Süleyman Soylu

Süleyman Soylu

“Aziz yurttaşlarıma bir haberim var !”

Ülkelerin halkları; kendilerinden yana olan liderleri zor zamanlarda ortaya çıkarırlar. Fakat halklar böyle liderlere ve halkçı adamlara ancak, sahip çıktıkça bağımsız kalkınır, sahiplendikçe; paydaşlık, adalet ve huzur içinde yaşarlar. Toplumcu olan bireyci olmayan, kendi çıkarlarını düşünmeyen BÜLENT ECEVİT gibi 
     Halkçı liderleri, sermaye ve kazanç hırsıyla yananlar, halkın vergileriyle servetine servet katanlar hiç sevmezler.        
     O! Halk adamları kısa zamanda, tüm olumsuzlukları ve egemen güçlerin engellerini de aşarak halk için kurtarıcı ve de tarihe geçecek işler yaparlar.  Ülkesi için yaptıkları işlerden dolayı ne kendilerine, ne yakınlarına hiçbir çıkar ve ayrıcalık sağlaması mümkün değildir. Sözünü ettiğim vasıfların olduğu dürüst devlet adamlarından biri de BÜLENT ECEVİT.            
        Geçtiğimiz günlerde Antalya'ya bağlı Toros dağların da halkıyla birlikte AKP iktidarının                          mağdur bıraktığı ilçelerimizden biri olan Elmalı'da hiçbir sebep yok iken birkaç gerici densizin parti binasına astığı resimler ECEVİT'i küçültmez ama AKP zihniyetini tüm açıklığıyla ortaya koyar ki; bu zihniyet ülkemize hiç yakışmıyor.                                         Yazımın başlığına da koyduğum, Ecevit'in 16 Şubat 1999 da Türk ulusuna seslenişini, terörist başı Abdullah Öcalan'ın yakalandığını “Aziz yurttaşlarımıza bir haberim var” diye duyurmasını hiç unutmam! 1973 de ortanın solun da yer alıp sermayenin değil, halkın adamı olduğunu duyuran “ KARAOĞLAN” Ecevit'i unutmam! İlk sendikal haklar mücadelesinde “emek en yüce değerdir” deyişiyle işçinin yanında,“toprak işleyenin su kullananın” özdeyişiyle “köykent projeleriyle” köylünün yanında oluşunu unutamam.
      Türkiye cumhuriyetinin yüksek çıkarlarını korumuş; ABD ne rağmen, haşhaş yasağını kaldırmış, Kıbrıs'a çıkarma yapmış ve Rum'ların Türk'lere yaptığı katliamı durdurmuş, Yunanistan'daki askeri darbeyi boşa çıkarmıştır.
   Ulusal onurumuz haline gelen Ecevit'e karşı, ABD ve yerli işbirlikçileri boş durmuyordu Onu halkın gözünden düşürmek için; temel gıda ve akaryakıta, çiftçi giderlerine zammı engelleyen Ecevit'e, siyasi ve iktisadi saldırıya geçtiler. Acımasızca, vicdansızca, haris ruhlarıyla tüm mal ve hizmetleri sakladılar, karaborsa yarattılar yasadışı satışlara sebep olduklarını hiç unutmam.  O günlerde, bugünlerde olduğu gibi, sömürgen sermaye karşısında, BİLİM ADAMLARI ve AYDINLAR susmamışlardı, “pısmamışlardı!” Susturuldular, öldürüldüler. Şu anda ikinci ve daha güdümlü bir sermaye tarafından sömürülmekte olan  “YURDUM İNSANININ” kurtulması yine kendi elindedir. Gerçek aydınların direnişindedir 1 MAYISTA  “HALKÇI ECEVİT” yolunda gidenleri desteklemek bir görevdir “EMEK EN YÜCE DEĞERDİR” diyerek halk adamını anıyoruz. (devamı var.)             Saygılarımla! 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Soylu Arşivi
SON YAZILAR