FREN YAPTIK !

TFF 2. lig Beyaz Grup'ta mücadele veren Yılport Samsunspor kendi saha ve taraftarları karşısında bana göre çok önemli bir karşılaşmaya çıktı. Rakip Ankara'nın dişli takımlarından Keçiörengücü. Şartlar ne olursa olsun geçmişte rakibi küçümseme çok pahalıya mal olmuştu. Yılport Samsunspor için kırmızı şimşekler taraftarların da desteğini arkasına alarak başladığı müsabakada takım olarak az bir değişikle rakibi üzerinde hemen baskı kurarak oyuna ağırlığını koydu. Kendisi için önemli bir karşılaşma. Farklı kazansaydık İstanbul'da Sarıyer karşısına lider olarak gitme imkanı da vardı. Bu maçta genç dinamik Keçiörengücü defansı Yılport Samsunspor'un ataklarını engelledi.Zaman zaman da Keçiörengücü kontraataklarla gol aradı ve Yılport Samsunspor kalesine yaklaştı. Tribünleri dolduran taraftarlarını memnun etmek için mutlak kazanmak zorunda olduğu maçta ilk yarıda Yılport Samsunspor sanki mahalle maçı yapıyormuşçasına dağınık oynayarak Keçiörengücü'ne psikolojik üstünlüğü maalesef verdi. İlk yarının sonunda 45.dakikada Keçiörengücü'nün 30 yaşındaki oyuncusu Taha Balcı'nın golüne engel olamadı. İlk yarı 1-0 Keçiörengücü'nün üstünlüğüyle sona erdi. 

İkinci yarıya üstün başlayan taraf yine Samsunspor oldu fakat Samsunspor'un altyapısında yetişen Samsunlu Erdi Dikmen'in Samsunspor ataklarının tamamını bertaraf etmesi dikkatleri çekmiş oldu. Böylesine genç oyuncuları başka bir takıma kaptırmanında burukluğunu yaşadık. Samsunspor maalesef Taha Balcı'yı durdurmakta güçlük çekti. Samsun defansını allak bullak eden kendi yeteneği ile ve süratiyle girdiği pozisyonlarda her an gol pozisyonu yaratması Samsunspor açısından Taha'yı durdurmak zor oldu. Nihayetinde dakika 53'ü gösterdiğinde Balcı tekrar sahneye çıkarak takımını 2-0 öne geçiren golü atması ile ayrıca bu maçta 2 gol yapması da dikkatlerden kaçmadı. Samsunspor baskısı Keçiörengücü karşısında kördüğüme dönüştü. 

Kaleci Ahmet dahil bütün takım bilinçsizce doldur boşalt yaparak rakip kalede gol aradıysa da, dk.68'de Samsunspor'un gol umudu Bahaattin Köse fileleri havalandırarak durumu 2-1'e getirdi. Umutlanan kırmızı şimşekler şuursuz ve kontrolsüz panikatak oyunuyla beraberlik peşinde koştuysa da dakikalar buna müsaade etmedi. 18 bin taraftarın Yeni Samsun 19 Mayıs stadını doldurması takımlarına 90 dakika destek olmasına rağmen Maalesef bu taraftarların boynunu bükük ayrılmasına sebep verdi Yılport Samsunspor. 7 haftadır kazanmaya alışmış geçen hafta Niğde maçında kart cezalısı durumuna düşen Savaş Yılmaz'ın oyunda olmayışı orta sahanın çökmesine neden oldu.  Samsunspor defansı bu maçta ne yaptığını bilmeyen bir tavır sergiledi. Teknik direktör Taner Taşkın, bu maçta 3 forvetle oynaması da gol getirmedi. Takım olarak kendi evimizde kendi taraftarımız önünde ne yazıktır ki Fren yaptık. Bu mağlubiyet Samsunspor'un Şampiyonluk umutlarına gölge düşürmüş oldu. Şimdi gözler önümüzdeki hafta İstanbul deplasmanında oynanacak olan Sarıyer maçına çevrildi.

HER ŞEY BÜYÜK SAMSUNSPOR İÇİN! 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erdal Cansu Arşivi
SON YAZILAR