İlkadım projede bir"inci"

  İlkadım İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü, Samsun İl Özel İdare Kültür ve Sanat Galerisi'nde muhteşem bir törenle 3. Bilim Sergisini açtı. İlkadım İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı ilköğretim ve ortaöğretim okullarımızın yaptığı “BU BENİM ESERİM, ORTAÖĞRETİM TÜBİTAK VE PROJE TABANLI BECERİ YARIŞMALARINDA” beğeni kazanan eserler görücüye çıktı.

   Programın açılışına İlkadım Kaymakamı Sn. Zafer ORHAN, İl Millî Eğitim Müdürü Sn. Hülya ERTÜRK KOÇ, ilkadım ilçe Millî Eğitim Müdürü Sn. Davut NUMANOĞLU, şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, yazarlar ve veliler katıldı.

   Açılış konuşmasını yapan Sn. Davut NUMANOĞLU: “Projeler noktasında ARGE çalışmalarına önem veriyoruz. Türkiye finallerinde yarışacak olan 8 projeyle önümüzdeki hafta Ankara'ya gidilecek. Bu yıl bu kapsamda 18 projeyle çok büyük başarılar elde ettik.” dedi. 

   İl Millî Eğitim Müdürü Sn. Hülya ERTÜRK KOÇ ise: “Projeler, devamlı üzerinde durduğumuz önemli bir konudur. Samsun ili olarak projelere verdiğimiz önemin faydasını da görmekteyiz. Biz bunların yayılması ve artırılması için uğraşmaktayız. İlkadım, proje konusunda Samsun'da birinci sırada yer alıyor. Bunda Ondokuzmayıs Üniversitesi'nin katkısı oldukça yüksektir. Geçen sene 2 bin civarında olan proje sayımızı şimdi tek başına İlkadım ilçemiz geçmiş durumdadır.” diye konuştu.

   Eskiden hapishane koğuşu olarak kullanılan bu dar mekânlar, ancak böyle bir sergiyle bu derece anlam kazanabilirdi. Katkı sağlayanlara teşekkür etmeyi SAYDER başkan yardımcısı olarak bir borç bilirim.

   Burada toplamda 60 proje var ve bu projeler 3 gün boyunca sergilenecek. Köşemden burayı gezmeye davet ediyorum tüm Samsunluları. İlimizde çok güzel etkinliklerin olduğunu bizzat kendiniz görünüz. O çocuklardaki heyecanı, enerjiyi, sinerjiyi, umudu bizzat kendiniz gözlemleyiniz. Görmeyenlere de anlatınız. Zaten anlatılmayacak gibi de değil çalışmalar. 

   Her biri ayrı dünya olan çocuklarımız büyük bir vakarla, gururla eserlerinin başlarında duruyorlar. Gelen her davetliye büyük bir aşk, şevk ve heyecanla anlatıyorlar eserlerini. İnsan gurur duyuyor, büyüleniyor adeta. Bu öğrencileri okullarıyla, danışman öğretmenleriyle ve okul müdürleriyle birlikte tanıtmak isterim. Buradan özellikle müdürlerime sesleniyorum. Bize ulaşın ve sizleri köşemize misafir edeyim. Başkaları tarafından örnek alınmanızı sağlayalım. Çünkü sizler örnek alınmayı çok fazlasıyla hak ediyorsunuz. En çok da bu işin öznesi olan o pırıl pırıl çocuklarımız hak ediyor övülmeyi.

