Birlik ve Beraberlik!

Biz yüzyıllarca dünyaya hükmetmiş bir milletin torunlarıyız.bu öyle bir devlet ki din, dil, ırk millet etnik grup ayrımı gözetmeden hepsiyle aynı çatı altında tutunabilen bir devlet yapısı vardı.

Şimdilerde ise o zamanki topraklarımızın yarısını bile sahip olmadığımız halde yaşadığımız sorunları görüyoruz. Bir insan evladının kendi ülkesinin askerine silah sıkması ne demektir, bir düşünün. O ülkenin her türlü olanaklarından yararlanıp en ufak bir olayda ayaklanmak ortalığı karıştırmak kabul edilemez. Bence bu "ben  insan evladı değilim" diye olanca kuvvetiyle haykırmaktır.

Bugün Türkiye cumhuriyeti çatısı altında toplanmış farklı etnik kökenden gelmiş fertlerin hepsine Türkiye cumhuriyeti eşit haklar vermiştir. Tabi bazı kurallarıda vardır. Bunu suiistimal etmenin bir manası yoktur. Fener Rum patriği Bartholomeos ABD televizyonlarında açıklamalar yapıyor. Kendilerini çarmığa gerilmiş gibi hissediyorlarmış, kendilerine ikinci sınıf insan muamelesi yapılıyormuş. Eski DTP vekillerinin konuşmalarını söylemeye gerek yok galiba. Bu tür söylemler devlete ve millete zarar vermekten ileri gidemediğini her kez biliyor ama yinede konuşmalara devam ediliyor.

Ben Türk, Kürt, Çerkez, Laz, Gürcü vs ayrımı yapmadan insana insan olduğu için değer veren Türkiye cumhuriyetinin bir ferdi olarak tüm milletimize sesleniyorum. Devir birlik ve beraberlik devridir. Devir ilim ve bilim devridir. Devir din, dil, ırk, millet ayrımı yapılan bir devir değildir. Hepimiz Türkiye cumhuriyeti vatandaşıyız ve aynı haklara sahibiz.

Ne mutlu Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olabilene. Ne mutlu bu topraklarda kardeşce yaşayabilene. Ne mutlu Türküm diyene. Saygılarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR