Süleyman SALUR

Süleyman SALUR

ALLAH BİZE BİR DAHA PLAY OFF OYNAMAYI NASİP ETMESİN

SÜLEYMAN SALUR

SALURUN PENCERESİNDEN 

 ALLAH BİZE BİR DAHA PLAY OFF OYNAMAYI NASİP ETMESİN

Allah bize bir daha playoff kategorisinde maç oynamayı değil, süper ligde ilk 5 takım arasında olmak içinmücadele etmeyi nasip etsin Çünkü Samsunspor bu kategorilerde oynamaya layıktır.

Cuma günü İstanbulda oynayacağımız Play off müsabakası sonucunda kupayı Samsuna getireceğimiz muhakkaktır. Hiçbir maç oynanmadan sonucu belli olmaz denir, futbolda genel mantalite budur. Ancak takımımızın iki maçta atmış olduğu 9 gol futbolcuların ve teknik kadronun inanmışlığının birgöstergesidir. Kontraatak takımı olduğumuz iki maçta tescillenmiştir. Taraftarlarımızda aynı inancı taşımaktadır. Ancak aynı

Belediyelerimizintaraftarlarımızıİstanbula ücretsiz gidiş ve dönüşlerini sağlayacak imkanı oluşturmaları gerekir. Toplam olarak stat kapasitesine göre6300 kişinin girebileceği taraftarlarımıza sağlanacak 75-100 kişilik otobüs tahsis edildiğinde sorun çözümlenmiş olacaktır. Yıllardır Samsunsporumuz asansör takım olmak hüviyetinden sıyrılamamıştır. Tarihinde bu kadar sık küme düşen ve çıkan bir Anadolu takımı bulunmamaktadır. Gerek yönetimsel zaaflar ve gerekse yeterli maddi desteğin sağlanamaması kulübe gelir getirecek enstrümanlarınSamsunspora tahsis edilmemesi nedeniyle özellikle son 5 yıldır playoffoynayabilecekmiyiz? Endişeleri ile sezonlar kapatılmıştır. Eğer bu yıl Cuma günü bu başarıyı elde eder isek Artık yerimizi süper ligde sağlamlaştırmalı küme düşmeye namzet bir takım değilde ilk 5 takam arasında yer alarak Avrupa kupalarına katılabilmenin planlarını yapmalıyız.Maddi açıdan yılsonuna kadar rahatlayacağımız muhakkaktır. Borçların önemli bir kısmı yayın gelirleri ve sponsor ve spor toto gelirleri, forma satışı, reklamlar gelirleri ile sağlanacak gelirlerin akılcı transferler ile ve alt yapıya önem verilerek yönetilmesi halinde gelecekte sağlam temeller üzerinde inşaa edilmiş olacaktır.

Erkut Tutu ve yönetimide iki kez takımı süper lige çıkaran ekip olarak Samsunspor tarihinde yer  3 alacaklardır. Bu ekip her başarının altında para yatmadığını, akıl ve becerinin örneklerini sunarak takımı finale taşımışlardır. Süper ligin şartları elbette farklıdır. Ancak yönetim kurulunda bulunan bazı arkadaşlarımızın süper lig deneyimide bulunmaktadır. Önemli olan taraftar ve kentin birlikteliğinin yok olan güvenin yeniden tesis edilmesidir. Birbirine inanan futbolcular ve teknik adamlar ve taraftarlar el ele verdiğinde başarılar kendiliğinden gelecektir. Samsun gibi bir futbol kentiolmanın avantajı iyi değerlendirilmeli Yeni Tanjular, Serkan Aykutlar, Celil Sağırlar yetiştirmenin temelleri hemen atılmalıdır. Bu kent Türkfutbol tarihine Osman Arpacıoğlu, Tanju Çolak ve Serkan Aykut gibi 3 futbolcusunun adını yazdırmış ve bunlardan biride Avrupa gol kralı ünvanına sahip olmuştur. Süper ligde kalıcı olmanın yoluda ilk etapta yönetimin bilgi ve becerisidir. Bu nedenle Cuma günü oynayacağımız playoff müsabakasının Samsunspor için bu kategoride son maçı olması temennimizdir.

Başakşehir Fatih Terim Stadyumu seyirci kapasitesi 17,300 kişiliktir. Bu maçta rakip takım evsahibi takım gibi bir uygulama söz konusu olmayacağından seyirci sayısı ikiye bölünecek ve dolaysıyla 8650 kişilik bir kontenjanımız olacaktır.TFF stadyum konusunda çok önemli hata yapmıştır.Yaklaşık 800000 Samsunlunun yaşadığı İstanbulda  derneklerin organizasyonu ile en az 15-20 bin seyirci maça gelecektir. İstanbulun civar illerindende gelecekler düşünüldüğünde önemli bir yoğunluk yaşanacaktır. Bu nedenle taraftararımız yaşı küçük kardeşlerimizi yanlarında getirmeleri halinde sıkıntılar yaşanabilir. Antalyaspor ve   bu gerçeklerden hareketle TFF ye müracaat ederek maçın Olimpiyat stadyumnda oynanması sağlanabilirdi. Hatta Galatasaray kulübünden de Telekom Arena kiralanabilirdi diye düşünmekteyiz

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman SALUR Arşivi
SON YAZILAR