MHP ‘NİN 15 Ağustos TARİHLİ GENELGESİ

MHP 'NİN 15 Ağustos TARİHLİ GENELGESİ

ÜZERİNE ANALİK YORUM

Genel Merkez Sitesine girerseniz Genelgenin tümünü okuyabilirsiniz.Genelge bir “Seçim Manifestosu” niteliği taşımaktadır.İlk bakışta Teşkilatlara yönelik bir tebligat yazı gibi algılansa da gerçekte ; Türk milletine,yerel seçimlerin önemi anlatılmaktadır.

Genelge'nin zamanlaması dikkat çekicidir.Hainlerin14 Ağustos “Eruh ve Şemdinli olaylarını kutladığı(!)bir tarihe denk düşürülmesi tesadüfi olamaz.Siyasi olaylar tesadüfe bağlanamaz.

MHP'ye göre:Mahalli İdareler seçimleri “Demokratik bir fırsat” olarak değerlendirilmiştir. Seçimin bir “yenilenme”, siyasette ve yerel yönetimlerde de “Temizlik,canlılık, tazelenme” olacağı düşüncesi ağır basıyor.11 yıllık AKP iktidarı“başarısız,yetersiz,heyecanı tükenmiş “ durumdadır.Bu bağlamda “Sosyal barış,ekonomik güven,siyasal istikrar,milli birlik ,milli güvenlik,milli kimlik ve milli geleceğimiz yok olma noktasındadır

Tavizkar ve teslimiyetçi AKP politikaları terörü,azdırmış,arsızlaştırmış,İmralı Canisi'ne Çözüm'ün muhatabı payesi verilmiş, silah ve kan siyasi meşruiyet kazanmış ve adına Demokratikleşme denilmiştir.Toplumum ikna edilmesi için yeni Sevr'ciler, Yeni Mandacılar, Yeni Sömürgeciler işbaşındadır.”Demokrasi ve özgürlük” talepleri,Türkiye'yi bölmek,milleti atnik ayrışmaya doğru sürüklemek olduğuna işaret edilmiştir.Seçim süresince tehlikenin boyutları,Türk milletine anlatılmasi istenmiştir.

Çözüm ve Barış süreci Türkiye'nin ve Türk Milletinin aleyhine bir iklim oluşturmuştur. ABD ve AB güdümlüdür. İmralı, Kandil ve Erbil ortaklığı “ihanet ve rezalet” boyutundadır. BDP' akıldışı talep ve şantajları artmıştır.Hükümet'sessizliğini ,toplumsal algıyı İslami referansla örtme telaşında “Helalleşme “ kavramına ssarılıştır.

“Arap Baharı” zemheriye dönmüş,“etnik ve mezhep” temelli “tanzim ve taksimat” planları katliamlara gerekçe yapılmış.Aynı oyunTürkiye üzerinde de oynanmak istenmektedir.

Şer odaklı ittifakların önünde en büyük engel MHP'dir.Bu yüzden MHP ve milliyetçi cephe , direnç gösteren Stö dinamikler ” itibarsızlaştırmak” istenmektedir.

“Çuval olayı”ndan sonra, savaş uçağımızın düşürülmesi,pilotlarımızın şehit edilmesi,kanlı istihbarat baskınlarının hesabı mahşererakılmıştır.Son kaçırılan pilotlar..Sınırımızda yaşanan korku ve panikarda arda çıkan orrman yangınları.Kaçakçılığın sınır ve yasa tanımaz cüretkarlıkları Devletin caydırıcılık güçünü ve itibarını zedelemiştir.Hükümet,Mursi yandaşları bahane ederek ,içerdeki dindar kesime karşı gönül soğutucu açıklamalar, Rabia selamıyla oy kaybını önlemeye çalışmaktadır.

Küresel güç,arada bir Türkiye'yi hizaya sokmak için“On Münit sopası “ ile balans ayarı yapmaktadır.Ortadoğu merkezli politikaların arkasında ABD ve Hirıstiyan Avrupa'nın olduğu aşıkarken Hükümet,sadece ,Israil'i hedef alması dış politikada yalnızk psikolojisini yaşamaktadır.Dış politikada “diplomatik ilişkileri kesme,askıya alma,dondurma”gibi yaptırımlar göze alınamamaktadır..

MHP,Erbil' de yapılması planlanan “Kürt Ulusal Kongresi”nin Büyük Kürdistan projesinin ilk ” Çalıştay ”ı olarak görmektedir.Bu gelişmeler ve olaylar 30 Mart seçimlerinin önemini artırmaktadır.Seçim stratejileri ”mutlak başarı“ üzerine kurulmuştur. MHP,seçime kendi adayları ile katılacak ve hiçbir siyasi parti ile ittifak, anlaşma yapmayacaktır..

Yönetimdekiler 1 Eylül tarihi itibarı ile görevlerinden ayrılması istenmiştir.Adayların veya aday adaylarının ,Partililerin moral motivasyonu zaafa uğratıcı davranışlardan kaçınması, kırılma, küskünlükler yaşanmaması için -parti dışından -yapılacak açıklamalara itibar edilmemesi, klasik ve kronik hizipçilikten uzak durulması ,konusunda uyarılmıştır. Ne garip tesadüfki yazıyı kaleme almadan demokratik bir yoklamayı ifsat ederek,içlerindeki fitne kazanına odun atarak harlayan sözde demokrat geçinenlerin asparagas beyanları manşetlere taşınmış.Bunu yapanların,alet ve araç olanların dönüp bir aynaya bakmalarına yüzlerinin ne şekil aldıklarına,kime neye hizmet ettiklerinin muhasebesini yapmalarında yarar var.

Her şeye rağmen bu seçim daha iyi bir Türkiye için fırsatr, MHP 'nin adayları seçmenin tek tercihi gibi görünüyor.Bence Genelge'ninManifesto'nun özü ve içeriği budur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan Anayol Arşivi
SON YAZILAR