Dimyat'a pirince giderken...

Dün internette "gençlerin tarifiyle sörf yaparken" İstanbul İl Emniyet Müdürlüğünün yeni başlatmış olduğu ALOKANKA hattını gördüm çok güzel bir uygulama. İstanbul halkı şikâyetlerini ve ihbarlarını tüm operatörlerde kısa mesaj yolu ile ulaştırıyor ve emniyet tarafından cevaplanıyor. İstanbul büyük şehir tabi haliyle biz samsun olarak oranın hızına yetişemeyiz. Ama bizim de Mobil Elektronik Sistem Entegrasyon"umuz (Mobese) olacak yakında başlıyor dedim kendi kendime.
Mobese deyince son durumu hakkında bilgi alayım diye muhabir arkadaşımız Miraç ÖZTÜRK"e ilgili kurumlardan bilgi almasını söyleyince öğrendim ki evdeki bulgur misali ALOKANKA"yı hayal ederken mobese"dende olmuşuz.
Nasıl mı olmuş ?
Hafızam beni yanıltmıyorsa 2006 sonları bu konu gündeme geldiğinde Cumhuriyet Meydanında ki İl Özel idaresinin binalarından birinin çatı katı Mobese için emniyet müdürlüğüne tahsis edilmişti.Ve daha sonra defalarca bu konu ile ilgili sayın Valimiz başta olmak üzere yetkililer açıklama yapmış ve aşama aşama mutlu sona varılmak üzere olduğu söylenmişti.
Tahsis edenler nasıl yapmışsa oranın sistem için uygunluğunu araştırmadan tahsis edivermiş. Ve bu alanın uygun olmadığı anlaşılmış. Burası da AB Tarımsal ve Kırsal Kalkınma Projeleri'ni takip etmek üzere kurulan Samsun Koordinatörlüğü'ne devredilmiş.
Anlayacağımız başa dönüldü.
Şimdi yeni yer bakılıyormuş. Yeni yerse DMO"nun  binası olacakmış.(burası neresi derseniz hatırlatalım hani liman kavşağında olup bir ay önce kapanıp Trabzon"a bağlanan Devlet Malzeme Ofisi Bölge Müdürlüğü"nün binası).
Umarım orası uygundur ve umarım biran önce tahsis edilir de İl Özel İdaresinden ciplere miplere verilmeye çalışılan paralar bitmeden Emniyet teşkilatına da Mobese için para aktarılır.
Ayrıca bir çift sözüm de İl Özel İdaresinde ki Meclis üyesi arkadaşlara tahsisleri ve ödenekleri çıkarmadan işin ehli olan insanlarla araştırsanız ve ödenekleri öyle yapsanız da bu sorunları yaşamasak sizde  elinizde metre yolları ölçmek zorunda kalmasanız.
Küçük bir dip not: Rize halkı güvenliği için Devleti beklememiş Rize Emniyetine katkı sağlayarak geçen ay Rize"nin Mobese sistemini kurmuşlar hem de  6O noktada. Samsun Halkına duyrulur.
Kalın sağlıcakla…


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR