Kavimler Göçü Olmasa

Nereden başlasak ,hangi konuya yönelsek ,gündem o kadar hızlı değişiyor ki takip etmek yoruyor insanı . O gün  ki gündem, haber kuşağında verilmeye başladığında, kanalına göre yorumlanması, tartışma programları başladığında ise kanalın siyasi yaklaşımına göre oluşturulan sunum ve çağrılan konuklar ile estirilen havanın çesitliğine tanık oluyorsunuz.
Son konu Cumhurbaşkanı tarafından söylenen Lozan, en karşıt söylem  muhalefetten'' Lozan olmasaydı sen o  koltukta olamazdın''
 Tartışma programları Lozan başarı mı ? Hezimet mi?
 Bir diğer karşıt görüş, Lozan gelince toprak gitti, petrol yatakları gitti, İslam coğrafyası gitti, hilafet gitti,  Ayasofya gitti, tarih gitti, ümmet gitti, ezan gitti, Kur'an gitti.  Lozan gelince ,IMF geldi, faiz geldi, borç geldi ,hürriyet gitti esaret geldi.
Ne demişti Marks, ''Tez-Anti tez= Sentez'' evet gündem belirlendi, Marks dinlendi ama sentezi asla tartışanlarda bulamazsınız, o tartışmaların bir galibi veya kendini tam ifade edeni çıkmaz.
Tüm tartışmalar bir kenara bırakıp Lozan'a kadar olan durum ne idi ? Biz bir kıskacın içerisindeydik. O günkü şartlar  alabileceklerini almaya çalıştılar ,olabilecekler ve olanlarla sona erdi anlaşma. Diplomatik zafer ya da hizmet  her ne olduysa bunu en güzel tarih belirler. Getirileri neler olmuş, götürdükleri nelerdi diye.
Geriye dönüp zamanı durdurmak mümkün mü ? Lozan'ı değiştirmek mümkün mü ? Hayır ama tartışmanın olumlu yanlarıda mutlaka vardır.  Oradaki yaşanılanlar,aksaklıklar dile getirilerek bir ders çıkartılabilinir.
Lozan'da, Kurtuluş Savaşıda ,Çanakkale Savaşıda ,Osmanlı da bizim ,atalarımız  var olma mücadelesi içerisinde idi
Osmanlı'nın yükselişi ,''Şanlı tarihimiz'', kazanılan zaferler ''Başarımız'', Üç kıtaya hükmetmek ''Gururumuz'', duraklama, gerileme ve çöküş bizim dışımızda mantığı abesle iştigaldir . Doğrusuyla, yanlışıyla, kazancıyla, kaybı ile tarih bizim, o insanlar bizim.  Biz onlardan aldığımız emaneti bir adım daha ileriye getirmek için mücadele etmeliyiz.
Ya Sevr gerçekleşseydi  Lozan'ın    hükmü olur muydu ? Yada elinde  kalan topraklar ile seni gaile alan olur muydu?  Masaya güçlü oturamadık, çevremizde onca emperyalist oluşum vardı ve istedikleri ortamı sağlamışdılar.
Şunları alsaydık, dediklerimizden hepsin  alınsaydı inanın Balkanlar neden olmadı ,Kanal neden olmadı diyecektik.
Aksaklıklar, eksikler, hatalar olmuştur mutlaka, önümüze bakalım ''Biz ne yapıyoruz ya da ne yaptık ''
Gezi eylemlerinde duvara yazılan bir yazı ''Zulüm 1453 de başladı'' diye ,böyle uçuk, aykırı  düşünenler bu memleket üzerinde bulunmaktadır . Oturup kavga etmek zamanı değildir bugün ,bugün birlik ve beraberlik  zamanıdır .
Bakın IŞİD terör örgütü diye onunla savaşıyor süper güçler , arka planda gelişmeler farklı.
Herkesin düşmanı IŞİD,ama havadan silah atıp, yakıt atıp, onları sıkıştırmış rejim güçlerinden kurtarmak için yüzlerce askeri vurup, yanlışlıkla oldu diye bilenlerde ne yazık ki bunlar.Yine terörle savaştığını söyleyenler terörü üretenler .Olaya şöyle bakın, onlar savaşıyor Müslümanlar ölüyor.Ve yeniden bir bölüşüm var dünya üzerinde, Lozan'ı ders olarak alın bu yeni bölüşümde aynı hataları yaşamayın, oyuna gelmeyin.
Lozan bitti, bırakalım bu boş gündemi, Osmanlı olmazsa, Kurtuluş Savaşı olmazdı, Selçuklular olmazsa Osmanlı olmazdı, Kavimler Göçü olması Selçuklular olmazdı, kuraklık olmasa Kavimler Göçü olmazdı, Adem olmasa hava olmazdı ,uzayıp gider bu boş didişme,

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bayram Ocak Arşivi

ALGI

24 Kasım 2019 Pazar 10:30

TBMM

05 Ekim 2019 Cumartesi 11:50

KUKLA

31 Ağustos 2019 Cumartesi 12:42
SON YAZILAR