Formun Üstü Sandıktan sonra

   Nihayet yerel seçimler bitti. Ortam rahatladı. Koltuklar sahiplerini buldu. Milletin takdirini kazanan eski başkanlar koltuklarını kaptırmadılar. Dışarıdan güçlü ve planlı bir şekilde gelen yeni adaylar eskileri devirdiler. Koltukların yeni sahipleri oldular.
   Milletin oyunu alarak seçilenlere hiç kimse demokrasilerde bir şey diyemez. Millet böyle uygun görmüştür. Millete saygı duyulmalıdır. Milletin oyunu ve sevgisini kazanamayanlar ince ince düşünmelidirler. Milletin ilgisini çekmenin ve takdirini toplamanın yollarını tespit etmelidirler.
   Seçimi küçük yüzdelerle kaybedenler, mücadeleye devam etmek üzere şimdiden çalışmaya başlayacaklardır. Bir gözleri koltuklarını kaptırdıkları adayların üzerinde olacak. Diğer gözleriyle iş güçlerini takip edecekler. Hayat devam ediyor. Hızla geçiyor günler. Bir dahaki seçimlere kim öle, kim kala?
   Defalarca seçime girdikleri halde kaybedenler de artık bu yoldan vazgeçmelidirler. Halkın tokadını yedikçe yine ısrarla aynı kişilerin halkın karşısına çıkmasını da anlayabilmiş değiliz. Siyaset arenasında aynı yüzlerden sıkıldık artık. Biraz da farklı insanlara yol verilmelidir. Farklı hizmet anlayışlarıyla tanışma imkânı da bulmuş oluruz böylece.
   Mücadele ölene kadar devam ediyor. Halkı için ve Hak yolunda mücadele veriliyorsa bu, önemlidir. Bu tarz mücadeleleri destekleriz. Bu alanda çalışmalar yapanlar, önünde sonunda başarılı olacaklardır. Halka tepeden bakanlar, halkı küçümseyenler halkın tokadını yemeye mahkûmdurlar. Köprüyü geçene kadar halka ilgi gösterenler de bu tokattan nasibini alacaklardır. Unutmasınlar.
   Ey koltuğa yeni oturanlar! Dakika birde hemen eskiyi kötülemeyiniz. Halefiniz kötü olduğu için zaten kaybetti. Size koltuk kötü durumu düzelt diye verildi. Bu göreve sizi kimse de zorlamadı. Siz istediniz. Orası ağlama, dövünme, şikâyet etme ve eksik arama köşesi değildir. Orası hizmet etme yeridir. Davulun sesi dışarıdan hoş geliyordu belki ama burada böyle durum. Halka öyle hizmetler verin ki halk sizi bir daha bırakmasın. Adaleti hiçbir zaman elden bırakmayın. Halkın parasını sakın ha çar çur etmeyiniz. Yetimini hakkını sakın ha yemeyiniz, yedirmeyiniz. Seçim döneminde sizin arkanızda gezenlerin mutlaka sizden istekleri olacaktır. Bu istekler çok aşırı istekler de olabilir. Bunlara kulak asmamalısınız. Siz seçim sürecinde herkese yeter ki oy verin her istediğinizi yaparım dediyseniz işiniz çok zor. Bu pirincin taşlarını ayıklayamaz, bu işin içinden çıkamazsınız.
   Adaletime inanıyorsanız beni destekleyin demeliydiniz insanlara. Adil bir şekilde hizmet edeceğim. Yolsuzluk yapmayacağım. Her işimi düzgün yapacağım. Yaptığım her işin hesabını vereceğim hem rakiplerime, hem hemşehrilerime, hem vicdanıma ve hem de Allah"a. Bu yolda giderseniz bu halk da sizi destekler. Bu bizim partiden değil ama iyi adamdır, doğru adamdır, dürüst adamdır. Desteğim bu adamadır. Bu gibi sözlere muhatap olabiliyorsanız ne güzel! Milletin canını canice yakacaksanız durumunuz hiç iç açıcı olmaz. Yarın halkın arasında gezemezsiniz bile. Milletin kötü bakışlarına hedef olursunuz. İşte bu siyaset böyle bir şeydir. Siyaset yolunda yükselenleri gördüğümüz gibi düşenleri de çok gördük çok.
   Şimdi başkanlardan hizmet, adalet, iyilik ve ilgi bekliyoruz. Allah yardımcıları olsun!
 
Formun Altı

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İsa Abanoz Arşivi
SON YAZILAR