Süleyman SALUR

Süleyman SALUR

TSE DOSYASI

SÜLEYMAN SALUR

 

TSE DOSYASI

Bayındırlık ve İskan Bakanlığına yazmış olduğumuz yazıya gelen cevap şu şekildedir.

(15.06.2011 tarih ve B.09,0.YİG.0,17,03,00.441 sayı ile)

Özetle ;

BEP-TR programının açılış sayfasında Bayındır ve İskan Bakanlığı, Yapı İşleri Genel Müdürlüğünün logoları ile birlikte yer alan İZODER logosu; Heseplama Metodolojinin yazılıma dönüştürülme işinin İZODER tarafından ücretsiz yapması karşılığında yapılan protokol  kapsamında kullanılmaktadır.

Yani, bakanlık İZODER ile bir protokol yaparak, bakanlık ve Yapı İşleri Genel Müdürlüğünün logosu ile birlikte yer almasını sağlamıştır. Karşılığında bir yazılım programı ücretsiz olarak yaptırılmıştır.

Böylece devlet ilgili program yazılımı için sözde tasarruf sağlamıştır. İZODER’in kazancını bu noktada anlatmaya kelimeler yetmez.

  1. Öncelikle tüm petrol türevi ürünlerin bizzat devlet eli ile reklamı yapılmıştır.
  2. Bakanlığın stratejik ortağı olunduğu şeklinde reklamlar yaparak, yalıtım konusunda kendilerini standartları belirleyen bir konuma getirmişlerdir.
  3. Petrol türevi ürünlerin üretimini ve pazarlanmasını tamamen önleyen politikalar üretmişlerdir.
  4. Haksız rekabet kurallarına zemin hazırlanmıştır.

Başlıklar artırılabilir. Burada da devletin bir STÖ ile böylesine bir protokol yapmak gibi bir tasarrufunun olamayacağı, söz konusu logonun ilgili programdan kaldırılması gerektiğini yine aynı silsile ile yani Cumhurbaşkanı, bakanlar, ilgili genel müdürlükler nezdinde yazışmalarımızı sürdürdük.

Bu çabalarımız sonucunda; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ firmamıza şu şekilde bir yazı göndermiştir.

Özetle;

İlgi yazı ile, BEP-TR programının başında yer alan İZODER logosunun piyasalarda haksız rekabete yol açtığı ve programın hesaplanmasında kullanılan metodolojinin İZODER Hesaplama Metodolojisi olarak lanse edilmeye başlandığı belirtilerek İZODER logasunun kaldırılması talep edilmektedir.

Bu kapsamda; programın başında ve giriş sayfalarında yer alan İZODER logosu Mart 2012 ayı başı itibariyle kaldırılmıştır. Ayrıca programın hesap modülümnde kullanılan hesaplama metodolojisi ihale sürecinde Bakanlık tarafından akademik personele hazırlattırılmış ve yazılımda kullanılması amacıyla İZODER’e teslim edilmiştir. Bu süreçte gerçekleştirilen bütün işlemler mevzuata uygun olarak yapılmıştır.

Bilgilerinizi rica erim

Bülent ERCAN

Bakan A.

Genel Müdür V.

Buraya kadar yazdıklarımızdan anlaşılacağı üzere,

Öncelikle Petrol türevi ürünlere muadil olarak üretilen ürünler ilgili standartlarda ancak yapılan itirazlar sonucunda kabul edilmiştir.

İkinci olarak İZODER logosunun söz konusu standartları tanımlayan programlarda yer alması üzerine,  olayı adli mercilere intikal ettireceğimizi tüm devlet kademelerine bildirdiğimiz ifadesinin ardından İZODER logosu Bakanlıkça kaldırılmıştır.

DEVAM EDECEK

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman SALUR Arşivi
SON YAZILAR