İl müftümüz hayırlı olsun

İl Müftümüz Sayın Osman Şahin'in emekli oluşuyla altı ayı aşkındır boşalan makam koltuğuna birçok kişinin aday olduğu ve mücadele ettiği haberlerini duymuştuk.

Geçen hafta gazetemiz sahibi ve genel yayın yönetmenimiz Sayın Adnan Bahadır bey'in 02 Kasım 2011 tarihli köşe yazısında ele aldığı konu itibari ile Ondokuzmayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Hayrettin Öztürk'ün atandığıyla ilgili köşe yazısında;

“Hayrettin Hocayı yaklaşık yirmi beş yıldır tanıdığı camianın içerisinden gelen, gerek yaşantısı gerek okuduğu Kuran ile gerekse koltuğu doldurması bakımından bu işi hak etmiş bir arkadaşımızdır.”

“Kürsüye çıktığı zaman konuşmasını bilen, sokağa indiğinde münasebetleri düzgün olan, bürokrasi bakımından da tecrübeli bir arkadaşımız olması hasebi ile bu işe layık bir insan” diyor…

Bahsedilen “hegemonya” işine pek aklımız ermez.

İlimiz Samsun'un simgesi sayılan Büyük camide Prof Hayrettin ÖZTÜRK' ÜN 5–6 yılı aşkındır kıldırdığı cuma sabah namazına gelenlerin arasında olarak,

Sayın Hayrettin ÖZTÜRK Beyi; Genç aktif konu ve konuşmasına hâkim, halk tarafından sevilen ve saygı duyulan, çevresine güven veren bir insan olarak görmekteyiz.  

İlimizin çeşitli semt ve uzak mahallelerinden gelen kalabalık bir cemaatle huşu içinde namaz kılmanın huzurunu,

Namaz bitimi namazda okunan süre ve duaların Türkçe meali ise, daha bir anlam yüklüyor yüreklerimize.

Namaz çıkışında avluda yaşlısı ve genciyle insanların birbirini kucaklayarak yapılan hasbıhal, kimi arkadaş guruplarının birbirleriyle tokalaşıp tebrikleşerek birbirlerine sağlık ve mutluluk dileklerinde, hayrettin hocanın da bir katkısı olduğu kanısındayım.

5–6 yıla yakındır her cuma sabah namazlarını bu şekilde kalabalık bir cemaatle eda ederken, aynı zamanda emekli ve çalışan arkadaşlarımla haftada bir kavuşmanın ayrı bir mutluluğunu yaşıyorum.

Gazetemiz Denge'nin 15.10.2009 tarihli sayısında;

 “Samsun büyük camii'nde sabah namazı kılmak” Adlı makalemde bahse konu Hayırsever iş adamı A.KURUMAHMUTOĞLU 'NUN üstlendiği sabah kahvaltısından ve o atmosferden bahsetmiştim.

Kahvaltılı sohbete katılan yeni il müftümüz Hayrettin ÖZTÜRK, OMÜ öğretim görevlisi Prof Dursun Ali Toker, Prof Nazmi Polat, Prof Mustafa Zeki Terzi, Prof şahin Köktürk, il müftü yardımcısı her cümleye (undan sonra) eki katan Sait hoca, Atakum ilçe müftüsü Âdem Sayılır, beden eğitimci Ahmet hoca, resim hocası Ali Boğa, eğitimci Ali Yüksek hoca, il vaizlerinden Nizamettin Bayraktar, Vaiz Veysel ve Mehmet bey ile cami cemaatinden oluşan insanların katılımıyla gerçekleşen kahvaltılı sohbette sunuculuk yapan Büyük Cami imamı Sayın Sadık BALCI bey olmak üzere;

Cuma hutbesiyle alakalı konferans niteliği taşıyan konularda 3 er dakikalık konuşmalarla insanlarımızın bilgilenmesinde ve aydınlanmasında emeği geçen yukarıda isimlerini saydığım çok değerli ilim adamlarımızdan istifade edebilmenin mutluluğunu yaşayan biri olarak;

Maddi ve manevi katkılarından dolayı değerli işadamı Sayın A.KURUMAHMUTOĞLU gibilerinin sayılarının artmasını ve böylesi güzel bir organizasyonda emeği geçen tüm insanlara saygı ve şükranlarımı sunuyorum.

Yeni İl müftülüğü görevine atanan Sayın Prof Hayrettin ÖZTÜRK beye “Ateşten bir gömlek” olan yeni görevinde başarılar dilerim.

Eleştiri ve yorumları kayda almaları dileğiyle hoşça kalın. 18.11.2011

[email protected]

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İhsan İde Arşivi
SON YAZILAR