İlkadım Bilim Sergisi

  Çocuklarımızın hayal güçleri oldukça iyi. Kendilerine imkân verildiğinde neleri yapabileceklerini biliyoruz. Çalışmalarımız geleceğimiz ve çocuklarımız içindir. Enerjileri ve kıvrak zekâlarıyla çocuklarımız birer küçük mucittirler aslında.

   Biz büyükler küçüklerimize güvenelim ve destek verelim. Onlar yüzümüzü kara çıkartmazlar. Başıboş gezip birbiriyle kavga etmekten uzaklaştırarak çocuklarımıza üretimin zevkini tattırırsak gerçek eğitim öğretimden örnekler sunmuş oluruz.

   İlkadım İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü"ne bağlı okulların projelerinin sergilendiği “İlkadım 2. Bilim Sergisi” Cumhuriyet Meydanı"nda açıldı. (22.03.2010) Bu yazımda bu sergiye dair izlenimlerimi aktarmak istiyorum. Burada KÜÇÜK YÜREKLERİN BÜYÜK HAYALLERİ ile karşılaştık. Hayallerini gerçeğe dönüştürmüşlerdi.

   İlköğretim çağındaki çocuklarımız "Bu Benim Eserim" diyebilmek için aylarca uğraştılar, çalıştılar. Doğacak zaferlerin tatlı sancısını hissettiler. Öğretmenlerine, müdürlerine, okullarına, ilçelerine, illerine ve vatanlarına bir katkı sağlama aşkını öğrencilerimizin gözlerinde okudum.

   Biz Samsun olarak, İlkadım ilçesi olarak ilk adımları atmaya ve attırmaya talibiz. Gündemi takip etmekle zaman kaybetmek istemiyoruz. Gündem oluşturmaya talibiz. Takip etmekten değil de takip edilmekten zevk alıyoruz. Tüketmekten çok üretmeyi, insanların hayatlarını kolaylaştırmayı arzuluyoruz. İçimizde keşfedilmemiş pek çok cevherin olduğunu bilmekteyiz. Yarınımızın ve yarınlarımızın daha güzel olabileceğini bizlere rahatlıkla söyleten cevherlerden, gençlerimizden bahsediyorum.

   Samsun Cumhuriyet Meydanı"nda cıvıl cıvıl, pırlanta gibi gençler eserlerinin başında bekliyorlardı. Gelip geçenlere öyle büyük bir zevk ve heyecanla anlatıyorlardı ki eserlerini, insanın "Bunlar büyümüş de küçülmüş" diyesi geliyor. Gözlerindeki ışıltıdan büyüklerine çok mesajlar gönderiyorlardı. 54 projenin sergilendiği odacıkları peş peşe bir solukta hiç sıkılmadan gezebiliyorsunuz. Üreten gençlerinizle gurur duyuyorsunuz.

   Güzel bahar günlerinde insanlar kadın erkek, çoluk çocuk bu panayıra ortak oluyordu. Küçük bilim adamlarından öğrenecek çok şeyleri vardı. Çocuklarına gösteriyorlardı bu büyük hayallerin küçük çocuklarını. Gösteremeyenler anlatıyordu.

   Bu etkinliğe ister BAHAR (BİLİM) ŞENLİĞİ deyin ister MUCİTLERİN BULUŞMASI deyin ister SAMSUN"UN KÜÇÜK MUCİTLERİ deyin ne derseniz deyiniz bu etkinlik Samsun için çok önemlidir. Küçük yüreklerin büyük hayallerini görme imkânı bulmuş olduk bu etkinlikle. Emeği geçen, güler yüzleriyle gelenleri karşılayan ve projelerde öğrencileri yönlendiren öğretmenlerimizle gurur duyduk.  

   Bu arada küçüklerin hayallerini gerçekleştirmek için çalışan büyüklerimize teşekkür ediyoruz. Bu projeye bir ekip çalışması tanımlamasını yapan Vali Yardımcısı Sayın Ramazan AKSOY"a, Samsun"un bu çalışmalarıyla İstanbul"u bile geride bırakarak Türkiye 4."sü olduğunu vurgulayan Samsun İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Hülya ERTÜRK KOÇ"a, bu tarz projelere her türlü desteğini vereceğini söyleyen İlkadım İlçe Kaymakamı Sayın Zafer ORHAN"a ve ekibiyle birlikte çalışarak bu projenin heyecanını yaşayan, katılımcılara teknik bilgiler veren ve 21 projenin 13-14 Nisan"da Ankara"da final sergisine katılacağı müjdesini veren İlkadım İlçe Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Davut NUMANOĞLU"na sonsuz teşekkürler ederiz. İlçemizi ve ilimizi ön plana çıkaracak daha nice çalışmalarda bulunmalarını bekler, kendilerini destekleriz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İsa Abanoz Arşivi
SON YAZILAR