Süleyman SALUR

Süleyman SALUR

MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASINA SESLENİYORUZ

SÜLEYMAN SALUR

 

MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASINA SESLENİYORUZ

Çiftlik Caddesinde binaların dış cephelerinde kullanılan XPS ve EPS polistren esaslı ürünlerin görsellikten öte yancı özelliklerinden dolayı yangın anında bünyesinden çıkan zehirli gazlar ile 3 dakika içinde insanların boğularak ve zehirlenerek ölümlere yol açabileceğini. Defalarca köşemizde ifade etmiş bulunmaktayız. Bu konuda asıl muhalefet etmesi gereken kurum Makine Mühendisleri odasıdır. Şimdi bu kuruma şu soruların cevabını vermesini istiyoruz.

  1. Binalara uygulanan strofor türü ürünler petrol türevi ürünler değimlidir? Bu nedenle yanıcı özellikleri yokmudur.
  2. Kalınlık hesaplamalarında TS 825 standartları hatalı değilmi dir? Dübel ve derz boşlukları hesaplara ilave edilmişmidir?
  3. Strofor ürünler doğaya ve çevreye zararlı maddeler olan pentan gazı ve halakarbon gazı denilen sera gazları ile şişirilmezlermi?
  4. Sera gazı kullanımı Kyoto Protokolüne aykırı değilmi dir?
  5. Strofor ürünlere neden 10 yıldan fazla resmi olarak garanti verilmemesinin nedeni ömürlerinin 9,8 yıl olması değilmi dir?
  6. Türk milleti her 10 yılda bir binasını yeniden mi yalılıtım yaptıracak kadar zenginmidir?
  7. Standartlara neden 10 yılda bir değiştirilme zorunluluğu getirilmiştir.
  8. Binaların temele oturana kadar çalışması nedeniyle dübellerin ve derz boşluklarınnda çalışması nedeniyle  strofor ürünlerinin yalıtım değerleri 6,2 yıl sonra tamamen 5rtadan kalkmazmı. Yalıtım psikolojik yalıtım haline gelmezmi?
  9. Nemli ortamlarda  seragazı ile doldurulan strofor ürünlerde çözümlenme olmazmı?
  10. Strofor ürünlerin beyan edilen ısı iletkenlik değerleri doğrumudur.? Hesaplama metodolojileri hangi kriterlere göre düzenlenmiştir.
  11. Petrol türevi yalıtım ürünlerini kullanmaktan gelişmiş ülkeler imtina ederken neden Türkiyede mantar gibi üretim tesisleri artmaktadır.
  12. TSE kurumu muadil doğal ürünlerin kullanılmasına yönelik neden önleyici standartlar uygular.
  13. Bankalar dahi neden sadece strofor ürün üreticilerinin ürünlerine teşvik verir. Muadil ürünleri teşvik dışı tutar.
  14. Binalarda oluşan deformasyonlar sonucunda strofor ürünler duvarlardan koparak dökülmezlermi?

Şimdi bu soruların cevabını Allah rızası için hiçbir art niyete sığınmadan  verebilirmisiniz. Elbette bu soruların cevabı olumsuzdur. Kime göre olumsuzdur. Kartelleri koruyan ve onlara Pazar yaratan yerli işbirlikçilerine. Çiftlik Caddesini katleden ve buna göz yuman sizlere. Çünkü bu tür ürünlerin kullanılmaması gerektiğine sizler karar vereceksiniz. Bu dünyada vebalin TCK”ye göre cezası olmayabilir. Ama bunun hesabı kesinlikle ahir alemde verilecektir. Tek umudumuz. Bu caddede veya bu tür ürünleri kullanarak binalarında yalıtım işlemlerini yaptran binalarda yangın çıkmamasında 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Süleyman SALUR Arşivi
SON YAZILAR