Hep Aynı Şeyler...


     Bank Asya 1.Lig 'de görev yapan hakemler kalite olarak fena sayılmayan performans gösteriyorlar. Aynen Adanaspor karşılaşmasında hakemler Volkan Bayarslan, Emre Sunay, Erkan Akbulut'un gösterdiği gibi. Ancak burada hakemlerin kalitesinden bahsederken gözden kaçırılmaması gereken bir şey de var. Samsunspor'un maçlarında bütün hakemler S. Zenke'nin resmen tekmelenmesine, hırpalanmasına ve hatta dövülmesine göz yumuyorlar. Bu S. Zenke'nin sinirlenmesine, neredeyse her maçta sarı yada kırmızı kart görmesine neden oluyor.
     Adana maçında da aynı yazılmış senaryo oynandı. Rakip takım S. Zenke'ye önlemini almış bütün ataklarda kilitli bir durumda kalan Zenke etkisiz hale getirilmişti. İlk devrede sıfır atakla sıfır organizasyonla geçiyordu Samsunspor açısından. Bunun yanında Billy Mehmet'te forvet hattında etkisiz kalınca Agbetu Zenke'ye yardımcı olmaya çalıştı kendi çapında.
     Burada Ufuk için bir parantez açmak isterim: Yetenekleri, fizik yapısı ve futbol zekası sanıyorum herkes tarafından tartışılmaz. Bunun yanında futbol oynama arzusu düşük olunca bu özelliklerinin hiçbir önemi kalmıyor. Toparlanması ve sadece iç saha oyuncusu değil dış sahada da oyunda yer alması gerekiyor. Süperlige taşınmamızda görev alması ve takımda yer bulması buna bağlı.
     İkinci yarıda biraz kıpırdanan bir Samsunspor vardı sahada. Maçın son periyodu istatistiki olarak takımımızın en etkili olduğu zaman dilimi. Yine öyle oldu ve bu zaman diliminde S. Zenke'nin gayretleri ve Billy Mehmet'in vuruşu ile öne geçtik. Maçın bu skorla bitmesi beklenirken, bir yan topta golu kaydeden Billy'nin adamını kaçırmasıyla üç dakika sonra kalemizde golü gördük. Ve maalesef liderliği haftaya karşılaşacağımız T. Linyit'e bıraktık.
    Kaybedilmiş çok şey yok. Sadece düşündürücü olan maç boyunca rakibi rahatsız edecek şut veya organize bir atağımızın olmamasıydı. Meşhur sağ bek sorunumuz Musa'nın sakatlığı nedeniyle maalesef yine devam etti. Bir çift sözde Abdülaziz kardeşime: Futbol oynamak istiyor musun istemiyor musun? Önce bu soruyu kendine bir sor. Lütfen takımı sabote edecek işlerle ne kendini oyala ne de bizi.
     Bu maç için Karadeniz'den kalkıp Akdeniz'e giden 1986 Genç Termeliler taraftar grubunu, Grup İstanbul 55 taraftarlarını ve elbetteki Şirinler taraftar grubuyla diğer hemşehrilerimizi desteklerinden dolayı kutluyorum.
     Haftaya lider olabilmek için çıkacağımız altı puanlık maçta kazanacağımızı düşünüyorum. Stresten ve baskıdan uzak iyi bir tempoyla hazırlanacağımız maçta takımımıza başarılar diliyorum.
Hasbi Ağa (Menteşoğlu)
     27 Şubat 2002 tarihinde aramızdan ayrılan Samsunspor sevdalısı baskanlarımızdan Hasbi Menteşoğlu'nu nam-ı diğer Hasbi Ağayı rahmetle anıyorum. Onun temiz ve güzel kalbini şu örnekle size aktararak adını yad etmek istiyorum.
     Hasbi Ağa Samsun'da oynanan her maçtan önce sahaya girer ve hakeme çiçek verirdi.
     Günümüzde her fırsatta hakem veya rakip oyuncular aleyhinde beyanat veren salya sümük açıklamalar yapan günümüz büyük! kulüp başkanlarına ithaf olunur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR