BAKAN KILIÇ ADAY OLACAKMI

Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Suat Kılıç özellikle bakanlığı döneminde yaptığı icraatlarla Türkiye'de adından en çok söz ettiren bakanların başında geliyor.
Özellikle spor kulüplerinin şikeyle suçlandığı bir dönemde bakanlık koltuğuna oturması onun ister istemez reytingini daha da arttırdı.
Bir dönem milletvekilli, ikinci dönem hem milletvekili hem de AK Parti Grup Başkan vekilliği ve son döneminde de Gençlik ve Spor Bakanı olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gözde isimlerinden biri olan Sayın Suat Kılıç'ın bu dönem AK Parti tüzüğüne göre milletvekili olamayacak olması nedeniyle belli ki Başbakan onu Samsun'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na hazırlıyor.
Yusuf Ziya Yılmaz Samsun'da 15 yıldır Belediye Başkanı.
Yaptıklarıyla, yapamadıklarıyla hem konuşuldu hem de çok yazıldı, çizildi...
Yıprandı, üzüldü, yoruldu belki de heyecanını da kaybetti...
Genç ve deneyimli bir siyasetçi olan Sayın Suat Kılıç'ın bu yüzden başkan olarak düşünülmesini gayet normal karşılıyorum.
Sayın Kılıç genç yaşına rağmen siyasette önemli kademelerde görev almış ve tecrübe kazanmıştır.
Bu onun en büyük avantajlarından birisidir.
AK Parti İl Teşkilatının da Sayın Kılıç'ı çok tuttuğu ve sevdiği bir gerçektir.
Sayın Yılmaz'ın önce Anavatan Partisi'nden başkan olup daha sonra AK Parti'den 2 dönem yeniden başkan olması Başbakan'ın sıfır kilometreleri arasında olmadığı gerçeğini hepimiz biliyoruz.
Anavatan Partisi'nin belediye başkanı olduğu tarihlerde AK Parti kurulduğu dönemde söylemiş olduğu ağır ifadeleri o günün siyasetçileri çok iyi hatırlamaktadır.
Sayın başbakan'ın kendi öz kadrolarına da ne kadar tutkun olduğunu herkes bilmektedir.
Her ne kadar Sayın Kılıç ulusal bir gazetede yaptığı açıklamada "Büyükşehire aday olmayı düşünmüyorum. Herşey yine de nasip" dese de Sayın Başbakan "Samsun'da adayım sensin" dediğinde Kılıç ne diyebilir ki?
Benim gördüğüm kadarıyla Sayın Erdoğan'ın bu dönem başbakanlığı bırakacak olması ve bir dönem dinlenmeye ya da Cumhurbaşkanlığına aday olabilme ihtimali nedeniyle Başbakan kendi A takımını her zaman gözünün önünde olmak istemesi siyaseten doğrudur. Onlara önemli yerlerde görev vererek siyasetini ileriye taşıma ve bunu kendi kadrolarıyla devam ettirme düşüncesi mantıklıdır.
Sayın Kılıç'ın Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu takdirde Samsun'a verecek çok hizmetleri olacaktır.
Öncelikle enerjisi, şehire yeni bir başkan olarak vereceği sinerji, genç bir belediye başkanı olarak herkesten bir adım önce koşacak olması onun içinde Samsun içinde büyük bir avantaj olacaktır.
Sayın Yılmaz'a gelince...
Samsun'da yapacağını yaptı, misyonunu tamaladı.
Samsun halkı ona teşekkür etmeye hazırdır.
Biraz değişim, biraz yeni yüzlerin Samsun'a gelmesi onun da bundan sonra mecliste bizi temsil etmesi hem kendi açısından, hem de şehir açısından mükemmel olacaktır.
Ulusal gazetedeki büyük yazarların Bakan Kılıç'ın Samsun'dan Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterilecek demesi boşa değildir.
Mantıklı, doğru ve son derece gerçekçidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ünal YAVUZ Arşivi
SON YAZILAR