Gönül Penceremden MHP...

MHP"yi geleceğe hazırlayacak ,“Vizyonu 2023 yılında Lider Ülke Türkiye"yi kuracak ... 2011 yılında Partiyi tek başına İktidar yapacak ”kadroları belirlemek için 9. Olağan Büyük Kurultayın ön hazırlıkları Türkiye genelinde yapılmaktadır.

Tarih belirlenmiş ve Genel Merkezce deklere edilmiştir : 19 Kasım 2009.

253 imzalı “olağanüstü Kongre “talebinde bulunanların talebi , Ankara 5.Sulh Hukuk Mahkemesi"nin 21 Temmuz 2009 tarihli duruşmasında red edilmiştir.Zaten 3 Mayıs 2009 tarihi itibarı ile Olağan Genel Kurul süreci  başlatılmış ,Genel Başkan Sn.Devlet Bahçeli"nin de katılımları ile pek çok il ve ilçe kongreleri yapılmaktadır.

Samsun"a gelince ...hatırlayabildiğim kadarıyla son iki ilçe dışında hemen tüm teşkilat /seçim  merkezlerinde  kongreler yapılmış ; “emanetçi” “yed-i emin” ler yeniden seçilmişler..Çarşamba"da durum farklı.Seçim yenilenecek.”13 ilçe yöneticisi ile 14 il delegesinin partiye kayıtlı olmadıkları(?!) gerekçesiyle İlçe Seçim Kurulu Kongreyi iptal etmiş.Geride kalan teşkilat Merkezleri  “arama /tarama”  ile seçilip “yola devam “ ediyor...

Kongreler içersinde İlkadım,  hem  çok ilginç, hem çok  önemlidir.

İki beldenin /iki emanetçi teşkilat yapısı birleşme sonucu  sağlıklı bir yapıya kavuşmuş olacaktır.Nüfus ve seçmen yoğunluğu 40 il mesabesine denk düşmesi yaklaşan Genel Seçim"in ağırlık merkezini oluşturacaktır.Belediye"nin MHP yönetiminde olması seçim etkinliğinde aktif rol oynayacaktır.Seçmenlerin sosyolojik yapısı , sosyo-kültürel    farklılıkları yeni arayışları zorlayacaktır.Artık “emanetçi “ ,” vesayetçi” anlayışından kurtulup taban iradesinin tecellisine imkan sağlayacağı için önemsiyorum.

Aday listelerine  bakıldığında kariyer ve liyakat  önceliği hemen fark edilmektedir. .Genç yüzler ,ileriki yıllarda vitrine taşınabilecek niteliktedir.İnanıyorum ki hak ettikleri değeri  görürler;zira her biri  donanımlı ,heyecanlı ,istekli olmalarını görmek  beni mutlu ediyor.

Bu bağlamda listesi kazanan Av. Recep Güleroğlu"nu kutluyorum...Başarılı olacağına inanıyorum.Ayrıca İktisatçı İlyas Cinsoy" un ve Hasan Hüseyin Biter"in MHP saflarında siyasete atılmaları ve öz güvenleri ile yönetime talip olmaları taktir edilecek bir tavır ,yerel siyasete katkı sağlayacakları kesin..

2011 Yılı ,siyasetimizde çok farklı geçecek.Gerek İktidar partisi ;gerekse muhalefet partileri açısından med /cezirler yaşanacak...Büyük beklenti içersine girenler hüsrana uğrayacak kaygısı taşıyorum.Gördüklerim ve duyumların hiçbir şey eskisi gibi olmayacak...

Doğaldır, yasal gerekliliktir. Kongreler yapılır,isimler değişir...Ancak,asıl değişmesi gereken zihniyetlerdir.Siyaset anlayışıdır.. siyasetten /siyasetçiden beklentilerdir...

Onun için cazibenin artırılması için siyasette kalitenin artırılması şarttır. MHP karar vermek durumundadır.İktidar mı ,muhalefet mi ,Anası mı,yavrusu mu..Elitist parti mi /kitle partisi  mi /yoksa İktidar zafiyetinden yararlanarak konjontürel hüviyette mi kalmalıdır?Seçeneğini  kendi belirlemelidir.”Lider Ülke” vizyonunu  taşıyabilecek kadroları işbaşına getirmek zorundadır.Değişimi zorlayacak,Müesses nizamın parçası olmayacak yenilikçi sürece girmelidir ; diye düşünüyorum..

Siyasette ,kısa süreli başarı yetmez.Gizlenen  başarısızlık hoş görülemez..Yıpranmışlığa /iki yüzlülüğe ,arsızlık/yüzsüzlüğe  prim veremez..İlla yönetimde  olmak/kalmak /adına -iki yılda bir de olsa - kayıplarımı telafi ederim "yanlışlığında direnmek siyasi etik açısından doğru değildir..Her seçim döneminde kapıkulları peydahlayıp,onları ikballeri doğrultusunda kullanmak siyaset olamaz..Nasıl marabanın ağa zulmünden kurtulması Feodaliteyi yıkmakla mümkünse , Yönetimleri de vesayetçi/emanetçi  zihniyetten kurtarmak ,siyasi partileri demokrasinin faziletine kavuşturmakla mümkündür.

