Büyük takım böyle olur

Maçı kazanmak için o kadar nedenimiz vardı ki. Rize'de taraftarımıza yapılanlar, Ordu ve Rizeliler işbirliği halinde tribünlerimizi tahrik etmesi, Malatya'daki provokatör görüntülerini unutmadığımız Ümit Kayıhan'ın Rize'nin hocası olarak sahaya çıkması ve en önemlisi ligde bulunduğumuz konumun hassasiyeti. Bu etkenler birleşince maçı kazanmaktan başka çaremiz yoktu ve gereken yapıldı.
 
 Samsunspor kentte gerçekten ince bir çizginin üzerinde yürüyor. Alınan bir galibiyet taraftarı stada çekmeye yetti. Süper ligin sözde süper takımlarının yaklaşamadığı 10.000'li rakamlara Samsunspor 1-2 maç üstüste kazandığı zaman ulaşabiliyor. Bu da Samsunspor'un ne kadar büyük bir takım olduğunu gösteriyor. İnanın rakibimiz Rize'deki maddi olanakların yarısı biz de olsa şu an çok farklı bir konumda yer almamız içten bile değil. Rize'nin harcadığı onca paraya ve aldığı kağıt üzerindeki kalite oyuncularına rağmen başarısız olmasının tek nedeni büyük bir takım olmaması ve futbol kültüründen uzak bir camia olmasıdır. Dünkü karşılaşmada sahada iki takım arasındaki " büyük camia " farkı maç sonunda skor olarak lehimize yansıdı zaten.
 
 Maça dönecek olursak, Hüseyin hoca ofansif bir kadro sürerek oyunu karşı alana yıkmayı hesaplamıştı. Turgut-Abdülaziz-Oktay-Savaş dörtlüsü sık sık mevki değiştirerek rakip kaleye dikine gitmeye çalıştılar. İlk yarıda tek eksiğimiz olan golü hakemin artık devreyi bitireceği bir anda bulmamız takımımıza inanılmaz moral kazandırdı. İkinci devreye de fırtına gibi başlayan ekibimiz Savaş ile çok net 4-5 gol pozisyonundan yararlanamadı. O pozisyonları inşallah aramayız diye düşünürken Turgut artık yeter dedi ve attığı soğukkanlı gol ile maçın da rengini erkenden belli etmiş oldu. Samsunspor dün takım halinde muhteşem bir oyun ortaya koyarak, böyle ateşli maçlara konsantre olduğu zaman seyirci ile birlikte rakip nasıl boğulur tüm Türkiye'ye gösterdi.
 
 Oyuncularımızı ele alırsak Ahmet Şahin kalesinde güven vermeye devam etti, profesyonel hareketleri takımımıza güç katıyor. Savunmada oynayan Pavlik ve Ersin çok iyiydi. Ancak karşılarında 36 yaşında ahı gitmiş vahı kalmış bir Mustafa Özkan'ın oynadığı unutmayalım. Hızlı forvetler karşısında da aynı başarıyı göstermelerini umuyorum. Sol bekte Orhan çalışkanlığını devam ettirirken, Adem hem ileride hem de geride harika bir futbol ortaya koydu. Orta alanımız da Turgay üst düzey bir mücadele koydu, maç sonrası takım kaptanı olarak liderliği de oldukça iyiydi. Murat yine bildiğimiz kaliteli futbolunu konuşturdu. Turgut ayağına her top aldığında Samsunspor tribünleri ayağa kalkıyor. İkinci devre ile birlikte gerçekten fiziken de diri olan, çok istekli bir Turgut görüyoruz. Yeteneği ile fizik gücü birleşince durdurulması zor bir oyuncu. Maçın yıldızı ise şüphesiz Oktay'dı. Attığı nefis arapasları ile Savaş'a çok pozisyon hazırladı. Takımı orta sahada çok iyi yönetti mnaç sonrası sevinci görülmeye değerdi. Savaş ve Abdülaziz ise gereken yerlerde gereken hamleleri yapamıyorlar. Özellikle Savaş dün öyle goller kaçırdı ki maç 1-1 olsaydı bu vebalin altından biraz zor kalkardı. Bu kadar pozisyona giripte harcaması kendi adına eksisi, çok rahat 5-6 olacak maçın yıldızı olmayı kendi elleri ile kaybetti. Hüseyin hocayı da çıkardığı ofansif kadro ve Rize'nin Celil hamlesine Sezer ile karşılık vererek Celil'i etkisiz hale getirmesi ile tebrik ederim.
 
 Maç sonucundan çıkarılacak bazı dersler var. Samsunspor bu futbolu ve bu galibiyetleri sürekli hale getirdiği sürece 15000 kişiden aşağı oynamaz 19 Mayıs'ta. Rizespor parayla saadet olmayacağını anlamıştır sanırım. Ordusporlular ise takımları kritik Erciyes deplasmanındayken Samsun'a Rize yalakalığı yapmaya geldiler, her iki cephede de hüsran dolu bir haftasonu geçirdiler. Ve Celil ; maçtan önce taraftar çağırdı ama maç içerisinde topu her ayağına aldığında müthiş tepki gördü onu en çok seven maraton tribününden. Nerede hata yaptığını eminim anlamıştır, geç olsada ...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Mert ORAL Arşivi
SON YAZILAR