMREDER.[NİSA 58]                                                                           

Şimdi bu bilgiler ve anlamlardan yola çıkarak,AK PARTİ’nin Samsun Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Mustafa DEMİR’i irdeleyelim. Mustafa DEMİR;Teşkilatlar açısından liyakatlıdır çünkü teşkilat kuruculuğu ve İL BAŞKANLIĞI yapmıştır.Belediyelerin iç işlerinde liyakatlıdır çünkü BELEDİYE MECLİS ÜYELİĞİ yapmıştır.İllerin Ankara’dan yani merkezden yönetilmesinde liyakatlıdır çünkü MİLLETVEKİLLİĞİ yapmıştır.Kurumların ayrı bir bütçeyle yönetilmesinde liyakatlıdır çünkü BAKANLIK yapmıştır.Mesleğinde liyakatlıdır çünkü yıllarını mesleğine adamış bir MİMAR’dır.İşte Mustafa DEMİR;Yaptığı çalışmalarda ve görevlerde büyük tecrübe kazanmış,liyakat sahibi bir başkan adayıdır.Bu vasıflara sahip Mustafa DEMİR’in,SAMSUN’a çok şey katacağı aşikardır ve Samsun içinde bir şanstır.

          Şimdi her kafadan bir ses çıkacaktır ve bu da doğaldır.Çünkü herkesin kendine göre bir hesabı ve beklentisi vardı.Liyakat hak getire.Hesapları farklıydı.Onlar için benim istediğim aday olsun da,ne olursa olsundu.Ne yapalım? Artık başka bahara kaldılar.Üzülmesinler..! Sayılı günler kısa,çabuk geçer.Gün gelir onların adayına da sıra gelir.

          Her şey gönlünüzce olsun.

 

              SEVGİLERİMLE..! 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Nihat Kahvecioğlu Arşivi
SON YAZILAR