Mokasen hikayesi...

 

AKP"nin oylarında düşüş görüldükten sonra ,bazı eski tüfekler siyasete soyunur oldu..Hani derler ya , Kayserili ,kendi anasını allayıp pullayıp babasını gelin verirmiş....O hesap , son zamanlarda medyamız unutulmuş,inzivaya çekilmiş eski siyasetçileri ,parti Liderlerini yeniden parlatma uğraşında.

Kimlerden bahsettiğimi sanırım anlamışsınızdır. Saadet Partisi"nin yeni lideri ve 2009 Mahalli İdareler seçiminde başarılı bir çıkış yakalayan “milli görüş “çizgisini ödünsüz sürdüren, siyasetin yeni soluğu Prof. Dr. Numan Kurtulmuş" un“emanetçi” olmadığı görülünce düğmeye basıldı.

İki kişinin kolunda zar zor yürüyen , -belli ki -sağlık sorunları yaşayan “Mücahit Erbakan”ın ,10 yıl aradan sonra hatırlanmasını neye bağlıyorsunuz? İran"da üst düzeyde karşılandığı gezi medyada günlerce yer aldı...

Demek ki siyaset terzileri “provasız” elbise dikme alışkanlığından vazgeçme niyetinde değiller.

“Mokasenlerimi giyerim“diyerek siyaset arenasına çıkan Sayın “Cindoruk “ da öyle.

Peki, başına geçeceği DP yi iktidara taşıyabilecek mi?

DP"yi AKP"ye alternatif oluşturacak bir Muhalefet partisi konumuna getirebilecek mi ? Partiyi Sn. Demirel"in vesayetinden kurtarabilecek mi ? Çiller"in başarısını tutturabilecek mi?

ANAP,uzun yıllar Sn. Turgut Özal"ın vesayetinden kurtulabildi mi?

DSP"deki iç hesaplaşma Sayın Sezer "in “emanetçi” olmadığından kaynaklanmıyor mu?

Sayın Rahşan Ecevit"in üzerinde gölgesinin gezinmediği bir teşkilat var mı?

Denilebilir ki DP nin siyasi serüveni farklıdır.Doğrudur.Doğuşunda demokratik açılımın payı büyüktür.Adı değişse de konjonktürel konumu göz ardı edilmemelidir.Her ihtilal /müdahale sonrası yaratılan “mağduriyet” edebiyatından nemalanarak ,50 yıl ülke yönetiminde söz sahibi olan anlayışın, yeniden millet iradesinin teveccühünü sağlayacak ne gibi bir “mağduriyeti” var ki?

Dağılmış /bölünmüş , kadroları başka partilerde yer edinmiş,yorgun ve dargın emektarlarının silkinip kendine dönüşü sağlayacak hangi bir heyecan ve tutku dirilişin sebebi olabilir?

“Asrın Davası Ergenekon “"dan ne bir Kahraman ,ne bir Lider ,ne bir iktidar çıkmaz ...

Ancak.DP"nin 22 Temmuz öncesi ANAP ile denenmiş ,başarısız birleşme çabaları denense de yararı olmaz.

Seçimden seçime siyasi partiler arası “Birleşmeler,ittifaklar , hülleler” yaşanyor değil.Partilerimiz birbirinden kız alıp verir gibi aday değişimi,takası yapabiliyor.Yadırganmıyor hazmediliyor.Yeniyi aramak yerine eskilerle idare ediliyor.

Arada bir yeni /genç yüzler siyasetimize katılsa da güçleri yetmiyor..seçim maratonuna dayanamıyorlar... Siyasetimizde iki örnek var .İki Cem .Biri Cem Boyner ... diğeri Cem Uzan Yüzer gezer oyları alıp... yok oldular..İktidarlara alternatif olamadılar..

Eski tüfekler için de öyle.”Encümen-i Daniş” tarzı toplantılarından bıkıp ,biraz da heyecan duyalım diye ,kimi sandığından smokinini , kimi çizmesini,kimi bastonunu,kimi şapkasını alıp ortaya çıkmakla başarılı olunmuyor.

Siyaset tıpkı uzun metrajlı bir film.Bu film bir kez yazılır ,bir kez oynanır.Devamı vardır,tekrarı yoktur.Çok emek ister , çile ister ,para ister,ekip ister,yeni yüz aktör /aktris ister,iyi bir senaristin kaleminden çıkmış gerçek hayat hikayesi ister,yeter mi ...yetmez.İyi bir rejisör ister..Aksi ,kısa metrajlı “dokümanter “film olur .Ki siyaset vizyonsuzluk kaldırmaz.Vizyonu olmayan ,ışığı tükenmiş ,enerjisi kaybolmuş liderlerin devri kapanmıştır,artık tarihe mal olmuşlardır.Bunların ikinci baharları olmaz.Hep son baharda kalırlar.

Şüphesiz AKP" bu olanları ilgi ve merakla izliyor .Güçlerinin iktidar erkini tehdit edecek bir potansiyele ulaşamayacağından emin görünüyor.Aldırdığı yok.İşine de geliyor.Siyasetimize nur yağmayacağının farkında.

Neden mi?

Otuz /kırkllık siyasi birikimlerini genç partililere aktaramayanlar, gençlere siyaseti sevdiremeyenler , mevzilerini/koltuklarını gönül huzuru içersinde terk etmeyenler, bir zaman sonra partilerinden itile kakıla gönderilenler ,kalkıp hala seçmeni kendine kul ,mecbur görüp “benim “diye zimmetleyenler hedef kitlelerinin yok olduğunun farkına varmalı artık.

Oyuncağı elinden alınmış haylaz çocuklar gibi Kongre salonlarındazmızlanmayı bırakıp köşelerine çekilmelidirler..

Ne giyilirse giyilsin ,ne denirse denilsin siyaset kuru bir iddiadan ibaret değildir.Kimsenin egosunu tatmin için bir araç ta değildir.Arada bir yaşanacak nostaljik hikaye hiç değildir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan Anayol Arşivi
SON YAZILAR