ÇAGEM'de açılış

Gazi belediye başkanı Süleyman Kaldırım, bulvar üstü olarak adlandırılan bölgede ÇAGEM (Çok amaçlı gençlik merkezi) adıyla güzel bir tesisin öncülüğünü yaptı. Cumartesi günü buranın açılışı vardı ve oldukça yoğun katılımlı bir açılış gerçekleştirildi.

Özellikle bu mahalledeki gençlerin sosyalleşmesi, bulvar altının ekonomik gücü ile gidebildikleri güzellikler ile tanışabilmesinin sağlanması adına güzel bir çalışma. Uzun yıllar bulvar üstünün ihmal edildiği bir ortamda Süleyman Kaldırımın belediye başkanlığından sonra önemli değişiklikler olduğunu buradaki vatandaşlar söylüyorlar. Belki bundaki en büyük nedende kendisinin de çocukluğunun buralarda geçmesindendir.

Artık buradaki çocuklarda sinemada çizgi film izleyebiliyorlar. Karate, tekvando, keman kurslarına buradaki çocuklarda gidebiliyorlar. ÇAGEM"de şu aralar çocuklar için çizgi film gösterileri var. Oldukçada rağbet görüyor. Aynı zamanda çocuklar için tekvando, keman, satranç, tiyatro kursları ücretsiz olarak verilmektedir.

 Sosyal aktiviteler bu bölgedeki mahallelerde yetişen çocukların özgüvenlerini kazanmaları, önemsendiklerinin gösterilmesi, zararlı alışkanlıkların önlenebilmesi açısından Samsun adına çok güzel bir gelişme.

ÇAGEM de ayrıca öğrencilere ve yetişkinlere yönelik olarak hedef belirleme,  okulda başarılı olma, anne eğitimleri, baba eğitimleri vb. gibi kişisel gelişim ve psikoloji ağırlıklı kurslar, konferanslar, seminerler düzenlenebilir. Böylece bölgede sosyal bir bilinçlendirme çalışmaları yapılabilir. İstanbul"da bu alanda bazı çalışmaların içinde bulunduk ve oldukça verimli olduğunu gördüm. Özellikle İlkadım belediyesinin bilgi evi projesi en az ÇAGEM kadar benim düşünceme göre çok güzel. Ama önemli bir eksiği var. Bu konularda fikir bazlı yardıma her zaman açığım. Yazmaya kalksak çok uzun sürer.

 ÇAGEM ile ilgili bu güzelliklerin yanında bazı aksayan yanların olduğunu da burada söylemekte fayda var. Bunları belediye yetkililerini illaki düşünmüştür ama hatırlatma adına yazmakta fayda görüyorum. ÇAGEM im girişine bir güvenlik görevlisinin olması ve kursiyerlerin dışından tesise gelebileceklerin önlenmesi, Kursa katılan çocuklara kursiyer kartları çıkarılarak giriş çıkışların daha güvenli hale getirilmesi gerekmektedir. Zararlı alışkanlıklardan kurtarmak ve sosyalleşmesini sağlamaya çalıştığımız çocukların ahlaki ve fiziki olarak zarar görmemeleri açısından bu çok önemli bence.

 ÇAGEM Sayın belediye başkanı Süleyman Kaldırım"a bulvar üstü olarak adlandırılan yerlerden önemli oranda oy olarak döneceği bir gerçek. Ayrıca açılışta gördüğüm yoğun kalabalık Samsun da artık seçimi bulvar altı değil bulvar üstü oylarının etkileyeceği yönündedir.

Bu mahallelerdeki çocukların kişisel başarıya ulaşmaları adına güzel çalışmalar bunlar.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Ahmet Yıldız Arşivi
SON YAZILAR