Yusuf Demircioğlu

Yusuf Demircioğlu

DEĞDİ Mİ NUMAN BEY?

DEĞDİ Mİ NUMAN BEY?

Numan KURTULMUŞ iktisat hocasıdır,profesördür.Has Parti yıllarında şöyle söylüyordu.Ak Parti yıllarında böyle söylemeye başladı,kalabalığına girmeyeceğim.O konu için köşeler yetmez.

Hatırlarsınız,Cumhurbaşkanı ile Merkez Bankası Başkanı arasında bağımsızlık konusunda fikir ayrılığı yaşanmıştı.Merkez Bankası tam bağımsız olmalı mı yoksa olmamalı mı ? tartışması gündemi bir süre meşgul etmişti.

Aklı başında bütün iktisatçılar,Merkez Bankası’nın bağımsız olması gerektiğini söylüyordu. Numan Bey profesör ünvanını hiçe sayarak,’’hayır Merkez Bankası siyasetten ayrı düşünülemez.’’ demişti.

O gün kendisine üzüldüm.Bir yerlere gelmek için bir şeyleri gizlemek zorunda kalması kötü bir durum. İnanmadığını söylemenin acısı yüzünden okunuyordu.

Yapacak bir şey yok.İnandıklarını söyleme özgürlüğünü bırakan, inanmadıklarını söyleme karşılığında koltuk sahibi olan ve üç yüz yirmi altı bin kişinin ahını alan kendisi.Ah alan cezayı çeker.Bunun kurtuluşu yok.Öte tarafta nasıl bir cezayla karşılaşır? Onu biz bilemeyiz.

Ama bu dünyada karşılaştığı cezaları canlı yayınla izliyoruz.

Türkiye İhracatçılar Meclisi 2014 yılında en fazla ihracat yapan şirketlere ödül verdi. Bu şirketlerden biri Reza Zarrab’a ait olan Volgan Gıda Dış Ticaret Limited Şirketi.

Reza Zarrab ismini Türkiye 17 Aralık 2013 operasyonu ile öğrendi.İddia odur ki; bazı bakanlar Reza’yı  çok seviyordu.Önüne yatacak,saat alacak,hediyeleşme geleneğimizin gereği olarak çikolata kutusunda hediye kabul edecek kadar.

Üstelik Reza Zarrab sevgisi bakanlarla sınırlı değildi.İmam Hatip yaptırmak için ayakkabı kutusunda para biriktiren banka müdürleri,sattığı evin parasını yatak odasında saklayan ve düğün takıları ile büyük yatırımlar yapan bakan çocukları da kendisini çok seviyordu.

 Tabi bütün bunlar iddia.Mahkemeler bu iddiaların doğru olmadığına hükmetti !!! Reza Zarrab’a ve kendisini sevenlere büyük bir kumpas! kurulmuştu.Ve bu kumpası kuranların ! tamamı şu an içeride. Haklarında hazırlanacak iddianameyi bekliyorlar.

İşte bu Reza Zarrab yaptığı ihracat nedeniyle ödüle layık görülmüştü.Ödülünü Ekonomi Bakanı Nihat ZEYBEKÇİ,Başkabakan Yardımcısı Numan KURTULMUŞ ve TİM Başkanı Mehmet BÜYÜKEKŞİ’nin elinden aldı.

Buraya kadar her şey normal.İhracat şampiyonu olmuş birisinin üst düzey makam sahipleri tarafından ödüllendirilmesi gayet doğal.

Doğal olmayan tek şey Numan KURTULMUŞ’un surat ifadesi.Yüzünden düşen bin parça. Mutsuzluğu ekrandan okunuyor.Güzel bir törende neden mutsuz olduğunu anlamamıştık !!!

Bizleri mutsuzluğu konusunda aydınlatmak istemiş olabilir.Çünkü tören sonrasında kameralar karşısına  geçti ve ‘’toplantıya gittiğimiz zaman kime ödül vereceğimizi bilmiyorduk.Hayatımda hiç görmediğim,tanımadığım,bundan sonra yolda görsem tanıyıp tanımayacağımı bilmediğim biriyle oldu bittiyle karşılıklaştık.Keşke töreni düzenleyenler kime ödül vereceğimizi önceden söylemiş olsalardı.

Önceden biliyor olsaydım bu kişinin olduğu karede bulunmazdım.Bu fotoğrafın ortaya çıkması en çok bana rahatsızlık vermiştir.’’

Bir gazeteci soruyor.’’Efendim neden rahatsız oldunuz? Has Parti döneminde göğsünü gere gere konuşan Numan Bey soruya teşekkür ederek karşılık veriyor.Çünkü,söyleyecek bir şeyi yok. Başka ne yapsın ki…

Biz de soralım…Reza Zarrab bir hayırsever ise aynı karede görünmekten niçin rahatsız oluyorsun, Numan Bey?

Yoksa Reza Zarrab’ın hayırsever olduğuna sen de inanmıyor musun,Numan Bey?

 İnanmadıklarını konuşmak ya da inandıklarını susmak zor gelmiyor mu,Numan Bey?

Koltuk sahibi olmak için,cevabını veremeyeceğin sorulara muhatap olmaya ve başını öne eğmek zorunda kalmaya değdi mi,Numan Bey?

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Yusuf Demircioğlu Arşivi
SON YAZILAR