İLÇE ADAYLARI DA BELLİ OLMAYA BAŞLADI

Ak Parti’nin 60 ildeki Belediye Başkan adayları belli oldu. Kanaatimce Samsun gibi tabanda karşılığı olmayan Belediye Başkan adayları başka illerde de vardır. Örneğin Trabzon’da aday olan Van Valisi ve Belediyenin Kayyum Başkanı da Trabzon’da çok fazla tanınan biri değil. Ancak oradaki ilçe dengelerine bakıldığında, bugüne kadar ta Refah Partisinden itibaren her dönem Trabzon’un doğu kesiminden Milletvekili olmuştu. Bu dönem Ak Parti’nin Trabzon’un doğu kesiminden yani Yomra, Arsin, Araklı, Sürmene, Of, Dernekpazarı ve Çaykara bölgesini temsilen Vekili yoktu. Trabzon’a Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olan Vali’nin Çaykara doğumlu olması bu dengeyi yeniden korumuş olacaktır. Trabzon’dan söz açılmışken sosyal medyada patlak veren; ‘’Trabzonlular olmasaydı aç kalırdınız’’ ifadesi fevkalade yanlış bir ifade olmuş. Söyleyen arkadaşı tanımıyorum ama sanırım maksadını aşan bu ifadeyi bir yere kızarak söylemiştir. Yoksa durup dururken böyle bir ifade söylemesi mümkün değil ama her ne olursa olsun ifadenin savunulacak tarafı yok. Zaten konumuz da bu değil, konumuz siyaset. Ak Parti’de Büyükşehir Belediye Başkan adayı belli olduktan sonra sıra ilçelere gelmiş durumda. Bu konuda da Ankara kulislerinden gelen bilgileri bugün sizlerle paylaşmak istiyorum.

Dilerseniz merkezden değil de en doğudan başlayalım;  daha önce de söylediğim gibi, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul değişecek diye yazmıştım. Ak Parti Genel Merkezinde kurulan komisyonlarda alınan karar gereği değişmesi yönünde karar alınmış. Yerine gelecek kişiyle ilgili net bir bilgi olmamakla birlikte ağırlıklı olarak İlçe Başkanının olması yönünde bilgi geldi. Salıpazarı’nda Halil Akgül ile bir dönem daha devam edileceği bilgisi geldi. Ayvacık’ta mevcut Başkanın değişeceği, yerine de İlçe Başkanı Kemalettin Bey’in geleceği bilgisi geldi. Çarşamba’da mevcut Başkan üç dönem kuralına takıldığından yerine mevcut ilçe Başkanı Halit Doğan gelecekmiş. Tekkeköy’de mevcut Başkan Hasan Togar’la devam edilecek. Canik’te Osman Genç’in üçüncü dönemi olması nedeniyle değişeceği, yerine Yılmaz Hocaoğlu ve İbrahim Sandıkçı isimlerinden birinin geleceği bilgisi geldi.

İlkadım’da Erdoğan Tok ile bir dönem daha devam edilecek. Atakum’da mevcut Başkan İshak Taşçı ile devam edilecek. Ondokuzmayıs’ta Osman Topaloğlu ile yola devam edilecek. Bafra’da Hamit Kılıç’ın performansı ve tabanda karşılığı olduğundan seçime onunla girilecek. Alaçam’da mevcut başkan değişecek yerine eski İlçe başkanı avukat Ali Şengül gelecek. Yakakent’te de mevcut Başkanla seçime girilecek. Kavak’ta İbrahim Sarıcaoğlu ile devam edilmeyecek gibi bir durum var. Yerine kim gelecek derseniz Salih Çelik en ağırlıklı konuşulan isim. Lâdik’te Selim Özbalcı tekrar aday olmak için mücadele etmekte ancak görev yaptığı süre boyunca Lâdik halkı ile uyumlu çalışmadığından çok büyük bir tepki var kendisine, değişmesi kesin gibi gözükmekte. Yerine kim gelir derseniz Nurhan Yapıcı Özel veya bir başkası, o konuda net bir bilgim yok. Havza’da Murat İkiz’in üçüncü dönemi olması nedeniyle değişeceği, yerine ilçe Başkanı Sebahattin Bey’in veya eski Ilıca Belediye Başkanı Erol Pepeç ’in geleceği söylenmekte, Vezirköprü’de mevcut Başkanla yola devam etme kararı alınmış. İşte size bir kalemde tüm ilçelerle ilgili Ankara kulislerinde konuşulan taze bilgileri sundum.

Bazı okurlarım bazı Belediye Başkanlarıyla ilgili çok tepkililer, onların tepkilerine saygı duyarım. Ancak ellerinde delil olan varsa getirsin adam gibi yayınlayalım. Yok, ellerinde delil olmadan sadece ve sadece şahsi bazı işlerini yaptıramadıklarından veya pek çok işleri yapılmasına rağmen bir işleri yapılamadığından tepki duyuyorlarsa onlara söylenecek söz bulamıyorum. Bu arada enteresan bir şey duydum onu da sizlerle paylaşma gereğini hissettim: Osman Genç’in farklı bir partiden Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağını duydum. Osman Genç’i az çok tanıyan birisiyim. Bir şeyi kafasına koydu mu ondan vaz geçmez. Büyükşehir adaylığı konusunda ne kadar ısrarcı olduğunu biliyorum o nedenle de Ak Parti dışından herhangi bir partiden de aday olabilir. Gerçi Devlet Bahçeli Ak Parti’den transfer gelen Başkan adaylarını kabul etmeyeceğiz açıklamasını yaptı ancak siyasette her şey değişebilir. Bir ay önce ‘ittifak bitti’ dediler şimdi ‘ittifak kaldığı yerden devam ediyor’ dediler. Ayrıca toplum eski toplum da değil. İşim nedeniyle bazı ilçeleri dolaştım, halk çok farklı tepki veriyor. Yıllarca siyaset yapmış birisi olarak halkı ilk kez bu kadar tepkili gördüm. İnşallah seçime kadar bu tepki azalır da Ak Parti sükût-u hayale uğramaz. Ak Parti’nin en büyük şansı alternatifi olmamasıdır. Ak Parti’den kaçan oylar MHP’ye gider bu da Ak Parti açısından çok fazla problem teşkil etmez. Önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak diğer adayları değerlendirmek üzere. Bugünlük de bu kadar, kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
27 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR