İLÇELERİ DEĞERLENDİRMEYE DEVAM EDELİM

Konumuza girmeden önce Dr. Yılmaz Karagöz’le ilgili KADEF ’in aldığı kararla ilgili birkaç kelam etmek istiyorum. Yılmaz Karagöz’ü çok fazla tanımamakla birlikte uzun yıllardan beri KADEF ’teki görevi nedeniyle görevimiz gereği görüşmelerimiz olmuştur. Dikkatimi çeken konu Karagöz CHP’den Milletvekili adayı olduğu dönemde KADEF ona en ufak bir tepki vermezken şimdi AK Parti’den meclis üyesi sıralamasına girince adeta isyan etmiş olmasıdır. Oysaki asıl isyan etmeleri gereken zaman CHP’den aday olduğu zaman olması gerekmez miydi? O zaman sekiz ay gibi uzun bir süre adamı izinli sayacaksınız ama şimdi kongreye iki ay kala adamın Başkanlığını düşürüp yerine başkasını koyacaksınız. Bu bana göre adil bir davranış biçimi değil. Şayet o zaman da aynı tavrı göstermiş olsalardı, onlara saygı duyardım ama o zaman en ufak bir tepki göstermeyenler şimdi bu kadar büyük bir tepki göstermiş iseler ortada sıkıntı var demektir. Kaldı ki KADEF ‘in bir tane Kavaklı’nın dahi oyunu etkileyebileceğini düşünmüyorum. Şayet öyle olsaydı aynı Yılmaz Karagöz CHP’de ilk üçe konulurdu. Bu işler öyle zannedildiği gibi olmuyor, o nedenle KADEF ‘in bu yaptığını tasvip etmek mümkün değil.

 

 

Gelelim konu başlığımıza, daha önceki yazımızda bazı İlçeleri değerlendirmiştik. Bugün kaldığımız yerden devam edelim. Canik’le ilgili değerlendirmelerimizi yapmıştık. Bazı aklı evvel kiralık kalemler İYİ Parti adayı ile AK Parti adayı yarışıyor şeklinde yazmış iseler de bu değerlendirmenin tamamı palavra. Alınan talimat gereği yazılan yazılar bunlar. Canik’te AK Parti yüzde 60’ın üzerinde oy almaz ise ben hiçbir şey bilmiyorum. Canik’ten doğuya doğru gidecek olursak, Tekkeköy’de güçlü bir rekabet var. Hasan Togar’ın ne kadar muhalifi varsa tamamı Mustafa Candal’ın etrafında toplanmış durumdalar. Bu isimler güçlü isimler, Tekkeköy’de ilk kez Lazlarla Muhacirler beraber hareket etmekteler. Hasan Togar da Muhacir ama karşısında Halil İnci ve başka Muhacirler var. Yücel ailesinin bir kısmı Togar’ın karşısında, bir kısmı AK Parti’de, Çift ailesi Candal’ın yanında, önümüzdeki bir aylık süreç çok önemli, kim çalışırsa kazanır.

 

 

Çarşamba’da AK Parti adayı Halit Doğan seçimi rakipsiz götürür. Onun rakibi yok gibi ama orada can sıkan durum mevcut. Başkan Hüseyin Dündar’ın yıllarca ortaklık yaptığı ve İlçe Başkanı olması için uğraş verdiği Halit Doğan’ın yanında yer almamasıdır. Ancak çok değil şurada bir aylık bir zaman kaldı. Bir ay sonra Halit Doğan’ın yüzüne nasıl bakacağını da merak ediyorum. Terme’de de çok çekişmeli bir seçim var. AK Parti adayı Ali Kılıç’ın meclis üyeliklerine köylülerini ve akrabalarını koyduğu yönünde bir tepki var kendisine. O yüzden işi kolay değil. Saadet partisi adayı Ali Yüksel İlçede sevilen sayılan bir şahsiyet. Toplumla sürekli diyaloğu olan bir isim. O nedenle Terme’de Saadet partisi adayı ile AK Parti adayı kafa kafaya bir yarış içerisindeler. Salıpazarı’nda Halil Akgül’ün karşısında aday olsa da çok fazla şansı olduğunu düşünmüyorum. Zira Halil Akgül sevilen bir şahsiyet, o nedenle Salıpazarı’nda Halil Başkan bir dönem daha devam eder. 

 

 

Ayvacık’ta ne olur derseniz, AK Parti adayı Halil Kalaycı sevilen bir şahsiyet, karşısında aday olan Erdal Avcı’nın şansı olmadığını düşünmekteyim. Zira Avcı ailesi Ayvacık’ta çok sevilen bir aile değil o nedenle orada da AK Parti adayının seçimi alması çok kolay. Doğuyu bitirdikten sonra gelelim şehrin batı yakasına. Ondokuzmayıs’ta Osman Topaloğlu’nun rakibi yok gibi. Cumhur İttifakı olmasaydı MHP adayı orada şanslı olabilirdi ama Cumhur ittifakı olunca Topaloğlu’nun rakibi yok gibi bir durum var orada. Bafra’da da durum aynı, şayet Cumhur İttifakı olmasaydı MHP Bafra’da seçime iddialı girerdi ama Cumhur ittifakı olunca orada da sıkıntı olmaz. AK Parti adayı Hamit Kılıç seçimi alır. Alaçam’da durum nedir derseniz, Cumhur İttifakı gereği MHP’ye bırakılan Alaçam’da MHP adayı İlyas Acar’a ciddi bir tepki var ama karşısında aday olanların da çok şansları olmadığından orada da İlyas Acar seçimi alır. Yakakent’e gelince, mevcut Başkan Hüseyin Kıyma sevilen bir isim ama CHP’nin en güçlü olduğu ilçelerden birisi Yakakent olduğu göz önüne alındığında orada da ciddi bir seçim olacak gibi gözükmekte.  

 

 

Şehrin güneyine gelince yerimiz bitti, bir sonraki yazımızda da şehrin güneyini değerlendireceğiz. Yazıya son vermeden önemli bir hususa değinmek istiyorum. Sipariş üzere çalışan bazı aklıevveller Büyükşehir ile ilgili anket yaptıklarını Erhan Usta’nın Mustafa Demir’e çok yakın olduğunu yazıp çiziyorlar. Hatta bunu yapanlardan birisi de AK Parti’de daha önce il Başkanlığı yapmış bir zat olması onun nasıl bir insan olduğunu ortaya koyuyor. Mustafa Demir Bakan iken dönemin Başbakanına şikâyet eden zat, şimdi parasıyla puluyla Erhan Usta’ya destek veriyormuş. Aman geri kalmasın onun olduğu yerde ot bitmez. Erhan Usta yüzde 15 civarında oy alacak ise, o devreye girince yüzde 10’a gerilerse şaşırmam. Büyükşehir’de Mustafa Demir seçimi alır. Bunda en ufak bir şüphem yok ama oranı ne olur onu şimdiden kestirmek mümkün değil. Bu seçim farklı bir seçim, herkes olması gereken yeri buldu, o bakımdan da mutluyum. Bugünlük de bu kadar, kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR