Dursen Özalemdar

Dursen Özalemdar

CERBEZE 

“Bu kelime Arapça’da HİLEKAR, KURNAZLIK gibi aşağılayıcı bir mâna ile kullanıldığı halde, dilimizde beceriklilik ve konuşma kabiliyeti gibi övücü bir suretle geçirilmiş.” O adamın çok ilmi yok sad a cerbezesi kuvvetiyle her işte muvaffak olur.” (Hayat Büyük Türk Sözlüğü)

Günümüz insanı, hayatın  hemen hemen her türlü münasebetinde, CERBEZE’yle karşılaşmaktadır. Kelimenin aslı manası ile HİLEKARLIK bize dönüşümü BECERİKLİLİK olunca artık bize yutturulan nice olumsuz işlerle birlikte, kelimeler üzerindeki, bu sahteciliğe de yıllarca eyvallah dedik. 

Türk dil kurumuna başına  Cumhuriyet’in  ilk yıllarında getirilen,  AGOP DİLAÇAR’la, gelebileceğimiz noktanın bundan öte bir şey olmasının da, eşyanın tabiatına ters olacağıydı. 

HİLEKAR ve KURNAZLIK ‘ın HAK ve ADELETLE ne gibi bir ilgisi olabilir.
 Aynı sözlükte . HİLE = Aldatacak tarz,tertip ve oyun,Sahtekarlık,Halislik ve saflıgı bozan şey, hile yapan,dubaracı, gibi aşağılayıcı ifadeler içerirken, bu tip işlerin bize BECERİKLİLİK  olarak dönüşümü, Dünden, bu güne, taşınan toplumun her halinden belli olmuyor mu ? 

Futbol gibi  11*11 kişinin oynadığı bir oyunu, yıllardır en CERBEZELİ  adamlara, Radyo ve TV.den  naklen yayın diye dinleterek, Bir yandan seyredeni, bir yandan dinliyeni tesir altına alanların, gelip dayandıkları noktanın, ŞİKELER – RUŞVET VERMELER-  SATIN ALMALAR- KUMAR VE BAHİS OYNATMALAR- olarak ortaya çıkmıştır. CERBEZENİN genellemedeki örneğinin, günümüz toplumunda, BASIN’ da daha YOGUN bir şekilde tezahür ettigidir. Bazı AYKIRI GAZETELERİN günlük yayınlarında CERBEZE HASTALIĞINA KAPILMIŞ bazı insanlara ŞİFA VERİCİ BİR İLAÇ GİBİ GELEN –YALAN haber ve yorumların bir nevi AFYON KESLİK gibi, TALEBE MARUZ KALMASI, GERÇEK BİLGİDEN YOKSUN, KONUŞMA İHTİYACI İÇİN, MALZEME ARAYAN İNSAN TİPLERİNİN GÖRÜNTÜLERİ OLMAKTADIR. 

YALAN SÖYLEMEK, YALANLA SAF İNSANLARI ALDATMAK, KADİM TARİHTE ŞEYTANİ BİR EYLEM OLARAK BİLİNMEKTE, BU EYLEME UYANLARINDA CEHENNEM YOLCUSU OLDUKLARI BİLİNMEKTEDİR. BU FİİLİN BAŞ AKTÖRÜ ŞEYTAN HUZURU İLAHİ’DEKİ İTİRAFLARINDA  “BEN SADECE SÖYLEDİM, ONLAR YAPTI,” diyerek kendini  savunacagıdır 

Hazreti Adem A.S. BAŞLAYIP İNSAN’ ve Cinlere MUSALLAT edilen ŞEYTAN’ın , bütün işlerinin YALAN ve VESVESEYE dayalı olması, Bu işleri icra edenlerin tarafını göstermektedir.

AHIR ZAMANDA , bunu ,İFSATINI temeli  olarak icra edecek olan SÜFYAN’ ın YALANCILIKLA TESCİLİ, AYET ve HADİSLERE DAYALI BİLGİLERLE BİLDİRİLMİŞTİR.

DEVLETİMİZİN BİR ÇOK MAHKEMESİNDE, YALANCILIKLARI VE YALANLARI, TESCİL EDİLMİŞ. MİLYONLARCA PARA CEZASINA TABİ TUTULMUŞ OLAN, CHP ve İŞTİRAKÇİLERİNİN, HALLERİNİN BU BİLGİLER DOĞRULTUSUNDA SÜFYANA TABİ CEMAAT OLMALARI İLE EŞLENMESİNİN DOĞRU BİR TESPİT OLACAĞIDIR.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dursen Özalemdar Arşivi
SON YAZILAR