Süleyman SALUR

Süleyman SALUR

KİŞİSEL MENFAAT ELDE EDEN KİŞİ VEYA FİRMALAR

 
                                         ÇİTLİK CADDESİNDEKİ YALITIM MALZEMELERİNE ENERJİ KİMLİK BELGESİ VERENLER KİŞİSEL MENFAAT  ELDE EDEN KİŞİ VEYA FİRMALARDIR.

Çiftlik Caddesi üzerinde uygulanan yalıtım malzemelerinin kesinlikle uygulanmaması gerektiği konusunu sürekli gündemde tutmaya çalışmaktayız. Ancak işi kitabına uydurmak için faaliyetlere hergün bir yenisi eklenmektedir. Binaların yalıtımında zorunlu olan Enerji Kimlik Belgesi 2011 yılından itibaren uygulamaya konulmuş olup yeni binalara bu belge olmadan ruhsat verilmemektedir. Eski binalarada 2017 yılına kadar bu belgeye sahip olabilecek yalıtım uygulamalarının yaptırılması için süre tannmıştır. Ancak bu ürünleri satan firma sahibi veya sahipleri uyanıklık yaparak Binalarda Enerji Kimlik Belgesi zorunluluğunu bir şekilde ali Cengiz oyunları ile aşmaktadır. Enerji Kimlik Belgesi TSİ 825 standartları çercevesinde program yazılımı İZODER (izolasyoncular Derneği) tarafından yapılmıştır. Bakanlık bu kuruluşu görevlendirmiştir. Bu kuruluş kimlerden oluşur? Styrofor ürünleri üreten ve satan firmalar ile uluslar arası karteller. Sahipleri arasında milletvekilleri bakanlar, il ve ilçe başkanları ve bazı belediye başkanları yer almaktadır. Mantıklarna göre benzin kesinlikle yanıcı malzeme değildir. Kafasını poşete soktuğunuz ve başını sıkıca bağladığınız insan kesinlikle rahatca nefes alır ölümü söz konusu değlldir. Benzin üzerine petrol türevi hangi ürünleri koyarsanız koyun kesinlikle alev almaz. Yönetmelikler bu çerçevede petrol türevi ürünler pazarını yok etmemeye yönelik sık sık yeniden düzenlenir.. Oysa benzin su özelliği taşımaz ve kesinlikle yanar. Petrol türevli yalıtım malzemelerinin ana hammaddesi polstren dir. Yani yanan alev alan yandığındada bünyesinden zehirli gaz çıkarma özelliğinden dolayı insan hayatına son veren  bir yapıya sahiptir. Geçtiğimiz günlür Çevre ve Şehirçilik Bakanlığı bir yönetmelik ile styror ürünlerin yanmaz özellikli olduğunu ispat eden bir belge talep edilmesi zorunluluğu getirerek. Sözde bu tür malzamelerin kullanılmaması yönünde bir yaptırım uygumla kararı almıştır. Ancak firmalar her konuda olduğu gibi bu engeli aşmak içinde çeşitli atraksiyonlar ile bu yönetmeliği delmenin arayışı içindedirler. Ciftlik Caddesindeki uygulamalardada Bir firma Binalarda Enerji Kimlik Belgesi zorunluluğunu aşmak için faaliyetlerine hız vermiş ve belgeler vermeye başlamıştır. Bu belgeyi veren kişi veya kurum kesinlikle ya bu malzemeleri satan firma ile birmenfaat ilişkisi oluşturmuş, yada bir milletvekili  ilk veya ilçe başkanını arkasına almıştır. Çünkü aklı selim hiçbir kişi veya firma benzinin yanmaz özellikli malzeme olmadığına ilişkin belge veremez. Gerçi bu ülkede 301 kişinin ölümü ile sonulanan Soma faciasında firma sahibi ödüllendirilirken ölenler suçlu ilan edilmiştir. 
Çiftlik caddesi için EKB veren kişi ve firmaya seeleniyoruz
1.XPS ve EPS polystren ürünler petrol türevli ürünler değilmi dir?
2. styrofor ürünlerin yapısında sera gazı ve pentan gazı bulunmazmı?
3. Bu tür malzemeler yangın anında kolayca yanabilen özellikler taşımazlarmı?
4. Yangın anında çıkardıkları gazlar ile 3. Dk içinde can kayıplarına sebep olmazlarmı? 
5.1 m2 de en az 8 dübelle duvarların delinmesi gerektiğinden binanın statiği tahrip olmazmı?Bu dübellr binaların temele oturması esnasında yerleribden oynamazlarmı?
6. Kullanım ömrü 9.8 yılı geçmedğiğinden insanlar her 10 yılda bir yeniden yalıtım yaptıracak kadar zenginmidir?
7. Petrol türevli ürünler kansorojen değiilmidir.
Bu sorularIN bilimsel olarak CEVABI EVET’dir. Ama eğer söz konusu cüzdan ve kişisel menfaat ise HAYIR’dır. Ama öyle görülüyorki Samsunda insan hayatını hiçe sayan uygulamalar için tezgah kurulmuştur. İnşallah arzu edilmeyen sonuçlar yaşanmaz. Ama yaşanır ise karşınıza bu uyarı yazılarımız delil olarak sunulacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Süleyman SALUR Arşivi
SON YAZILAR