Metro Samsunspor

Samsunspor olağan Genel Kurulu bu gün Canik Kültür Merkezi Necip Fazıl Kısakürek salonunda yapıldı. Tam Samsunspor'a yakışır bir organizasyon oldu, emeği geçen herkese, başta Yönetim Kuruluna, Canik Belediye Başkanı Osman Genç'e ve tüm çalışanlara şahsım adına teşekkür ediyorum.
Son dönemlerde yapılan en güzel organizasyonlardan biriydi bu günkü kongre. Bundan iki dönem önce Tek Gıda İş Sendika salonunda yapılan genel kurulu hatırladım bu gün. Sadi Subaşı'nın bozuk organizasyon nedeniyle feryatlarını hala kulaklarımda duyar gibiyim. Çaresizlik içinde kıvranan Hakkı Tomaç hala gözlerimin önünde. Kayyuma devredilmek istenen bir takımın şu an işleri yoluna koymuş olması, mali tablonun disipline edilmiş pozisyonu sevinç verici. Borç ödemelerinde yardımlarını esirgemeyen Samsun Milletvekili ve bakanımız sayın Mustafa Demir, Fatih Öztürk ve Suat Kılıç'a ve elbetteki Samsunspor sevenlere minnettarız.
Ancak bu gün böyle güzel bir salonda yapılan olağan genel kurul lider takıma yakışır bir katılımla gerçekleşmedi. Bin'e yakın delegeden sadece 100 civarında katılım olması herkesi şaşırttı. Bu kongreye katılımın daha yüksek olması için illa kaos mu olması gerekiyor?
İşler nasıl olsa yolunda, takıma sahip çıkan da var diye düşünülmüş olabilir. Ancak iyi günde de yönetim tüm tarafları ve taraftarları yanında görmek ister. Bu yönetim kuruluna çok görülmemeliydi.
Gelelim Samsunspor kulübünün sponsor bir firmayla anlaşabilme ve bu konuda yönetim kurulunun yetkilendirilme talebi konusuna. İlk başta takımımızın önüne veya arkasına bir firma ismi eklenmesi fikrini duyduğumda kan beynime sıçramıştı. Lakin en azından bir süreliğine bu fikre alışma konusunda bayağı kendimi zorladım. Kalbim kesinlikle böyle şey olmaz derken aklım en azından bir süreliğine, düzlüğe çıkana kadar olabilir fikriyle boğuştu durdu.
Belki bir grup taraftar bana kızacak ama futbolda rekabet edebilen bir takımımız olsun istiyorsak bunu bir kez daha tüm ayrıntılarıyla düşünmeliyiz.
Futbol endüstrisinin dünyada yaklaşık 200 milyar doların üzerinde bir cirosu olduğu düşünüldüğünde ki bunun içinde bahisler, reklamlar, yayın hakları, forma satışları, oyuncu transferleri gibi binlerce kalem var. Bütün bu ekonomiyi oluşturan firmalardan Samsunspor'da faydalanmalıdır. Rekabet edebilmenin gereği budur. Bana gelince ben kalbimin sesine her zaman güvendim...
Beşiktaş Kongre Üyesi
Bu gün yapılan Samsunspor Olağan Genel Kurulu'nda Beşiktaş kongre üyesi olan biri sözcü olarak görev alıyor. Bu şık bir durum değil. Lütfen bu arkadaşlar kendilerini nereye ait hissediyorlarsa o takımın kongre üyesi olsunlar. Bu kızılacak bir şey değil. Kendini Beşiktaşlı hissediyorsa ki saygı duyarız Samsunspor kongre üyesi olmasın...

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR