Bir Baba Geldi Geçti

     Dün yılların eskitemediği siyasetçi Süleyman Demirel Ondokuz Mayıs Üniversitesi"nin davetlisi olarak geldi Samsun"a.

Samsun"dan bahsetti, ABD"den bahsetti ıraktan bahsetti, kapatma davasından bahsetti etti de etti.

    Yine kendisine yakışır üslubuyla  duyulmamış cümleler kurdu.

    Konuşmalarını dinlerken geçmişe gitti aklım.

    Neler yapmıştı neler demişti.

    Kırıkkale de patlayan cephane fabrikasi icin "kimin aklina gelir patlayacağı?" demesi ve Erzurum depreminde mühendisliğini yaptığı bina yıkılınca "o bina 35 yıl ayakta durdu diye kimse takdir etmiyor da, niye yıkıldı diye herkes eleştiriyor?" demesiyle "bu adam nasıl mühendis?" dedirtmişti.

 

    8 defa giden 9 defa gelen insan. sadece mizahi anlamda algılanırsa, gerçek anlamda konuşmayı bilen Türkiye"nin tek siyasetçisi.

    "memlekette benzin vardı da biz mi içtik?"
    "üs yok tesis var"
    "dün dündür, bugün bugündür"
    "yollar yürümekle aşınmaz"
    "demokrasilerde çareler tükenmez"
    "açım diyene geber diyemezsiniz"
    "mit gizli saklı işler yapan bir teşkilat değildir"
    "elektriğin komünisti olur mu?"
    "GAP"ı gaptırmam"

gibi ardı arkası gelmeyen özlü sözleriyle halkı uyutmayı, senelerdir gidip gidip gelmeyi hüner edinmiş politikacımızdı kendisi. (laf aramızda tekrar geri dönecek diye çok korkuyorum)

 

    Ege bir Türk gölü değildir, ege bir yunan gölüde değildir, binaenaleyh ege bir göl değildir" gibi anlaşılmaz, insanın kafasını duvara vurmak istetecek cümlecikler kurabilme potansiyeli geniş olan bir lider di o.
    17 ağustosta deprem olduktan sonra sabah "binaenaleyh Türkiye"nin altı çürüktür, Türkiye"nin altı çürüktür diye bırakıp gidecek değiliz, bununla yaşamasını ögrenicez" diyerek, Ölen onlarca Türk yurttaşının kemiklerini sızlatmış, bir toplum önderinin şahlanarak acılara yara sarmak için harekete geçeceği ve gözleri dolu dolu yapacağı konuşmaları duygusuz vicdansız bir şekilde "devletimiz ortadadır güçlüdür" gibi geçiştirmeye çalışmış, Türkiye"de lider olmaz şark kurnazı olunur sözünü hak defalarca hak etmiştir. 
     Üzücü olan taraf Türk halkının bu adamı hala omuzlaması ve pirim vermesi.

     Ama şaşırtıcı değildir.
     7 kere gittik 8 kere geldik, her geldiğimizde gönderdiler bi daha geldik binaenaleyh doyamadık siyasete" gibi bir lafla siyasi hayatini "siyaset üstü" bir mertebeye taşımış ve orada devam ettirmekte olan birine kanmamak mümkün de değildir.

 

   Popülist tavırların aklı basındaki üniversite öğrencilerine sökmediğini çok iyi bildiği halde dün  itibariyle OMÜ"lü öğrenciler tarafından bir kez daha hatırlatıldı kendisine. OMÜ" de gördüğü tepki çok yumuşak ve düzeyli, hakaretten uzak olmuştur. ayrıca davranışlarının sorumluluğunu üstüne alan düzgün devlet adamlarını yüceltmek yerine, yok ayar verdi yok sorulan bütün sorulara ben bunların cevabini hep veriyorum diye geçiştirdi milleti enayi yerine koydu, yaptığını yapmamış gösterdi diye siyasetçileri tepelere çıkaranları da mesut etmiştir.

    Güle Güle Baba gene bekleriz binaenaleyh…

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR