‘ BU MU BENİM ÇOCUĞUM ‘

Anne hangi tabuta kapanacağını şaşırmış ‘ bu mu benim çocuğum ‘diyerek dünyanın en acı sorusunu soruyordu. 12 yavrumuzun tabutu bir anda annelerin önünde ama hiçbir anne çocuğunu tanıyıp tabutuna sarılamıyor. Ne hazin manzara yarabbi… Bizi dayanamayacağımız sıkıntılarla imtihan etme Allahım.

Adana Aladağ’da bir öğrenci yurdunda çıkan yangın sonucu 12 yavrumuz can verdi. Öncelikle şunu baştan söylemek istiyorum benim gündemimde bu yurdun özel veya resmi olması yok. Ayrıca burası bir cemaatin yurdu diye de böyle bir acı olayın üzerinden maksat üzüm yemek değil bağcıyı döv misali eleştirileri de insaflı bulmuyorum.

Ama bu olay bize bu ülke gerçeklerini konuşmamızı ve özeleştiri yapma fırsatı verdiğini düşünüyorum. Bir sıralama yapacağım aşağıya sizlerin takdirine bırakıyorum.

Okullaşmaya önem verdiğimiz kadar, okul lojmanlarına ve yurtlara önem vermiyoruz.

8 yıllık eğitime alelacele yangından mal kaçırır gibi geçildi, bir sürü olumsuz şartlarda taşıma sistemi ve servis kazaları yaşadık yavrularımızı kaybettik. Sakat kalan yavrularımız oldu. Yatılı bölge okullarında ciddi eksiklikler devam ediyor. Binlerce Anadolu köyü okulsuz ve öğretmensizleştirilerek köylerimizde ciddi anlamda manevi önder sıkıntısı meydana geldi

Bizim köylerimizde okul-cami ve muhtar heyet odası köylerimizin her şeyidir.

Camiyi severiz yaparız ama tuvalet ve diğer müştemilatı önemsemeyiz ve dar bir alana kıt kanaat yerleştirmeye çalışırız.

Minareyi çok severiz hatta köyler arasında yarışma söz konusudur. Sizin minare kısa bizimki uzun yok şerefe sayısı fazla gibi teferruat konular bizlerin ciddi konularımızdan değimlidir?

Kuran Kurslarımız cami müştemilatında gün güneş görmeyen rutubetli mekânlarda doğru dürüst ısıtılamayan mekânlardır çoğunluğu. Kaliteli gerçekten beş yıldızı diyebileceğimiz kurslarımız var ama çok az. Onları da o hale getiren hayırsever kardeşlerimiz tebrik ederim

Camilerimizde bayanların namaz kılma yerleri ve abdestlerini rahatça alabilecekleri ortamlar ise istisnalar dışında halen garabetini koruyan konularımızdandır.

Diyanet teşkilatımız bu konularda örnek olmalı ve çağın gerisinde kalmamamlıdır

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Cemal Özdemir Arşivi
SON YAZILAR