Prof.Dr.N.Karaismailoğlu

Prof.Dr.N.Karaismailoğlu

Gençler

Silahlı kuvvetlerimiz terör örgütüne yönelik Irak"a bir operasyon yaptı. Hepimiz heyecanla harekatı izledik. Başarıları için dua ettik. Ama arada gelen genç askerlerin şehit haberleriyle yüreklerimiz yandı, üzüldük. Hepsine Allah"tan rahmet yakınlarına ve ulusumuza başsağlığı dileriz.

Ölüm olunca hele de ölen genç olunca insan daha da üzülüyor. Bir canlının erken yaşta yok olması geriye birçok acılı bireyler, yetimler bırakması çok acı olay ve olaylar.. Ülkemizde trafik kazaları ölüm nedenlerinin başında geliyor ve bunların çoğu da gençler tarafından yapılıyor. Son on beş yıldır trafik kazalarında yüz yirmi bin kişi ölmüş ve yalnız son temmuz ayında bu sayı beş yüz.. Yapılan araştırmalara göre bu kazaların yüzde 94"ü insan kaynaklı. Yani insan hatası olmasa idi kazaların yüzde 94"ü olmayacaktı. Bu çok yüksek bir oran. Onun için kazaların azalabilmesinde insan eğitimi ve insanlar çok  önemli. Kazaların çoğu aşırı sürat, dikkatsizlik ve alkol yüzünden oluyor. Bunların çoğunun faili gençler. Bu konuda anne, baba ve eğiticilere büyük görevler düşüyor. 20 yaş altında bir gencin kaza yapması, zarar görmesi çok üzücü. Telafisi imkansız durumlar ortaya çıkarıyor. Bu kazalara üzülenlerin başında gençlerin aileleri geliyor. Ama ailesi hataların bir kısmının da kendinde olduğunu bilmeli, tedbirini ona göre almalıdır. Gençler de işin ciddiyetini kavramalı, en ufak bir dikkatsizliğin, hatanın kendi ve başkalarının ölümüne yol açacağını aklına getirmeli ve direksiyonun başına bu düşünceyle geçmelidir.

Yolda giderken bakın kim hatalı sollama yapmış, kim aşırı sürat yapmış, kim kırmızı ışıkta geçmiş, kim ani fren ve ani kalkış yapmış ; %90 ı gençler. Samsun da buna dahil. Genç sürücüler, bilhassa şehir içinde trafik terörü estiriyor. Gençlerin bir hava uğruna bu kadar insanı üzüntüye sevketmeye, bu kadar maddi ve manevi hasara yol açmaya hakları yok..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Prof.Dr.N.Karaismailoğlu Arşivi
SON YAZILAR