HÜKÜMETİN ÜVEY EVLATLARI !...

Sayıları tahminen 23/24 bin olduğu tahmin edilen 4/C lilerin mağduriyeti Hükümetin gündeminde olmadığı gibi Muhalefetin de umurunda değil.Öyle olsa “Gezi Parkı'ndan” ,”Lice Olaylarından”, “İmralı ile Barış”sürecinden zaman artırıp dertlerine çare bulunurdu..
Başbakan geçen Haziran ayı son haftasında TBMM Gurup Toplantısı'nda 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B  Md'si;4924 Sayılı Kanun ve buna dayalı 5393 sayılı Kanun kapsamında toplam 96 bin 500 Sözleşmeli personele  kadro müjdesi verdi.Bu kesim Devlet güvencesine kavuşacaklar.Bir sorun çözülmüş oluyor.Bu kesimin -KPSS 'siz-bulundukları kadrolarda istihdam edilmeleri bir avantaş.Yerel seçimlerde oy kaygısı ile düzenleme yapıldığı algısı var.Belediyeler ve Sağlık kurumlarında çalışanları kapsaması Hükümetin öz evladı;diğer kamu kuruluşlarında aynı hizmeti görenler, içlerinde KPSS sınavı kazanmış,yüksek tahsilli 4/C statüsünde çalışanların kapsam dışı bırakılması Hükümet'in “üvey evladı “sayılmış!
Bir önceki seçimde  “Sözleşmeli öğretmen ve Sağlık personeli”ne böylesi  bir piyango vurmuştu. Hadi ,diyelim o zaman bütçe imkanları elvermedi,ya şimdi?Hem İMF'ye metelik borç kalmamışken (!?,Dış borcumuz sıfırlanmışken, altın piyasası tepe taklak olmuşken bu “üveylik” niye?
Akla,Süleyman Demirel'in dediği gibi “Hükümeti dut silkeşler gibi silkeleyecek” ne bir sendika,ne bir siyasi muhalefet gücü var.Sendika başkanları iktidar partisi payandası ,seçimlerde koltuk kapma nöbetinde ,hulle  müzakereleri peşinde elleri kolları bağlı.Ses çıkaramıyorlar.Yani ,üvey evlatlar  sahipsizler.Nasılsa  Devlet kesesinden ödenen sendika aidatları ile devran sürüyor,protokol sendikacılığı prim yapıyor çaba harcamanın,sendikal mücadelenin ne gereği var.Mantık bu .
Önce Tekel işçileri bu üveyliği yaşadı.Kış kıyamet Ankara'nın ayazında,çadırlarda yaşadıkları bir  işe yaramadı.Yıllardır alın teri döktükleri,Milli ekonomiye yaptıkları katma değer yok sayıldı; fabrikaları  “Babalar gibi”yabancı şirketlere satıldı.Kapı önüne konuldu.
Sendika patronları için işçi parasıyla” At yarışı” oynadı,dediler.Hem sendikayı,hem işçiyi bitirdiler. Tıkır tıkır işleyen fabrikalar; ABD ve Japon şirketlerine ,Karadeniz Bakır ve Azot 'da olduğu gibi depolardaki mallarıyla birlikte satıldı.Hükümetin“üvey evladı oldular!.”
 Bakıyorsun İktidar vekilleri,yerel yöneticiler “Türkiye'nin son manevi kalesi “–Ne demekse-İmam Hatip ve 3000 kişilik,150 araçlık otoparklı Camii inşaatı temelleri atılıyor.Cami,mektep elbette  gerekli.Ancak , kamuoyunun bilmesi gereken bir husus var.Merkez camii töreninde Diyanet İşleri Başk.Yard.Dr.Ekrem Keleş :” Türkiye'de 85 bin camii olduğunu” açıkladı.Ben ekleyim.İllere göre camii sıralamasında ,Samsun 1.251.722 nüfusuyla;İstanbul,Ankara ve Konya'nın ardında 4.sırada yer alıyor.Samsun'un  yöneticileri,siyasi karar vericileri Samsun'un öncelikli sorunu işsizlik ve göç olduğunu bilmiyorlar mı?TÜFE rakamları  açıklanırken,sepete PVC'den kontak lense,DVD Playden tansiyon aletine , LPG araba tüpünden Buzdolana ıvır zıvır koyarsanız enflasyonu küçültürsünüz. Halkı kandırısınız. Ama,İlkadım İlçesinde 15 bin “Sokak çocuğu”gerçeğini değiştiremezsiniz.Son iki yılda KÖY-DES'ten İLKADIM'a ne kadar destek yapıldığı açıklansın.Ben açıklayım Sıfır. İlkadımda 300 bin vatandaş “Üvey evlad” yerine konulmuştur.Kredi talepleri sudan bahanelerle geri çevriliyor. Belediye çalışmaları bir şekilde engelleniyor.Ama bir gerçek var.Samsun son 15 yılda ; 7.sıradan 37.sıraya gerilemiş!.Türkiye'de 872 ilçe sıralamasında ; üç ilçesi:Ayvacık(757 ci.),Asarcık (789 cu.) ve Salıpazarı 761.ci sıradalar.Bu ilçeler %50 oy çoğunluğu olan AKP İktidarı'nın ,Partili yerel  yöneticilerinin yönetimindeler!! Orada da bir “Üvey evlatlık”sözkonusu.Şimdi ,kalkıp on yıl  yan gelip yattıktan sonra,seçim arefesinde“camii inşaatı,İmam Hatip Okulu” gölgesinde -siyaseten hizmetten söz edilmesi-, ne kadar inandırıcı?Adama sorarlar,kardeşim  gayrı müslim Vakıf malları  iade edilirken, vatandaşın yaptırdığı yurt binaları,okulların  gerçek sahibine iade edilmesi hiç mi aklınıza gelmedi?
Neyse ,,İktidarıyla Muhalefetiyle ,Hükümetin  üvey evlat muamelesi yaptığı 4/C'lilerin kadro sorunu çözülmelidir. Sayıları ne olursa olsun bu insanların  mağduriyeti giderilmelidir.Üvey evlatlıktan kurtarılmalıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan Anayol Arşivi
SON YAZILAR