Mustafa Samancı

Mustafa Samancı

KALPAR' IN İNADI

 Samsunspor' umuzun ilk altı iddiasını garantilemek, ilk iki için ise şansını devam ettirebilmesi için Balıkesirspor mücadelesinden en az bir puanla dönülmesi gerekmekteydi. Bunun futbolcular ve teknik heyet kadar taraftarda farkındaydı elbet.

                Maç öncesi belki herkes bir puan çok iyi gelecektir diye düşünür olmuştu , rakiplerin puan kaybettiği haftada. Balıkesirspor deplasmanından bir puanla dönülmesi elbette iyi bir sonuç. Çünkü Balıkesirspor da Samsunspor gibi ligin ikinci yarısının en etkili performansına sahip bir diğer takımı. Belki maçtan önce Balıkesir'e gitmeyin bir puanı razı olun dense eminim Kalpar Hoca anında kabul ederdi. Lakin böyle bir beraberliği gönüller kabul etmiyor, beyin algılayamıyor.

                Sezon başından beri Kalpar Hoca' nın yanlış yaptığı hareketleri yazdım durdum. Bir çoğunda da vazgeçti yaptığı hatalardan. Haftalarca Canberk gibi Ptt 1.Ligin en iyi sağbek oyuncusunu kulübede oturttu. Daha sonrasında baskılara mı dayanamadı bilmiyorum ama Canberk'e formayı verdi , ve samsunun öz çocuğu olan Canberk'te o formayı başkasına kaptırmayacağını Kalpar'a kanıtladı.

                Lakin Kalpar Hocanın en büyük yanlışı gereksiz inadıdır. Yahu bu takım 1-0 öne geçmiş rakip 10 kişi kalmış her şey yolunda giderken , ikinci yarıda takım geri çekiliyor, rakip bizi boğarcasına atak geliştiriyor ve sonunda da aradığı golü buluyor. Arkadaş devre arasında ne söylüyorsun da sen bu oyuncalara on kişi kalmış rakip karşısında baskı yiyor ve geri çekiliyor. arkada resmen rakibe gel gol at dercesine boşluklar bırakıyor. Hiç mi analiz yeteneğin yok ?

                Hadi tüm bunları geçtim, 76 dakika boyunca sahada yürüyen Musa Aydın'a nasıl tahammül edebiliyorsun sen ? Elinde Arif gibi bir oyuncun varken , yeni alınan Zafer varken sen gidip her maç sahada yürüyen Musa Aydın'ı nasıl oynatıyorsun? Sayın Kalpar senin arkanı toplayan birçok kişi var. Bu takımın başarısını sakın sahiplenmeye kalkma . Bu takımın başarısı taraftarın desteğiyle doğru orantılıdır, bunu aklından çıkarma. Samsundan başka yerde yaşadığın teknik direktörlük maceraları da benim bu sözümü kanıtlar nitelikte zaten. Samsunspor' dan başka hiç bir spor kulübünde teknik direktör olarak bir başarı yakalayamadın.  Çünkü o kulüplerin hiç birisinin seyirci potansiyeli Samsunspor'un seyirci potansiyelinin yarısı kadar değildi. Takımı ateşleyecek seyircileri yoktu. Ama Samsun halkı öyle değil. Samsunspor'u ilk ikiye de sokacak olan taraftarın desteğidir, play off' u garantiletecek olan da bu taraftarın desteğidir. Sen yat kalk, bu taraftara, bu şehre dua et ki yeniden canlandı, şaha kalktı bu taraftar. Yoksa sen çoktan bu kulüpten istifa etmiştin. Her zaman dediğim gibi bu takım zaten kadrosuyla ilk ikiye oynar. Bu dakikadan sonra sana gerek olduğunu düşünmüyorum. Yaptığın zor günler geçiriyoruz açıklamalarıyla kendini rahatlatma. PTT 1.LİG' de zor günler geçirmeyen takım sayısı bir elin beş parmağını geçmez. Bunu da unutma.

                Son sözüm takımını deplasmanda da yalnız bırakmayan, kendine ayrılan yeri gereğinden daha fazla bir şekilde dolduran, deplasmanda dahi kareografi yapıp herkesin takdirini kazanan Samsunspor taraftarına. Bu taraftar oldukça bu takımın sırtı yere gelmez. Allah hepinizden razı olsun. Balıkesirspor'un taraftarını da , o takımın yöneticilerini de bu maçta çok iyi gördük ve tanıdık. Bu dakikadan sonra Balıkesirspor'un olduğu yerde kimse dostluktan bahsetmesin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Samancı Arşivi
SON YAZILAR