Mustafa Samancı

Mustafa Samancı

DİREN BALIKESİR

Haftalardır tüm Samsunspor taraftarının heyecanla beklediği bir müsabakaydı Samsunspor- Balıkesirspor maçı..Ligin belki de şuana kadar en iyi oynayan ekibiyle karşılaşılacaktı..Taraftarın takıma olan güveni üst düzey olsa da yine de akıllarda soru işaretleri vardı..

Kaç haftadır forvetsiz bir takım kimliğine bürünmüştü Samsunspor. Gol atma işi orta sahamıza hatta defanstaki oyuncularımıza düşmüştü geride kalan bir kaç haftada.. Fakat bu müsabakada sakatlarımız iyileşmiş, neredeyse tam kadro çıkmıştık maça. Fakat tam kadro olmamıza rağmen Ekigho'nun sakatlıktan yeni çıkmış olması taraftarda tam hazır olmadığı düşüncesini oluşturmuştu..

Maç saatinde o müthiş taraftar yine tribünü doldurmuş, '' takımına sahip çıkmıştı ''. Karşılaşmaya takımımız ciddi anlamda iyi başlamıştı.. Pres, mücadele, hırs, istek hepsine sahipti sahadaki oyuncularımız..Belki de futbolcularımızın en istekli, en arzulu, en hırslı oynadıkları maç bu maçtı. Fakat ilk yarıda Arif'in orta alanda kayboluşu, Murat'ın müdahale beceriksizliği bizleri korkutmuştu. Fakat Musa Sinan'ın o akıllara durgunluk veren müthiş golü taraftarın ve takımın daha da istekli olmasına yetti de arttı bile..

Özlenen Umar' ı bu maçta sahada görebildik sonunda. 3 haftalık performans düşüklüğünün ardından bugün yine ilk günkü gibi oynamıştı Umar. Ekigho'yla olan uyumu takımımızı forvet hattında daha da güçlendirmişti. Fakat bir tek eksik yanı, bazı zamanlarda defansın arkasına koşu yapmaması.. Bunu da hallettiği takdirde Umar bu lige fazla gelmeye başlayacaktır..İkinci yarıda ise takımımız güzel oyununa kaldığı yerden devam ediyordu. Murat'ın ve Arif'inde kendine gelmesiyle daha da güzel bir oyun sergilemeye başlamıştı Samsunspor. Orta alanda mücadeleyi kaybetmeyen oyuncularımız, defansta duvar ören cemil ve fatih ikilisi, Balıkesirspor'un adından çok söz ettiren o forvet oyuncularını adeta canlarından bezdirdi. Nitekim ikinci yarıya daha iyi başlayan Arif kendine yakışır bir golle takımımıza iki farklı üstünlüğü kazandırdı.. Bu dakikadan sonra maçı rölantiye alan Samsunspor, kontra atakla rakip kaleye gitmek istedi.Nitekim Umar'ın adeta çırpınarak defansta kazandığı topu rakip kaleye kadar götürüp, Ekigho'nun ortasında ki şık vuruşu golle sonuçlanmış olsaydı sanırım Uma'rı daha kimse durduramazdı..

Son 15 dakikalık dilimde Balıkesirspor yüklenmeye çalışsa da, müthiş oynayan defansımızı geçemedi. Hüseyin Kalpar'ın yerinde oyuncu değişiklikleri sonrası ,Turgay Gölbaşı'nın attığı güzel golle üç puanı üç golle aldı Samsunspor.Son olarak maç esnasında açılan bir pankart gerçekten akıl dolu sivri zeka gerektiren bir pankarttı. Nihat Soğuk'a gönderme yapan taraftarlar '' Nihattan Soğuduk Artık '' yazılı pankartla tüm taraftardan güzel mizahı ile büyük bir beğeni topladı.. Bu takım artık bu şekilde oynamalı. Samsunspor'un yeri her zaman süper ligdir. Bunun artık oyuncularda farkına varmışlar. Bundan sonra da böyle istekli, hırslı,mücadeleci futbolla Samsunspor'un yenemeyeceği takım yok bu ligde. Haydi ! ufukta süper lig belirdi. Yelkenler açılsın.. Fırtına başlasın . Şimşek artık daha güçlü çaksın!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Samancı Arşivi
SON YAZILAR