Çok efor harcadık hiç iş yapamadık..

Müsabakanın oldukça zor geçeceğin Rizespor takımı anlamış olacak ilk dakikadan itibaren sakin, soğuk kanlı, garanti ve sahanın her bölgesinde ayağa pas, çalışmış olacak ki tamamen kenar varyasyona dayalı; (ki golde böyle bir organizasyon soncu geldi) bir oyun anlayışı ile oynadı.

Yine müsabakanın oldukça zorul geçeceğini Futbol Federasyonu'da anlamış olacakki FİFA listesinden yapmış ve zor müsabakayı kolaya çevirme amacını düşünmüş.

ancak zor müsabakaların farkına Rizespor ve Futbol Federasyonu varıyorda Samsunspor varamıyor. Zira Samsunspor müsabakanın ilk yarısından itibaren tamamen koşuya ve mücadeleye dayalı oynadı. Böyle olunca Samsunspor sürekli topu ve rakibi kovalayan onunla boğuşan bu mücadelelerde de efor kaybına uğrayan oldu.

Oysa Rizespor koşularının ve fiziki mücadelesinin içine ağırlıklı olarak topu kullanmayı, birlikte oynamayı asıl olan az eforla çok iş yapma doğrusuna erişmiş oldu. Samsunspor ise çok eforla az iş yapma prensibinde kalmış oldu.

Müsabakanın ikinci yarısına Samsunspor, Serkan ve Zafer ikilisini alarak başladı. ancak oyun yine Rizespor'un kontrolündeydi.
Yine pas yapan, sahayı kullanan, organizasyon yapan Risespor, pası organizasyonu olmayan tamamen koşuya dayalı bir Samsunspor'da efor kaybı ve devamında konsantrasyon bozukluğu getirdi. İki hafta önce Orduspor'u yendiğimizde oturup düşünmedik bari şimdi oturup düşünme zamanı olsun zira iç saha maçlarında ki kaybımız 6 puan, puanımız ise 10. Biz bu anlayışla ilk yarıyı kaç puanla ve dolayısıyal ikinci yarıyı kaç puanla kapatıp bu ligde var olabiliriz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Necati Öksüz Arşivi
SON YAZILAR