İki ters bir düz

İKİ TERS BİR DÜZ
Kim ne derse desin bu seçimde ölçü kaçtı..Karanlıkta göz kırpanların hüneri ,düzenbazların iç yüzü aydınlanıyor.
Adam ta İstanbul"dan kalkıp Iğdır"daki yakın arkadaşını seçtirmek ,destek vermek için toplanan kalabalığa “çök…kalk !”komutu veriyor.Kalabalık uyuyor…Çöküyor … kalkıyor.. Medyanın diline düşünce yöntem değiştiriyor..Bu sefer “şınav !” çekin diyor.Yine uyuyorlar ..Demek ki sürün deseler … sürünecekler.
Balıkesir"de bir benzeri yaşanıyor..Milletvekili kendisini de katarak vatandaşı “hayvan” olarak tanımlıyor, sarmaş dolaş el öptüğü Ağabeyi"ni 1.sıradan neden aday yaptığını,ağzı köpürerek ,çığlık çığlığa anlatıyor.Ve bunu Balıkesir"in şerefini kurtarmak olarak ilan ediyor.
Yeter ki bu güruhun (!) kulağına hoş gelen bir sözcük çıkmaya görsün hatibin ağzından.Tabii ki alkışlar gırla..
İşte size iki siyasi tavır…Gerekçesi ne olursa olsun bana ters bir durum.…
MHP lideri Sn. Devlet Bahçeli , sınırlı sayıda yaptığı il mitingleri arasında yer alan Iğdır"ı ziyaretten vaz geçiyor.Yani ,bir tavır koyuyor…Yapılanın insan onuruna uyarlığını görmüyor.Bu bağlamda Balıkesir"de yaşanan olayla ilgili Sayın Başbakan"ın göstereceği tavır merak edilmez mi? Şimdiye dek bir ses çıkmadı.Muhalefete meydanlarda “Eşek /semer” tekerlemesi söylemekten ,Nasrettin Hoca fıkrası anlatmaktan sıra gelmemiş olabilir mi?
Yurdum insanı bir gariptir. Sevdiklerini yere göğe koymazlar.Hele Devlet büyüklerinin  gönüllerde özel yeri vardır.Söz gelişi:”Fatih” dir.”Padişah” dır.”İkinci Atatürk” dür..Hatta hatta –haşa-“Peygamber !”yerine bile konulur. Muhatap sesini çıkarmaz “höst lan !”diye yeri geldiğinde terslemezse , kabullenilmiş olmuyor mu?.
Bu iki ters olayı yorumlamak  kamuoyunun taktirine  bırakıyorum.
Siyasette çirkeflik ,üslupsuzluk ,belden aşağı vurmak ,mahremiyetine dil uzatmak ,bilgi kirliliği ile karalamak günümüz siyasetinde sıkça kullanılır oldu.
Efendilik,kibarlık,beyefendilik,saygı /sevgi gösterisinde bulunmak kirli siyasetin uzak durduğu niteliklerdendir. Seçmenin yüzüne bağırırsa, onu azarlarsa, huzurundan kovarsa pirim yapıyor.Seçmenin gözüne giriyor..
.Hani meşhur bir fıkra var.Adam kızını dünür gelenlere metheder dururmuş.Şöyle hamarat ,böyle işgüzar diye..Ancak “azıcık gebe” diye kusurunu söyleyivermiş.İşte o hesap…Siyasetçi dediğin azıcık yamuk olacak,dönek olacak,seyyar kıbleli olacak, takiyye yapacak,haram/helal ayırt etmeden “Dar" ül Harp” deyip “mazrufa” kılıf uyduracak..
Geçenlerde Sayın Başbakan"ın hiç programında olmadığı halde “ezberleri bozulunca ”Ankara"nın şirin ilçesi Beypazarı "nı seçim programına dahil ediyor.
Sn. Mansur Yavaş tarafından bir buket çiçekle karşılanıyor .Devlet/Hükümet erkanına saygıda kusur edilmiyor.Belediye çalışmalarında “Marka “olmuş ,halkın ekonomik /sosyal yapısı gelişmiş,milli gelir düzeyinde emsallerine göre farklı bir seviyeye gelmiş olan bu ilçenin seçilmesinde özel bir neden var.
Birincisi ,Bu belediye MHP"li…Belediye başkanı Sn. Mansur Yavaş,Ankara"dan mevcut Belediye Başkanı Melih Gökçek"in en çetin rakibi. İşi şansa bırakmamak için her adayın seçim bölgesine  koşan ,her AKP"li Başkan Adayı"nın “siyaset muskası”, uğuru sayılan Başbakan bu ilçeyi hedef seçiyor..Açılış kurdelesi kesilirken .MHP"li Başkan Mansur Yavaş protokol sırasının en sonunda unutuluyor…Ama kameralar unutmuyor..
Edep ve terbiye sahibi bir “Ülkücü” nün ,Devlet umuru görmüş bir insanın faziletine bütün kamuoyu tanıklık ediyor.
Sayın Başbakan"ın Diyarbakır"da ,İzmir"de ,Eskişehir"de Trabzon"da bulamadığı sıcaklığı Beypazarı"ndaki “ Ruh adam”ın asaletinden rahatsızlığı gözlerden kaçmadı.Sudan bahaneler ve absurd tenkitler havada kaldı.
Çirkef çanağına kaşık çalanlar “iki ters bir düz” deyiminden bir şey anlamaz.Onların tezgahında her şey dokunur.Lakin edep ve haya ipliğinden başka…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Hasan Anayol Arşivi
SON YAZILAR