Kim Kullanılıyor ?

Kim Kullanılıyor ?

Ülkemizde son yıllarda gelişen olaylar ile , 1800'lü yılların yarısında Rusya'da gelişen olaylar arasında içerik olarak bağlantı olduğunu düşünüyorum. Her iki olayda siyonizmin amacı doğrultusunda  nasıl çalıştığı ve hedefe ulaşmak adına neler vazgeçtiğini, ileriye dönük nasıl planlar yaptığını , günümüzde ise neler yaşandığını sadece olabilir mi yönünden karşılaştıracağım.

Siyonistler  Filistin'e yerleşmeyi planlarken önemli bir mesele ile yüz yüze gelirler. Yahudiler dünyanın hiçbir yerinde pratik olarak el  sanatları ve tarım ile uğraşmıyordu. Kurulacak olan bir koloninin olmazsa olmazları bunlardı. O nedenle tarım yapılacak bir ülke bulunmalıydı ki, bunun için en müsait ülke Rusya idi.  Uzun uğraşlar sonunda çar Yahudilerin vatandaşlık kazanılması mülk edinmeleri konusunda olumlu yaklaşıma girmişti. Çar büyük toprak sahiplerinin köle çalıştırmasını yasaklamış aynı zamanda üniversitelerinde Yahudi gençlerinin  okumaları , devlet memuru olmaları konusunda yasa çıkarttı.  1860' lı yıllarda Rusya'ya yerleşilmeye başlamıştı Yahudiler.

1881 yılında Rusya'da  Çar'a karşı  Yahudi gençlerin içinde olduğu birkaç suikast girişimi yapılır. Yapılan suikastta  Yahudilerin yer alması ülkede yaşayan Yahudilerin aleyhinde kullanılmaya başlanır. Rusya'daki  gazete ve yayın kurumları bu kampanyaya katılır. Olayın geneline bakıldığında tüm basın yayın kurumları Yahudilerin tekelindedir. Tüm basının Yahudilere karşı olması kimsenin dikkatini çekmez. Arka planda ise halkı Yahudilere karşı kışkırtanlar ise siyonistlerdi.

Bu tahrik kampanyası sonucunda Rus- Polonya sınırında ve güney Rusya'da organize Yahudi katliamı yani pogromlar başladı. Böylece ilk modern antisemitizm 1881 yılında çarlık Rusya'sında ortaya çıkmış oldu.Çok az kimse saldırıların hedefinin üçüncü sınıf Yahudiler olduğunu fark etmişti. Fabrikatörler , doktor, saygın işadamları ,saray Yahudiler ve tüccarlara dokunulmazken .Yüzbinlerce Musevi zanaat erbabı, çiftçi hayatlarını kurtarmak için kaçmak zorunda kalmıştı. Pogromdan kurtulanlar, Filistin'e göç etmeleri gereken siyonistlerin  kolonizasyon için ihtiyaç duydukları insanlardı. Pogrom korkusu zorunlu göç için yeterli olmayınca 1882 yılında yasalarla Yahudilerin çiftlik yapmaları ,öğrenim görmeleri ve bunun gibi özgürlüklerin kısıtlama getirildi.

Kısaca olay kendi  halkını amaçları uğrunda kullanmaktan sakınmayan bir ideolojinin nasıl çalıştığını ve yıllar sonrasının nasıl planlanarak eylemlerin gerçekleştirildiğini görüyoruz.

Günümüzde ülkemizde yaşanılan bir takım olaylara baktığımızda göze çarpan ve net cevabı verilmeyen  bir olay var. Neden Amerika ? Neden Amerika kaynaklı ülkemde iç siyasi meseleler,

Öncelik Amerika macerası nasıl başladı ?

Cemaatin hızlı yükselişi, Refah partisinin iktidarı siyasi çalkantılar, 20 tane Aczimendinin her saat ekranda boy göstermesi, ilkokullarda türban takılması, Üniversitelerde türban gerginlikleri ağlayan kız öğrenciler. Başı bağlıların milli törenlerde, çocuklarının askerliği için yemin törenlerinde yaşadıkları olumsuzluklar. Ülke içerisinde İslam'a karşı artan tepkiler.  Ekonomik sarsıntılar,28 Şubat kararları bir kör dövüşü ülkeyi sarmış.  Cemaat liderinin dinler arası diyalog çıkışı, Baş savcının cemaat lideri için yaptığı hazırlıklar, Mit'in hazırladığı rapor ve dönemin başbakanının o lideri arayarak ''Sağlığın  için  Amerika git '' telefonu.

1999 yılında cemaatin liderinin Amerika yolculuğu sağlık için başlamışken, anılan rahatsızlıkla ilgili herhangi bir haberin çıkmaması,  İktidar partisinin yükselişi, Cumhuriyet mitingleri, yapıların değişmeye başlaması, iç siyasi karışıklıklar, bölgesel sorunlar, terör örgütünün etkinliğini artırışı, ülke içinde yeniden yapılanma çalışmaları, Cemaat liderine geri dön çağrısı,

Cemaat – iktidar arasında kavga var haberleri, dershanelerin kapatılacağı çıkışları, eylemlerin artışı, bir önce ki dönem tutuklananların salınması, ülkene dön çağrısının yüksek perdeden söylenmeye başlaması, Mit'in karalanma çalışmaları, polisin ön plana çıkışı, tutuklamalar, bölgesel sorunların artışı, terör  örgütünün pervasızlığı ve ülke içi kaos.

Tüm bu gelişmelerle Rusya'da amaçları uğrunda her şeyi yapanların bir bağlantısı olabilir mi sorusu acaba ne yanıt bulurdu ?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bayram Ocak Arşivi

ALGI

24 Kasım 2019 Pazar 10:30

TBMM

05 Ekim 2019 Cumartesi 11:50

KUKLA

31 Ağustos 2019 Cumartesi 12:42
SON YAZILAR