HANGİ BİTKİ ÇAYLARI TERCİH EDİLEBİLİR?

Bitki çayları, baharatlar, bitkiler ve türevlerinin yapılan, kurutulması ve ardından kaynatılmasıyla elde edilen içeceklerdir. Bitki çayları genellikle doğal bitkilerden veya bitki karışımlarından yapılır ve içmeye hazır hale getirilir. Uzun yıllardır hem sağlığa faydaları hem de rahatlatıcı etkileri sayesinde sıkça tüketmektedir.
Kontrollü bir şekilde kilo vermek için zayıflama çayları oldukça etkilidir. Kolay bir şekilde hazırlanabilen bitki çayları içerdiği besin değerleri ile vücutta yağ birikimini engellemeye ve vücuttaki ödemlerin atılmasını yardımcı olur. Bununla birlikte metabolizmadaki şeker düzeyini kontrol eder ve bağırsak sağlığını destekler. 
Zayıflama çayları, formunuzu koruma etkisi ile birlikte vücut sağlığı için de faydalı olmaktadır. Ancak kontrolsüz tüketimi ciddi zararlara yol açabilir. Yeşil çay ve beyaz çay, zayıflamak için en sık tüketilen çaylardan bazılarıdır. Bu çaylar, yağ yakımına olan etkileri sayesinde zayıflama diyetlerinde tercih edilmektedir. Buna ek olarak kiraz sapı ve funda yaprağı gibi çaylar da vücuttaki  ödemin atılmasında oldukça etkilidir.
 Zayıflamak için tüketilecek yeşil çay türünde genel olarak Matcha tavsiye edilir. Matcha yeşil çayı, besin değeri açısından yüksektir ve antioksidan içermektedir. Matchanın bu faydası matcha çay yapraklarının tamamen çekilerek içecekle beraber tüketilmesi ile ilgili olduğunu belirtmektedir. Birçok yeşil çay türünde ise yeşil çay önce demlenir ve ardından yaprakları süzülerek içilir. 
Zayıflamak için tüketilecek yeşil çay türünde genel olarak Matcha tavsiye edilir. Matcha yeşil çayı, besin değeri açısından yüksektir ve antioksidan içermektedir. Matchanın bu faydası matcha çay yapraklarının tamamen çekilerek içecekle beraber tüketilmesi ile ilgili olduğunu belirtmektedir. Birçok yeşil çay türünde ise yeşil çay önce demlenir ve ardından yaprakları süzülerek içilir. 
Yeşil Çay: Yeşil çay, kilo kaybına yardımcı olan ve en sık tercih edilen bitki çaylarından biridir. Bu bitki çayı, kilo kaybına ek olarak yağ yakımını da destekler.  Dengeli bir beslenme planı ile birlikte verilen kilo miktarını da artırır. Çünkü yeşil çay özü özellikle metabolizmayı hızlandıran ve yağ yakılmasını artıran antioksidanlar açısından yüksektir. Bu etki yeşil çay türü olan matcha için de aynıdır. Yeşil çay günde iki bardak içilebilir, ancak aşırı tüketiminden kaçınılmalıdır. 
Beyaz Çay: Beyaz çay, çay yapraklarının az işlem görerek ve farklı şekilde hasat edilerek elde edilir. Beyaz çayın tadı diğer bitki çaylarına göre daha tatlı ve hafiftir tatlıdır. Kilo vermenizi kolaylaştırırken ağız sağlığını da iyileştirir. Beyaz çay da yeşil çaya benzer şekilde kateşin olarak adlandırılan antioksidan içerir ancak daha lezzetli bir tadı vardır. 
Zencefil Çayı: Zencefil çayı da en hızlı zayıflatan çaylardan biridir. Zencefilin vücuda birçok faydası vardır ve zayıflamaya yardımcı olurken iltihabı da azaltır. Vücuttaki şişkinliği azaltmak için de en etkili çaylardandır. Zencefil çayının bir diğer faydası ise vücutta şişkinliğe yol açan ve iltihaplanmayı tetikleyen birkaç gen ve enzimi bloke etmesi yer alır. Zencefil çayını daha lezzetli hale getirmek için kakule, kuşburnu ve tarçın ile birlikte demlenebilir. Ayrıca limon da ilave edilebilir. 
Bitki çayı tüketiminin günün belli saatlerinde olması çayın yararlarını artırmaktadır.   Örneğin hazımsızlık sorunu olan kişilerin bitki çayını sabahları aç karnına bir fincan tüketmesi önerilir. Tüketilen bitki çayının miktarı önemli olduğu gibi hangi bitki çayının hangi zaman diliminde içilmesi  gerektiğini bilmek de önemlidir. Gece saatlerinde bitki çayı içmek için papatya ya da ekinezya gibi rahatlatıcı bitki çaylarının tercih edilmesi tavsiye edilmektedir. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tuğba Tonya Arşivi
SON YAZILAR