Dursen Özalemdar

Dursen Özalemdar

HİZAYA GELMEK

31.Mart.2019 seçimleri ülke genelinde AKP nin çoğunlukla kazandığı bir görüntü verirken, En çok hizmet alan illerden, Batıda İSTANBUL, ÇANAKKALE, İZMİR gibi illerden CHP nin, Güney doğudaki illerden bazılarının hala HDP ye oy çıkması, Tunceli’nin TİP (Komunist) Partisiyle renklenmesi, İŞİN HİZMET dışında bir tercihle eşleştiğini göstermektedir. Bu görüntünün temelindeki yatan tercihlerin ne oldugu, SİYASET BİLİMCİLERİ tarafından İNCELENİP gereken TEŞHİSİN yapılmasının zaruretidir.

 

Bir tarafta GÖZLE GÖRÜLEN, ELLE TUTULAN HİZMETÇLER, diğer tarafta ise, HAYALİ VAATLER in oldugu bir görüntünün, HAYALİ tarafına tercih edenlerin, HAYAT STANDARTLARININ YÜKSEK OLDUGU ORTAMDAKİ YAŞANTILARINA RAĞMEN, Tarihi örnekleri ile, sınıflar arasındaki eşitsizlige çağrışım yapan, veya kendini öyle gösteren tutarsız siyasi bir yolu tercih etmelerin deki hikmetin, Akıl ve mantıkla bir ilgisinin olmadığıdır.

 

CHP ve YANDAŞLARININ bu günkü görüntüleri ile, Batılı manada, SOSYAL veya SOSYALİST bir siyaset içinde olmadıkları, Bu bloktan, YALANCILIK ve DESPOT davranışlar içinde olan CHP liderinin DIŞLANMIŞ olması gerçeği, işin altınadaki gerçeğin, Batının açıkladığı, Türkiye’nin EKONOMİK yönden, zayıflatılması, Staretejik yatırımlara girmemesi, Türki ve İslam’i LİDERLİGE soyunmaması, İMF ye MUHTAÇ olması, Batının VESAYET nde olması gibi niyetlerinin ülke siyasetinde hakim olmasını amaçlayan, EYLEM lerinin birçok vak’a ile gerçeklik kazandığıdır.

 

2001-2002 dönemleri dikkate alındığında, FAİZE dayalı bir sistemin hakim kılınması, EMEK VERMEDEN,RANT GELİRLERİ ile paralarına para katan bir zihniyetin hakimiyetin içağrıştırdıkları görülmektedir. Bu sahillerimizde öbeklenmiş, EHLİ KEYİF, RANTİYECİ lerin yığıntı halindeki bölgelerin her daim KIRMIZI ile boyalı görülmesi, bu karakterin Şehrimizdeki tezahürü ile ülkemizdeki tezahürünün de aynı oldugudur.

1970 yıllakda, Sol marjinal gurupların her tarafa orak-çekiçli işaretler yapıp. Alfabe harflerini GREK çe şekliyle pankartlarında yazmalarına, Kömünismin söylemlerindeki çağrışımlarına rağmen, Yukardaki vasıftaki bir Sol görüşlüye “Bu söylem ve hareketlerden, her hangi bir tedirginlik duymuyormusunuz” soruma, verdiği cevabın, İLGİNÇLİGİDİR. “Biz her sistem içinde yine yerimizi alırız” deyimi,bunların BUKELAMUN gibi her döneme göre renk ve şekil alan, mahluklar oldugu gerçeğini İKRAR ve İTİRAF etmeleridir.

 

DAVA hizmet davası değil, İNANÇ davasıdır. Bu gün EZAN’a, BAYRAGA’ MİLLİ DEĞERLERİMİZE karşı çıkanlarla, sahip çıkanlarının görüntüsüne dönüşen çekişmelerin, İNANANLAR ve İNANMAYANLAR görüntüsü oldugu, Tercihlerin de bunu yansıttığıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dursen Özalemdar Arşivi
SON YAZILAR