Kapatılan belediyelerin çalışanlarının...

Kapatılan belediyelerin çalışanlarının durumu ne olacak?

Son belediye yasası ile kapatılan belediyelerin çalışan personeli ve makine parkı bağlandıkları belediyelere devredilecek. Bir kısım personelin de Büyükşehir Belediyesi"ne devredilmesi de gündemde.Bu arada işçi almak, çıkarmak yasak.
Kapanan Belediyelerin personeli konusunda herhangi bir problem söz konusu değil, ancak Başkanlar"ın  koltukları ortadan kalkacağı için, kendileri de boşta kalacağı bir gerçek. Kapatılan belediyeleri Batıdan doğuya doğru ele alacak olur isek, en batıdaki Taflan Belediyesi 5216 sayılı yasa kapsamında Büyükşehir Belediye kapsamına girmiş olmasa da, hizmet alabilmek için, meclis kararı alarak Büyükşehir Belediyesine dahil olmuş, karşılığında da Adil Keleş Başkan"ın büyük fedakarlıkları sonucu, beldeye çok güzel hizmetler alınmış. Yıllardır çözülemeyen su sorunu ve yol sorunu büyük ölçüde çözülmüş, beldenin ortasından geçen Derenin üzerinde D.S.İ. ye köprü yaptırılarak, kışın büyük sorun olan ırmaktan geçiş de halledilmiş oldu.
Çatalçam Belediyesi, iki dönem üst üste başkanlık koltuğuna oturan Osman Çavuş sayesinde elindeki kıt kaynaklara rağmen, hizmet binası, yol ve su sorunlarını Büyükşehir Belediyesinin de desteği ile çözmüş durumda. Belediyenin kapatılıp, Atakum ilçesine bağlanması ile Osman Çavuş Atakum"dan belediye meclis üyeliğine aday olmuştur.
Altınkum Belediyesi kuruluşundan, kapanmasına kadar aralıksız Başkanlık koltuğuna oturan Cemal Gülhan başkan, kendi imkanları ile Beldede birçok hizmete imza atmış, en büyük sorunlardan birisi olan tapu sorunu ile ilgili hazine mahkemesini belli bir noktaya getirmiş, ticaretten gelmesi nedeniyle, sorunları çözebilmek için risk almaktan kaçmamış, Belediyenin ihtiyacı olan hizmet binasını yapmıştır. Bu binanında bir kısmını kiraya vererek belediye bütçesine girdi sağlamıştır. Atakum ilçesine bağlan masıyla birlikte, meclis üyeliği için Atakum"dan başvuruda bulunmuştur.
Kurupelit Belediyesi kurulmasından itibaren ciddi sıkıntılar çekip, ehliyetsiz yöneticilerin iş başında bulunması sonucu borç batağına saplanıp, çalışanlarına maaş ödeyemez hale gelmesi ile birlikte iş başına gelen Turan Çakır, gerek ticari birikimi, gerekse beşeri münasebetlerdeki başarısı sonucu, Büyükşehir Belediyesi ile uyumlu çalışmasının karşılığını almış, beldesi her türlü hizmeti almada diğer beldelerin önüne geçmiştir. Gerek merkezi hükümet, gerekse yerel iktidardan istifade etmede profesyonel davranan Turan başkan, beldesini Üniversitenin içerisinde bulunduğu modern bir belde yapmayı başarmış, yıllardır imarsız, ruhsatsız olan üniversite hizmet binalarının ruhsatlarını vermiş, üniversite belediye barışını sağlamıştır.
Atakent belediyesi kurulduğu günden bu güne kadar, iki başkan arasında gidip gelen bir belediye. Kuruluşunda Başkanlık koltuğuna oturan Temel Çalıkoğlu, koltuğu iki dönem Yaşar Alan"a verdikten sonra, son seçimde tekrar Başkanlık koltuğuna oturmayı başarmıştır. Ancak Belediye"nin kapanması sürecinde de bu koltukta oturmak kendisine nasip olmuştur.
Bu belediyelerin kapanması  doğal bir süreç. Belediyeler arasında iki kilometre var. Başkanlarına maaş, çalışanlarına maaş, iller bankası payı yetmiyor, hizmet etmek çok zor, birleşmeleri çok doğru bir karar. Başkanları da bunu istiyordu zaten.
Doğudaki belediyeleri önümüzdeki yazıda yazmamız gerekecek, zira bu günlük hayli uzattığımı biliyorum,hoşçakalınız...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR