Canik Gelişiyor(muş)

 

Başımdan geçen bir olayın bana hizmet adına düşündürdüklerini sizlerle paylaşmak istiyorum; Samsun'a yeni açılan 2 büyük market var, ismini vermeyeceğim geçenlerde oraya gittim. Gelişen Canik yollarındaki bu marketleri biraz dolaştıkdan sonra ihtiyaçlarımı alıp kasaya yöneldim. Güler yüzlü kasiyer çalışanı ücreti aldı, görevinin sadece kasa işlemi olduğunu başıma vura vura hatırlatırcasına önüme ufak bir poşeti koydu[attı]. Alçak ses tonu ile aldıklarımın sığacağı bir poşet rica ettim. Kasiyer hanımefendi yüzüme bakmadan sadece, “yok” dedi. Doğal olarak sinirlendim,“Hanımefendi burada sattığınız ürünlerin ebatları belli sadece gıda üzerine bir satış gerçekleştirmiyorsunuz,bunları taşıyabileceğim büyüklükte poşeti temin edermisin?” dediğimde aldığım tepki oldukça ilginçti; “Siz buna şükredin,(rakip firmanın ismini belirtti) orada poşeti bile vermiyorlar para ile satın alıyorsunuz.” Dedi. Bu duruma daha fazla dayanamayan arkadaşım müdahale etti, “siz yapmanız gerekeni kötü ile kıyas ederek neden artıymış gibi gösteriyorsunuz?” dedi. Ve biz aldıklarımızı elimizde taşıyarak oradan ayrıldık..

Bu herkesin gün içinde yaşadığı sıradan bir iletişim elbette, ancak bu örnekle bağlamak istediğim konu şu; belediye üst yetkilileri de görevli kasiyer gibi davranmıyor mu?

Gelişen Samsun sloganı yanında birde gelişen Canik sloganı ayrımı söz konusu.Geçtiğimiz günlerde yapılan Ak Parti İl Gençlik Kolları Başkanı ve yönetim kurulu kongresini ziyarete giden Başkan Osman Genç, tebriklerini ilettikten sonra kuruldakilere şu öneride bulundu; “Hayalleriniz büyük olsun, büyük olmazsa büyük işler yapamazsınız. Biz Canik'te önce büyük şeyler hayal ettik,sonra büyük işler gerçekleştirdik.” Diyerek 8 yıl önceki Canik hatırlatması yaptı. Büyük alkış getiren ve destek sağlayan bu sözlerin dinleyicisi olarak aklımdan geçenleri söylemek istiyorum;

Belediyeler geniş yetkiye sahip oldukları o mevkide hizmet için var değiller midir? Bu hizmetlerin en başında da Sağlık ve Ulaşım gelmez mi?

2012 yılı Samsun'unda tüm bu hizmetlerin daha yeni yeni sağlandığını görünce,öncekiler ne yaptı sorusunu soruyorum kendime elbette ama şuan için kabullenmekte zorlandığım şu; zaten olması gereken hizmetlerin süslü ve güçlü cümleler ile sunumunu yapmak hangi ideolojinin getirisi merak ediyorum?

Olması gerekenin yapılmadığını biz halk olarak yıllarca zaten gördük,şuanda yapılıyor olması da bizim için neden büyük bir sevinç olsun ki zaten olması gereken bir hizmet sağlanıyor. Ücretini verdiğiniz bir ürünün satıcısı size bu ürünü sunduğu için kendini övmesi ne kadar akıllı işidir?

Bu eski ile kıyas mantığı, kasiyerin rakip firma ile yaptığı kıyasa benzemiyor mu?

Samsun ne zaman ki yatırımlarını sanal akvaryum olan Avm'lerden kurtarıp üretime dayalı yatırımlar yaparsa işte o zaman yetkililer gerçekten alkışı hak edecektir.


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Şeyma Taş Arşivi
SON YAZILAR