Erzincan'da gerçekten ne olmuştu

 

 

 

         Adamın biri can havliyle feryat etmiş bir Müslüman yok mu diye. Cevap gelmiş var ama gelemez. Erzincan"da neler olduğunu herkes gibi bende bildiğimi sanıyordum ta ki iki hafta önce elime ulaşan bir iletiye kadar. Bunu ulusal basında görev yapan bi kaç ağabeyimizede anlattım ama ne yazan oldu ne ilgilenen. Milletçe alışığız kendi göbeğimizi kesmeye. Bakın bu iletide anlatılanlara göre gerçekte Erzincan"da neler yaşanmış?

       

        Birincisi Başsavcı İlhan Cihaner basında gösterildiği gibi cemaat yapılanması hakkında  yürüttüğü araştırma nedeniyle cezalandırılmadı. Akp olayın cemaat üzerine giden bir savcının cezalandırılıyormuş görüntüsünden, Ergenekon"la ilişkilendirilmesinden, yüksek yargı çatışmasına dönüşmesinden memnun olmuşa benziyor. 

       Olayın gerçek sebebi ne olabilir?

       

        Erzincan altın,gümüş ve bir takım madenler yönünden zengin kaynaklara sahip. Elimdeki verilere göre sadece altın kaynaklarının rezervi 80 tonun üzerinde ve bu yaklaşık 3 milyar dolara tekabül ediyor. İş böyle olunca da Erzincan üzerine olan ilgide artıyor. Çeşitli gruplarca bir rant ve pay yarışı başlıyor.  Ve işin enteresan yanı Erzincan"ın İliç ilçesinde faaliyet göstermeye başlayan şirket; Kanada kökenli Anatolia  Minerals. Yani Anadolu Madencilik. Uzantısı ise dünyada daha çok çevrede yaptığı tahribatla tanınan ve geçtiğimiz yıl Çin"de beş yöneticisinin fesat ve casusluk suçlamasıyla tutuklandığı Rio Tinto

 

     Bunların hepsinin birleştiği nokta ise ortakları olan Başbakan"ın damadının genel müdürlüğünü yaptığı Çalık Madencilik; Ahmet Çalık. Bu yabancı şirketlerin büyük ortağı ise Musevi kökenli 10 trilyon dolar civarında bir paraya yön veren banker Rothschild ailesi.

 

     Yani aslında Erzincan Başsavcısı olan İlhan Cihaner; görünenden çok daha büyük bir olayın üstüne gitmiş. Bu da sadece şunu gösteriyor; bizim Başsavcının tek suçu Erzincan"da görev yapıyor olması. Yılmadan, korkmadan olayların üstüne gitmesi.

      

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR