Süleyman SALUR

Süleyman SALUR

MEVCUT YÖNETİM GÖREVİNİ SÜRDÜRMELİ

SÜLEYMAN SALUR

SALURUN PENCERESİNDEN

MEVCUT YÖNETİM GÖREVİNİ SÜRDÜRMELİ

 

 

Samsunspaor-Antalyaspor maçının teknik analizini yapmak spor yorumcusu arkadaşlarımızın işi elbette bu konuda her ne kadar spor adamı olsakda ancak gördüğümüz bazı hatalarıda ifade etmek istiyoruz. Penaltı atışlarında Antalyalı  futbolcular sol ayaklı idi. Sol ayaklı futbolcular ise bilindiği gibi genellikle kalecinin soluna atarlar. Soner gibi bizi finale taşıyan başarılı kalecimiz sola atlamak yerine ters penaltılarda ters taraflara atladı. Oysa penaltı kurtarmak için bir köşeye atlamanız gerek. Sol ayakla penaltı atacak futbolcu karşısında sa tarafı seçerseniz kurtarma şansınız yoktur. Her neyse aslında anlatmak istediğimiz Erhan hoca oyuna müdahalesi veya kalecinin oraya buraya atlaması değil. Buraya kadar gelmişken ikinci kez süper ligin eşiğinden dönmemizdir. Hataları teknik ekipte veya futbolculara yüklemek doğru değildir. O gün futbol ilahları yanımızda değildi. Kırılma anlarında başarılı olamadık.

Asıl düşünülmesi gereken enönemli nokta gelecek yıl izlenecek politikalardır. Yönetim kurulu arkadaşlarımız bu takımı bu noktaya gelene kadar gerçekten önemli işler yapmışlardır. Yönetim Kurulu ile kent bütünleşmiş ve birliktelik sağlanmıştır. Bu nedenle Samsunsporun böylesine işini bilen ve başarılı olan yönetim kurulunun arkasında olmayı sürdürmeli ve bu arkadaşlarımızda görevlerine devam etmelidirler. İşleri her zamankinden çoktur. 55 trilyona yakın borç batağında iken birde futbolcuların çok önemli bölümünün sözleşmelerinin sona ermesi kadro oluşturmada zafiyet doğuracaktır.Maddi imkansızlıklar nedeniylede belki gerekli transferler yapılamayacak ancak gençlerle yolumuza devam etmekten başka bir şansımızın olmayacağı muhakkaktır.

Gençlik ve Spor Bakanlığının Samsunlu milletvekiline emanet edilmesi ile yaklaşık 4 yıl gibi bir süreç yaşanmıştır. Bunun avantajları tesisleşme anlamında hissedilmiş olabilir. Ancak kentin en önemli markasının önündeki engellerin kaldırılması anlamında pek katkıları olduğu söylenemez.Erkut Tutu yönetiminin önündeki en önemli engel maddi sorunlardır. Bu sorunun çözülememesi halinde gelecek yıl çok daha fazla  problemler doğacaktır. Bu sorunun çözülmesi yeni yönetim kurullarının oluşturulması değildir. Çözümlenemez Seçim sonuçları aynı zamanda Samsunsporunda kaderi olacaktır.E

Büyük bir ihtimalle Samsunsporyine bir kongre olağan bir kongre sürecine girecektir. Yine birileri seçilemeyeceğini bile bile isadece isim yapmak adına futboldan bihaber  kişilerortaya çıkacak sözde liste çalışmaları yapacaktır. Samsunsporu sevenlere düşen en önemli görev yine  Erkut Tutu ve ekibinin bir yıl dahagörevde  kalmalarını  sağlamak için ikna yollarının denenmesidir. Tüm olumsuzluklara rağmen mucizeler yaratarak takımı finale taşıyan bu yönetim kadrosu ile süper ligin kapısı aralanari arasında olduğu cak ve hedefe ulaşılacaktır. Aksi taktirde yine her iki ayda bir kongre süreçlerinin yaşanması ihtimali söz konusudur. Maddi sorunların aşılabilmesi için bir kampanya başlatılmalı, İşadamlarımıza süper ligde olmanın avantajları iyi anlatılmalıdır. Ayrıca Yıldırım gurubunun 2 milyar dolarlık servetleri ile Türkiyenin değil dünyanında  sayılı zenginleri arasına girmişlerdir. Ancak bu ailenin Samsunsporla ilgilendiği pek söylenemez. Bir dönem Samsunspordayöneticilik yapan Yüksel Yıldırım gibi Samsunsporu gönlünde taşıyan kişileri tekrar Samsunspor yönetimlerinde yer almaları için ikna edilmeleri gerekir.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman SALUR Arşivi
SON YAZILAR