   Elime broşürler tutuşturdular. Onlara da bakarak kısaca değerlendirmeler yapmak istiyorum. Muzaffer Barışyurt İO'nun DONMUŞ TOHUM diye bir projesi var. Hazırlayan: Hanife Hale KILIÇ. Danışman: Şenol BEYHAN.  Yine aynı okuldan Mevlüde Nur ÇAKIROĞLU BOZULMAYAN EKMEK adlı bir eser hazırlamış. Heyecanla anlattı bana eserini. İlkadım Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi BEKÇİ adlı bir eser hazırlamış. Hırsızlığı engelleyici ilginç bir proje. 35 liraya taktıklarını söylediler. “35 TL'ye güvende olmayı kim istemez?”  diye de soruyorlar. Ticaret Meslek Lisesi'ne götürdü beni Fahri OKUR müdürüm. Eşi Reşide OKUR'un danışmanlığını yaptığı PARMAK HESABIYLA DAR AÇININ TRİGONOMETRİK ORANLARI adlı bir projeyle karşılaştık. Öğrencimiz: Abdullah Şevki COŞKUN. Sakarya İO'dan Cenk ONARAN ve Mehmet BAHAR TRAFİKTE KAVŞAK DÜZENLEMESİ adlı güzel bir eserle yer almışlar sergide. Danışman: Erdal BAHÇE.  Daha çok bayanları ilgilendiren bir proje 30 Ağustos İO'dan Berşan UZUN ve Aydanur BAYRAK imzalı. FIRINDA HAVALANDIRMA SİSTEMİ adlı projenin danışmanı: Ayşegül YAMAN. Aziz Atik Anadolu Öğretmen Lisesi, SAMSUN'UN COĞRAFİ YÜZÜ projesiyle katılmışlar etkinliğe. Katılımcılar: Nisa Nur CAN, Sena AYDIN. Danışman: Erol YALÇINKAYA. İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi adına danışmanlığını Civan ÇELİK Hoca'nın yaptığı doktora tezi ciddiliğinde olan projeyi Buse SARI ve Merve ÖZMAN hazırlamış. Benim de fazlasıyla ilgimi çeken ÇOK PARTİLİ HAYATA GEÇİŞ SÜRECİNDE HÜKÛMET VE MUHALEFET İLİŞKİLERİ SAMSUN ÖRNEĞİ adlı proje hakkında Civan Hoca 10 dakikalık bir bilgilendirme yaptı bana. Yine aynı okuldan danışmanlığını açılışta uzunca sohbet imkânı bulduğum Hasan ÖZKAYA'nın yaptığı AMERİKAN GENERAL HAAN GEMİSİYLE İSKENDERUN LİMANI'NDAN PUSAN KIYILARINA GİDEN SAMSUNLULAR: SON KORE GAZİLERİNİN GÖZÜNDEN KORE SAVAŞI adlı proje. Hazırlayan: Didem ÖZAY-Ceren ÇELİK. Son olarak Gülizar-Hasan YILMAZ Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi'nin BİR TATLI HUZUR VERMEYE GELDİK projesinden söz edeyim. Adnan ÖZDEMİR Müdürüm koluma girerek anlattı bana projelerini uygularken yaşadıkları ve yaşattıkları mutluluğu. Bir heyecanlı bir mutluydu Adnan Bey. Hazırlayan: Mehtap ARAT- Asena Selen SALTI. Danışman: Adil ÖZAN. “Mazide muktedirken bütün kuvvetiyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan milletin istikbale güvenle bakmaya hakkı yoktur.” Kemal ATATÜRK.

   Projelerinden bahsedemediklerim darılmasınlar, küsmesinler. Adlarını yazamadıklarım hayıflanmasınlar. Ben onların, bana bilgilerini ve çalışmalarını göndermeleri durumunda bütün bu tarz güzel etkinliklerini destansı bir şekilde anlatırım. Bunu bir görev sayarım. Köşemden onların sesi olurum. Gözü kulağı olurum. Gönüllerine, heyecanlarına tercüman olurum.

   Son söz olarak bu etkinliği hazırlayanları en büyüğünden en küçüğüne tebrik ediyorum. Bu binanın arı kovanı gibi işlemesini, meraklılar tarafından gezilmesini ve görülmesini tavsiye ederim. Herkes çoluğunu çocuğunu alsın, eşini taksın koluna, Mecideye'de alış veriş mekânlarında saatlerce gezmektense buraya gelsin. Haydi bakalım!

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İsa Abanoz Arşivi
SON YAZILAR