KİM KİMDİR ?

Birbirlerini tanıyanlar, birbirlerinin ne olduğunu ve fikri olarak nerede durduğunun farkındadırlar. Takiyye yapsalar, ihtiyatlı davransalar da;  bir arada yaşayanlar, dost ve arkadaşlar, komşu ve aile bireyleri birbirlerinin zikri kodlarını en hafif tarifle bilirler.

“Darbe Girişimi”nin üzerinden 10 gün geçti. Bu girişimin terör örgütü PDY tarafından gerçekleştirildiği delillere bağlı olarak netleşti. Dış ve iç destekçilerinin kimler olduğu da zamanla öğrenilecektir.

Girişimin içinde olmayıp, bu yapının militanı bulunanlarla ilgili olarak devlet ciddi bir operasyon başlatmıştır. Özellikle devlet kurumlarında bulunan üye, yandaş ve militanlarını görevden uzaklaştırıp, suça karışanları da tutuklamak suretiyle bir temizlik sürecine girmiştir.

Yaklaşık elli bin devlet memuru açığa alınmış, haklarında disiplin işlemi başlatılmıştır. Bunlar, yapılacak inceleme ve soruşturmaların sonucuna göre, ya göreve iade edilecekler veya kurumlarıyla ilişikleri kesilecektir.

Açığa alınan memurların hepsi bu yapının suçlusu olmayabilir. Bazılarının hiçbir gönül bağı da yoktur belki. Bunlar, yapılacak incelemeler sonucunda netleşecek ve mağduriyetler oluşmayacaktır kanaatimizce.

Bu yapı ile yolları hiç buluşmayanlar olduğu gibi, 2013 yılına kadar hasbi duygularla bu yapının içinde olanlar ve 17/25 Aralık darbe teşebbüsüyle yollarını ayıranlar da olmuştur.

Bu örgütle gönül ve düşünce bağı olmadığı halde, yapının güçlü olduğu yıllarda, yapı ile flört ederek, ellerini öpüp, mesafe alanlar da olmuştur.

Bu süreç; birbirlerine kin, nefret ve ihanet duygusu besleyenlerin, intikam alma yarışına dönüştürülmemelidir. Haksız ve yalan ihbarlarla ortaya çıkacak mağduriyetlerin vebali ihbarı yapanların olacaktır.

Bu süreçte, PDY örgütünün güçlü ve devletle flört ettiği yıllarda, bu yapıdan istifade etmiş sömürgenlere dikkat edilmelidir.

O günün haksız ve adaletsiz yükselişlerine ve kazançlarına sevinenlerin, bugün dökecekleri gözyaşına itibar edilmemelidir. Ama, masum insanlar da, bu sürecin içine katılıp, mıntıka temizliği yapılırken mağdur edilmemelidir.

Her kurum ve kuruluşta, kritik noktalarda bu yapının adamlarının olduğu bilinmektedir. Bu adamlar birbirlerini tanıdıkları gibi, onları da diğerleri bilip, tanımaktadır.

Örgütün güçlü olduğu yıllarda, gururla yapının elamanı olduğunu söyleyenlerin, şimdiler de, sinerek yapıyla hiç ilişkisinin olmadığını söylemesi inandırıcı olmamalıdır.

Kimin, kim olduğu; geçmiş yıllardaki yol haritasından ve yaşam biçiminden bilinmektedir. Şimdi, geçmişteki adaletsiz yükseliş ve kazançların; adaletle düzeltilmesi, hakların iadesi, adaletsizliklerin giderilmesi zamanıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sami Kesmen Arşivi
SON YAZILAR