Süleyman SALUR

Süleyman SALUR

TSE DOSYASI SONBÖLÜM

SÜLEYMAN SALUR

TSE DOSYASI SONBÖLÜM

Petrol türevi ürünlere muadil olarak üretilen Türk üreticilerinin buluşunun standartlara kabul edilmemesi ile başlatılan süreç sonucunda  bakanlıklar ile yapılan yazışmalara gelen cevaplarda, konunun ilgili bakanlığın dikkatine sunulduğu şeklinde cevaplar alınmıştır.

Bu çerçevede Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliğinden tarafımıza gelen yazı metni şu şekildedir.         

                       T.C

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği

Sayı : B.01.0 KİB.03-83-3440-7562                                                                     19.03.2012

Sn.Süleyman Salur

Bina yalıtımlarında kullanılan petrol türevi yanıca ve nefes almayan (strofor) ürünlere muadil olarak atık camların geri dönüştürülmesinden elde edilen doğal bir yalıtım sıvası bulduğunuzu, fakat İzolasyoncular Derneği (İZODER) tarafından söz konusu buluşun kabul edilmediği gerekçesiyle ürünlerinize gerekli belgeleri alamadığınızı belirten, sizin ve çalışanlarınızın kimliği belirsiz birtakım kişilerce tehdit edildiğinizi ileri süren ve sorunun çözümü konusunda yardımcı olunması talebini içeren dilekçeniz alınmıştır.

Cumhurbaşkanlığında, kişisel müracaatlara yer verilen olayları ve konuları inceleyip soruşturacak bir birim bulunmadığından, ulaşan dilekçelerden gerekli görülenler ilgili kurum ve kuruluşlara yönlendirilmektedir.

Bu sebeple dilekçeniz, ayağıda tarihi ve sayısı belirtilen yazılarımızla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına ve tehdit edilmeniz yönüyle de İstanbul Valiliğine gönderilmiştir.

Bilgilerinizi rica ederim.

Kemal İLTER

Genel Sekreter a.

Kurumsal İletişim Başkanı.

Bu yazının akabinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü TSE Bölge Müdürlüğü kuruluşlarınca ifademe başvurulmuştur.

Bu gelişmeler yaşanmakta iken, 2011 yılında firmamız ürünleri kasti olarak TSE İstanbul Çayırova Bölge Müdürlüğü Laboratuarlarında yapılan muayyen testlerinde olumsuz rapor verilmiştir.

Yapılan itiraz sonuçsuz kalmış ve neticede laboratuar hizmet bedeli olarak bir fatura tahakkuk ettirilmiştir.

Fatura bedeli tarafımızca ödenmemiş ve akabinde TSE Bölge Müdürlüğü nezdinde gerek Laboratuar ve gerekse Bölge Müdürü ile şahsım arasında tartışmalar yaşanmıştır.

Tartışmalar sürmekte iken, TSE ödemediğimiz fatura ile ilgili haciz kararı almıştır. Bunun üzerine ilgili laboratuar müdürü ve bölge müdürü ile yaptığım  telefon görüşmesinde, kendilerinin İZODER’in maaşlı elemanları olarak hareket ettiklerini, Türk ürünlerinin bilinçli olarak önünün kapatıldığını ifade ederek, ülke değerlerinin yabancı kartellere peşkeş çekmemeleri gerektiği şeklinde bir diyalog yaşanmıştır.

Bu telefon görüşmesinin akabinde İstanbul Organize Suçlar Masası tarafından ifademe başvurulmuş ve akabinde 25 Kasım 2011 tarihinde TSE Çayırova Bölge Müdürlüğünün bazı çalışanları ile birlikte 19 kişi rüşvet suçlaması ile tutuklanmıştır.

Basında da uzun süre yer alan bilgilere göre, TSE Çayırova Bölge Müdürlüğünde bazı görevliler hakkında rüşvet karşılığı belge vermek suçlaması ile yargı süreci başlatılmıştır.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Süleyman SALUR Arşivi
SON YAZILAR