FARKLI AÇIDAN BÜYÜKŞEHİR ADAYLARI DEĞERLENDİRMEYE NE DERSİNİZ

FARKLI  AÇIDAN  BÜYÜKŞEHİR ADAYLARINI DEĞERLENDİRMEYE  NE DERSİNİZ

Elimizdeki verilere ve siyasi tecrübelerimize dayanarak  önümüzdeki  yıl yapılacak olan Büyükşehir Belediye  Başkanlığı seçimlerinde gözle görünür üç adaydan birisinin koltuğa oturacağına kesin gözüyle bakıyorum. Adayların kimler olduğunu üç aşağı beş yukarı hepiniz tahmin ediyorsunuz ancak konunun anlaşılması bakımından biz bu isimleri teker teker ele almak istiyoruz.

Mevcut Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Bakan Suat Kılıç ve Milletvekili Cemal Yılmaz Demir  bu isimlerin başında geliyor. Saydığım bu üç isimle ilgili nefsi mülahazalarımı ve geçmişte yaşadıklarımı bir kenara bırakıp objektif bir değerlendirme yapmak istiyorum. Bunu yapmak istememin nedeni  ise bu üç isimle ilgili toplumun düşüncelerine nefsimi karıştırmaksızın katkıda bulunmak ve şehrimizi  bundan sonraki süreçte yönetecek olan insanların müspet ve menfi taraflarını halkımızla paylaşmak sureti ile yapılacak kamuoyu yoklamalarında manevi sorumluluğumuzun gereğini yerine getirmektir. Her yazımız internet, bayi ve abone bazında toplamda ortalama beş bin kişi tarafından okunduğuna göre yapacağımız değerlendirmede kişisel duygularımızı  işin içerisine koymadan üzerimizdeki vebali düşünerek ahrette vereceğimiz hesaba göre bir değerlendirme yapmanın yararlı olacağını düşünmekteyim.

Gazetecilik mesleğine başladığım gün önüme koyduğum hedeflerin tamamına yakınını bana gerçekleştirme fırsatı veren Yüce Rabbime nihayetsiz şükürler ediyorum. Bundan sonra bu şehirde sadece yanlış olan işlerin karşısında olacağım. Bugüne kadar şahsıma karşı yapılan bir çok yanlışla uğraştım ve hamdolsun sonuçlarını da aldım. Artık nefsi mücadele yapmanın şahsım için gereği kalmadığını düşünmekteyim ve olaylara daha  farklı bir boyuttan bakmak istiyorum.

Gazetecilik mesleğini  işin başına koyduğum arkadaşlar üzerinden yürütüp, ticari faaliyetlerime ağırlık vermek suretiyle bundan sonraki hayatımı  sürdürmek istiyorum. Bunu yapma nedenim yukarıda söylediğim gibi şahsi işlerimi ve meselelerimi görmüş olmamdır. Gazeteyi kurduğumda bu işle ilgili kendime beş yıl ömür biçmiştim. Beş yıl bitti altıncı yıla girdik. Bundan sonraki işim, ticari faaliyetlerimi  ve müesseselerimizi kurumsallaştırıp işlerimize bakmak olacak. Siyasi hiçbir hesabımın olmadığını da siz değerli okurlarımla paylaşmak isterim.

Bu şehirdeki tüm olumsuzlukları çözecek olan sadece ben değilim. Biraz da başkaları uğraşsın. Halkımız onca olumsuz işler olurken piyasaya çıkmıyorsa, ne zaman ki kendi başlarına bir sıkıntı geliyor ve soluğu bizim yanımızda alıyorlarsa bunlara biraz “dur” demenin zamanının geldiğini düşünüyorum. Biz bu güne kadar kişilerin işleri ile değil, toplumun meseleleriyle uğraştık. Bundan sonra da aynı şekilde toplumun sorunları ile ilgileneceğiz ancak şahsi işleri için kimse bizi rahatsız etmesin. Bunu belirtme nedenim artık o kadar yoğun bir şikayet ve talep yağmuru var ki adeta iş yerimize gidemez olduk. Arabasına ceza yazılandan tutun da mahkemede davasını kaybedenlere varıncaya dek herkes soluğu bizim kapımızda alıyor.

Bu kadar izahattan sonra gelelim asıl konumuza; Önümüzdeki dönemde Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamına oturması muhtemel isimlerden mevcut Başkan Y.Ziya Yılmaz'dan başlamak suretiyle üç kişinin müspet  ve menfi yönlerini sizlerle paylaşacağım. Y. Ziya Yılmaz üç dönem bu şehre hizmet etmiş, şehri aldığı noktadan iyi bir noktaya getirmiş bir idareci. On beş yıl gibi uzun süre  belediyecilik yapmak kolay bir iş değildir. Toplumun belli bir kısmının taleplerini karşılamış olsanız da belli bir kesimin taleplerini yerine getiremeyince  bu insanlar size ister istemez düşman oluyorlar. Hal böyle olunca da yıpranıyorsunuz. Başkan Yılmaz teknik konularda malumat sahibi ve donanımlı bir insan ancak dünya görüşü itibariyle sosyal demokrat bir yapıya sahip. Bürokratlarının büyük bir kısmı da genelde bu çizgide.

Bakan Suat Kılıç'a gelince genç, dinamik, tuttuğunu koparan, icraat yapmayı seven bir yapısı var. Bakanlığı döneminde elindeki yetkileri çok iyi kullanmış, şehrine ciddi yatırımlar yapmış bir siyasetçi. Bu gerçeği görmezden gelmek doğru bir yaklaşım olmaz. Ancak Bakan Kılıç eleştirilere tahammülsüz ve karşısında gördüğü ufak büyük her şeyi yok etmek istiyor. Bu davranışıyla da toplumdan tepki alıyor. Küçücük bir İnternet Gazetesi'nin aleyhinde yaptığı yayınlara tahammül edemeyip ekmeği ile oynaması onun gibi koskoca bir siyaset adamına yakışmaz. Her peygamberin inkarcısı olmasaydı peygamberliğin kıymeti harbiyesi olmazdı. İzin versin de bazıları onu eleştirsin ve yanlışlarını söylesin. O da bu eleştirilere kulak vermek sureti ile daha  güzel icraatlar yapsın. Kanaatimce Suat Kılıç'ın belediye başkanlığında Samsun şehri şimdikinden daha çok kazanımlar elde eder.

Son olarak Cemal Yılmaz Demir'i değerlendirecek olursak,  Demir inanç, itikat ve yaşam biçimi bakımından düzgün bir insan. Ona inancının dışında kimse bir şey yaptıramaz. Özellikle dünya'da  zulüm gören müslümanlarla ilgili icraatlarını şahsen takdirle karşılıyorum. Belediye Başkanlığı konusunda teknik bir bilgisi olmadığını düşünüyorum. Başkanlık  yapacak kişiler ya teknik konuları veya yasal işleyişi çok iyi bilmek zorundadırlar aksi halde ciddi anlamda sıkıntı çekerler. Bütün vakitlerini yasal soruşturmalarla geçirmek zorunda kalırlar. Bu nedenle Cemal Bey'in belediyecilik anlamında bir tecrübesi olmadığını düşünmekteyim. Ancak belediye başkanlığı yapamaz  demiyorum. Güzel bir ekip kurarsa elbette ki yapar ve en azından şimdiki gibi Rotaryan, Mason cemiyetlerinin desteklediği kişileri görev başına getirmez. Bu da benim için önemli kriterdir.

İşte size önümüzdeki yerel seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamına oturması muhtemel  üç adayın değerlendirmesi. Takdir  siz değerli okurların. Kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR