Necati Şahinkaya

Necati Şahinkaya

SONUÇLAR

SONUÇLAR

 

   Haziran ayında yapılan Milletvekili genel seçimlerinin sonuçları tek başına iktidar çıkarmadı. Birinci parti ile ikinci parti arasında on altı fark olduğu görülmektedir.

   Ülkemizin nüfusunun yüzde altmış beşe yakını, Milliyetçi muhafazakâr ve merkezde toplanmakta, 1950 yılından bu zamana kadar seçmenin oyları bu alanda olduğundan, geçişler kendi içinde olmakta, Ekonomi seçmenlerin oy verme davranışını tek başına belirlemiyor. Türkiye seçmeni rasyonel bireysel davranıştan ziyade, kültürel, kitlesel oy verme davranışlarına eğilimli olduğu gerçeğidir.

   Yeni Meclis, Meclis başkanının seçimini yaptı. Meclis başkanını seçmesiyle, partinin toparlanmasına, tabanının kamuoyu oluşması bakımından siyasi başarı olduğu için parti rahat nefes aldı.

   Siyasetçi kendi elini belli etmeden, karşısındakinin elini okuyan usta pokerci gibi oynamalı, tespit ettiği hedefe akıllıca ulaşabilmeli.

   Üç tane muhalefet partilerin benzemeyen tarafları olduğundan sonucun bu şekilde çıkacağı ilk turda belli olmuştu.

   Erken yapılacak genel seçimin, Millet vekil’lerinin özlük ve sosyal haklarının elde edememesi, Cumhurbaşkanı’nın tekrar seçim istemesi, Hükümet kurma çalışmalarında ikilem olabilirde.

   En büyük sıkıntı, çözüm sürecinin ne olduğu bilinmediği için T.B.M.Meclisinde zor günlerin olacağı gözükmektedir.

   Hükümet kurulmasında asgari müştereklerde buluşmak, Seçimde verilen sözlerin öncelik sıralamasına göre yerine getirilmesi, istikrarın bozulmasına fırsat verilmeden, Hükümetin kurulması. Türkiye Cumhuriyeti devletinin iç ve dış tehditlere karşı daha sağlam durması, ülkemizin geleceği bakımından önem taşır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Necati Şahinkaya Arşivi
SON YAZILAR