 

Görüyoruz ki Kongre sürecinde  çok şeyler yaşanıyor...Yerin kulağından çok şeyler  duyuluyor.. Karnından konuşanlar yüzleri ele veriyor.Testi kırıldıktan sonra  ah/vah eyleyen çok oluyor...

Siyaset  böyle mi dersiniz?

Bir Kadim dostum hep derdi .Siyasette “Vefa” İstanbul"da bozacının adıdır ...”Sadakat”  İstanbul ,Yüksek Kaldırım"da Şengül"ün  kader ortağıdır..”Dostluk”  Asr-ı Saadet"te yaşanmış bitmiş..”Doğruluk” beş vakit namazda “Fatiha”da yerini almıştır.der;ardından şu hikayeyi anlattırdı..

Behlül Dane varmış ;alim,akil ve fazıl bir zat.Kardeşi Halife Harun Reşit.Bir gün kendisine kadılık teklif etmiş..Basra Kadısı olması için çok ısrarcı olmuş. O zamanları Basra netameli bir yermiş.Ancak onun sayesinde Basra"da sükun olur,huzursuzluklar giderilebilirmiş. Oysa Behlül Dane isteksizmiş..Halife"den gelen teklifi hemen ret etmek olmazmış.Biraz düşünmek,biraz da vakit kazanmak için süre istemiş.Düşünceli evine varmış..Bir ara abdeshaneye girmiş..Hacetini gidermiş..Ne var ki kaygılı girmiş ,kararlı çıkmış.Doğruca Halife"nin huzuruna varmış.Görevi kabul edemeyeceğini söylemiş..Halife önce kızmış ,sonra sebebini sormuş:Demiş ki Behlül Dane  :Tuvalette iken neçisler dile geldi.” Ey Behlül. Bize bak !.Halimizi anla!Ondan sonra kararını ver.Bizler, insanların paylaşamadıkları taamlar.... lezzetler .nimetlerdik..Bak, girdik insanların içine ne hale döndük... Aklını başına al ve düşün...” düşündüm ve kararımı verdim; görevi kabul etmiyorum...der, çıkar gider...

Siyaset böyle mi dersiniz?

Kırıkkale İl Kongresi"nde Eski Sağlık Bakanı Prof. Dr. Osman Durmuş"un kardeşi Dt. Fatih Durmuş , Ağabeyine veryansın etmiş..Güya, 2001 yılında fabrika gibi işleyen iş yerini –nasıl oluyorsa(?!)-kapatmış. Demek ki 2001 Yılında - kriz teğet geçmemiş -Ankara"ya taşınmış.  Ağabeyi Bakan iken 2 yıl boyunca Ankara"yı su yolu yapmış.”160 km.yol kat etmiş”.Bu arada evini 10 yıl  ,Baba evini 5 yıl vadeli ipotekli yaptırmış..Vergi borçlarından dolayı arabası hacizli imiş!Ve Durmuş Hoca ailesi ile tüm ilişkilerini kesmiiiiş !

 

Bir Gazete bu olayı kongre haberi olarak “Ergenekon itirafçı” üslubuyla sütunlarına taşımış..

Koskoca Osman Durmuş Hoca,yanlış oğlu yanlış yapmış !...Yazık MHP"liliğine!!... Bakanlığına!. .. .. Ülkücülüğüne ! ...Hocalığına! ...Ağabeyliğine!...Hiç yakışmamış !!...Batmış kardeşine dönüp bakmamış bile !!..

Tabii ne yapsın batık Kardeş ; “neçis” lerin söylediklerini tek tek Gazete"ye aktarmış.. Kongre üzeri doğrusunu yapmış !(?)..Öyle ya.Eskisi gibi MHP kongrelerinde sandalyeler ,masalar havada uçuşmuyor..” İllegalite” naraları atılmıyor... tabancalar sıkılmıyor..fırsat kaçırılır mı?

Siyaset böyle mi dersiniz?

Bir başka haber aktarayım.Yandaş kanallarda  , Hiltoncu medyada rastlayamazsınız.Onlara göre “fazilet”in haber değeri yoktur.İlla “uçkur “,olmadı “kesik baş “olacak...Bundan 8 ay önce MHP İstanbul milletvekili iken vefat eden Gündüz Aktan Beyle ilgili bu haber. Vefatı sonrasında ilginç bir “sırrı” ortaya çıktı.”Türkiye"de tedavisi mümkün değildir” yolunda hastalığına rapor verilmeyince kendi parası ile ABD"ye tedaviye gidiyor.

 Eee .Muhterem Hanımefendisinin ,Ahsen Hanım gibi rüyasında kocasının Amerika"da hangi hastanede tedavi olacağını görecek kadar kerameti yok.Onun için müteveffa sessiz sedasız  kendi birikimi ile ABD"ye gidiyor. Ancak, lanet olası hastalığa dağ mı dayanır..Kısa süre sonra,mali güc yetmediği için, tedavisini yarıda kesip ,yurda dönüyor.

İlginç olanı Ailesinin, yakın dostu ,meslektaşı  AKP"li Yaşar Yakış" tan  yardım talebinde bulunması teklifini şiddetle reddediyor..Akibet mukadder !...

Size iki portre...iki karakter...İki insan...İki siyasetçi...İki ahlak ve fazilet örneği .Külfet ve minnet arasında asla yalpalamayan  bir adam...

Böyle siyasete dersiniz?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Hasan Anayol Arşivi
SON YAZILAR