Bir Güzellik Yapalım

Bir pazar sabahı almışsınız elinize gazetenizi, tüm bir haftanın yorgunluğunu atmak istiyorsunuz. Haklısınız tabii... Tutup da ciddi konulardan bahsetmenin sırası değil elbet.
Hadi bugün ben bir güzellik yapayım, size birazcık güzellikten bahsedeyim.
Kleopatra'yı bilir misiniz? Güzellik ve güzellik ürünleri denilince ilk akla gelen isimdir. Mısır'ın ünlü kraliçesidir. Güzelliğiyle Sezar'ı büyülemiş, bir dönem ülkesini istiladan kurtarmıştır.
Kleopatra'dan çok önceki dönemlerde de kadının, güzelliğine ayrı bir önem verdiği yapılan arkeolojik kazılar sonucunda ortaya çıkıyor. Mızrağın, taşın, sopanın yanında küpe, kolye, bilezik bulunuyor.
Öyleyse neden " kadın doğal olmalı, makyaj da neymiş, en güzeli sadeliktir" diye kadınların başının etini yer bu erkekler? Neden bakımlı, makyajlı, boyalı saçlı, hoş hatunların ağızların içlerine girer, kendi eşlerine 'doğal güzellik' nutukları atarlar?
Sahiplenme duygusu yüzünden olduğu kesin...
'Çirkin olsun ama benim olsun, nasılsa ben tüm güzellere bakabilme özelliğine sahibim, ama kimse benim çirkinime bile bakmasın' mantığı!..
'Kadınlar neden makyaj yapar?' ın ce-vabı da erkek takınaklarının zıttına gitmek diye düşünmeyin.
Kadın anneliği ile bağlantılı olduğu için boyanır...
"Ne alakası var?' demeyin. Dünyada yaratıcının, yaratıcılığını üflediği varlık dişilerdir. Kadın, Allah'ın yaratıcılık vasfının bir parçasını hep içinde taşıdığı için, yaratıcılığını gösterebileceği alanları bir pano, bir tuval gibi kullanır. Ve kadın makyaj yaparak, süslenerek, olağan ve sıradan bir şeyi değiştirme gücünü ortaya koyar. Erkeklerin kıskandığı da işte bu yaratıcılıktır aslında.
Kadınların hayattan sıkıldığı zaman ufak bir saç rengi değişikliğiyle yaşama yeniden 'renk' getirebiliyor olması, erkeklere ufak şeylerle de mutlu olunabileceğini gösterdiği için, 'doğalı bozma' suçlamasına sebep olur.
Doğal olan, güzel olur diye bir kural olmadığına göre, 'bozmak' diye de birşey yoktur aslında.
Sanatçı, doğayı kendi görüş açısından, yeniden betimleyen kişidir. Öyleyse kadın çok yaratıcı bir sanatçıdır. Fazlasıyla 'doğal' iç güdülere sahip erkekler, fazlasıyla 'doğal' doğa kanunlarıyla, kadındaki bu yaratıcı sanatçılığı engellemeye çalışsalar da, kadının hoşgören ama zeki tutumlarına yenilmek zorunda kalacaklardır.
Güzel pazarlar!..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Neval Sultan Arşivi
SON YAZILAR