Süleyman SALUR

Süleyman SALUR

ATAKUM TURİZM MERKEZİ OLABİLİR

ATAKUM TURİZM MERKEZİ OLABİLİR

İsrail “in Tel-Aviv kenti silütu özellikle sahil bandı görünümü ile Atakum Beldemiz birebir aynıdır. Ancak adamlar birer gecekondu bölgesi olan sahil bandını bir turizm cenneti haline getirmişler ve dünyanın en ünlü otel zincirleri ve eğlence merkezlerini sahil bandında tesisleşmelerini sağlayarak kente önemli bir turizm girdisi sağlanmıştır.

Samsun'da ise Atakum sahil bandını bırakın düzenlemeyi çay bahçelerinin kaldırılması dahi kentte önekli çatışmalara yol açmaktadır çünkü işletme sahipleri projeler üretildikten ve ihale edildikten sonra bilgi sahibi olur ayrıca her istimlak söz konusu olduğunda vatandaşta hakim olan kanaat istimlak edilen yerlerde hak sahibi olması gereken kişiler değil havuzun başını tutanlar istifade ettiğidir.

Esnafın sesine de kulak vermek gerekir. Öyle ki: ihale yolu ile değerlendirilmesi gereken tesisler isme mahsus ihaleye gerek görülmeden yeni patronlar üretilmektedir. Oysa Atakum sahilinin dünya standartlarında modernize edilmesi ile kent bacasız sanayinin en önemli merkezi haline gelebilecektir. Tel_Aviv kentindeki sahil bandında yer alan İsrail'de görüşme imkanı bulduğumuz bir Türk restoran sahibi İstanbul Kurtuluş semtini terk ederek ülkesine geri dönmüş bir  Yahudi vatandaşımız istimlak edilen yerden aldığı para ile mevcut restoranı inşa ettiğini ve işlerinin  istimlak sonrasında çok daha fazla arttığın ifade etmiştir. Türkiye'de ise sistem tamamen tersine çalışmaktadır Örneğin. Atakum sahilinde veya başka bir yerde bir istimlâk söz konusu olduğunda mülk sahibi veya esnaf kendine başka bir iş kurmak zorunda kalmaktadır. Aradaki fark işte budur. Kalkınmanın temelinde insanların hak ve hukukunu korumak yeni mağdur iyeler üretmek yerine yeni iş sahalarının üretilmesi gerekir. Bu nedenle Atakum çok önemli bir potansiyeldir. İktidar partisi belediye başkanlığının avantajları doğru biçimde katalize edildiğinde tesislere gerekli ve akılcı yatırımlar ile Türkiye'de yeni bir turizm potansiyeli yaratılabilir.


ALTERNATİF KİRLİ YATIRIMLAR ÜRETMEK YERİNE ELİMİZDEKİ KIYMETLERİ İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman SALUR Arşivi
SON YAZILAR