Darbeler darbeler

12 Eylül darbesi olmadan önce son seçim 1977 yılında yapılmıştı. O seçimlerde MSP nin çıkardığı milletvekili sayısı 24 ' tü. Peki merak ediyor musunuz 1973  yılında yapılan seçimlerde MSP nin milletvekili  sayısı  kaçtı  tamı tamına 48 di. Yani 4 yılda Milli Görüşün oyları yarı yarıya azalmıştı. Biliyorsunuz  12 Eylülün yapılış gerekçelerinden biri de  MSP nin Konya mitingiydi . İstiklal Marşı çalınırken yere oturmalar , miting esnasında açılan  yeşil bayraklar , hepsi çok tepki toplamıştı. 
Ama 12 Eylül ne milliyetçi kesime ne de İslamcı kesime bir şey yapmadı ;  tamam yöneticileri yargılandı ama uygulanan politika Türk - İslam senteziydi hatta  Türkeş biz cezaevindeyiz ama görüşlerimiz iktidarda demişti. Aslında tüm darbeler içinde hedefine ulaşan tek darbe 12 Eylül oldu.
27 Mayıs oldu  Başbakan ve  iki bakan asıldı ,  buna rağmen 15 Ekim 1961 de yapılan seçimlerde DP partinin yerine kurulan AP düşünülenden fazla oy aldı ve CHP 'yle ortak koalisyon kurdu. Hatta bunu hazmedemeyen bazı ordu mensupları   iki kez daha darbe girişiminde bulundular.
12 Mart oldu,  solun üzerinden silindir gibi geçti tüm solcular,  öğrenci liderleri, aydınlar içeri alındı işkenceden geçirildi. Ama yine istenen sonuç alınmadı sol  , sendikal ve öğrenci hareketi eskisinden daha güçlü bir şekilde ortaya çıktı.
 
28 Şubat 1000 yıl sürecekti irticanın kökünü kazınıncaya kadar ama biliyorsunuz AKP % 47 lerle iktidarda.
 
Ama 12 Eylül hedefine ulaştı. Solun kökünü kazıyacağım dedi  kazıdı.Aydınları , kültür ve  sanat  adamlarını vatan haini ilan etti , kitap okumayı suç olarak gösterdi . Bugün üzerinden 30 yıl geçmesine rağmen kimse kitap okumuyor herkes kültür ve sanat düşmanı.
 
Anlamadığım şu askerler niye kızıyorlar , darbe yapma peşindeler  hala,  istedikleri  Türkiye gerçekleşmedi  mi? Tamam artık sol diye bir şey kalmadı , sendika kalmadı  kimse kitap okumuyor,  kültür , sanat hak getire ,  aydın diye bir şey kalmadı,  kalanlarda   ABD yanlısı,  askerlerde   zaten ABD yi sevmiyor mu  ? ABD nin isteği doğrultusunda  yapılmadı mı tüm darbeler , tamam o zaman mesele ne ,  mesele yok kardeş kardeş anlaşın işte ,  hepiniz aynı kafada değil misiniz ?

 

ABD araya girer aranızda ki ufak tefek pürüzleri de halleder,  yalandan  insanları niye oyalıyorsunuz. Darbe programının  Başbakanı kim TOBB Başkanı değil mi ? Aklınız yine hep burjuvaziden yana,   yani darbe yapsalar dahi yine işçiler , sendikacılar solcular zindana   , kapitalist politikalar uygulamaya.
Ben kimlere şaşıyorum  biliyor musunuz ? AKP nin  politikalarına kızıp  CHP den  ve  darbelerden medet uman sözde solculara  .
 
Şunu bilin darbe olsun yine ilk darbeyi yiyecek olan sol değerlerdir bunu unutmayın . 27 Mayısta dahil hiç bir askeri darbe sola yaramamıştır. Unutmayın en beğendiğiniz 27 Mayıs 'ı  bile ABD  tezgahlamıştır. Darbe olmasaydı Temmuz da Menderes ABD den alamadığı parayı  almaya Sovyetlere gidecekti.Ve istediği parayı alacaktı. Ne sandınız 27 Mayıs sol bir darbe miydi? Siz öyle sanın  . 
 
Bu darbelerin  şu sonucu oldu  . Eskiden Türk halkı cahil ama temiz kalpli ve mülayimdi .Şimdi belki eskisinden daha cahil ama artık saldırgan  ve kaba oldu.Edirne ' yi hatırlayınız yere düşmüş bir kıza onlarca erkek tekme atıyor , evet işte son durum budur . Herkes delikanlı , bıçkın ama adam can düşmanına yapmaz  bunu . Delikanlılıkta kadına el kaldırılmaz  ; yere düşmüş birine hunharca  onlarca kişi tekme tokat saldırmaz.    İnsanımızın son hali budur. Övünün  bu halkı bu hale sizler getirdiniz . Birde 12 Eylüle başarısız diyorlar, başarılı; gayet başarılı istedikleri Türkiye gerçekleşti daha niye askeri darbe peşindesiniz. Korkmayın yarın bu ülkede rejim değişip  şeriat gelse dahi  duvarlarda yine sizin  sevdiklerinizin resmi olacak . Herhalde yeni rejim duvarlara Kenan Evrenden başkasının resmini asmaz  minnet borcu olarak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR