AÖF ÖĞRENCİLERİNİN MÜCADELESİ

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi ile ilgili yazılarım genelde menfi olurdu. Ancak bugün öğrencilerin çabasıyla gelişen müspet değişimlerden bahsedeceğim. Geçen sene bütünleme hakkını isteyen öğrenciler Anadolu üniversitesinin bahçesinde açlık grevi yapmıştı. Daha sonra dekan aracılığıyla öğrenci temsilcisi Elif Erden, Rektörle görüştü. Ancak bu görüşmenin etik çerçevesinde gerçekleşmediğini öğrenmiş ve üzülmüştük. Eski Rektör Davut Aydın öğrencilerin mağduriyetine önem vermemiş, temsilci öğrenciyi dinlemek dahi istememişti. Eski rektör diyorum çünkü bugün okulun yeni rektörü atandı. Prof. Naci Gündoğan ile birlikte öğrencilere müjdeli haber verildi. Yeni rektörle görüşen Açıköğretim Fakültesi öğrenci temsilcisi Elif Erden gelişmelerin öğrenci lehine olduğunu Naci Gündoğan'ın öğrencilerin taleplerini gözden geçirme kararı aldığını bildirdi.

Eski Rektör Davut Aydın döneminde YÖK kararı olmasına rağmen AÖF öğrencilerine uygulanmayan bütünleme sınavına mazeretin “yüksek maliyet” olduğunu dile getirmişti. Ancak geçtiğimiz günlerde Prof. Naci Gündoğan tarafından bu çürütülmüş. Bütünleme sınavı için üniversitenin parası olduğu ve bunun mazeret olamayacağı vurgulanmış. Tek sıkıntının bütünleme sınavlarının yapılması için zamanın ayarlanması gerektiğini ifade etmiş. Bunun dışında tek ders sınav hakkının her sene uygulanacağı ve muafiyet hakkının da iade edileceği söylenmiş. Kısacası öğrencilerin taleplerine yüzünü çeviren biri artık var!

Tüm bu gelişmelerden anlaşılıyor ki her şey diyalog çerçevesinde çözüme kavuşabiliyormuş.Öğrencisine kulak tıkayan, azarlayan eğitmenlerin miladının kısa sürmesi kuşkusuzdur.  Ülkemizde devlet üniversitelerinde denetim organı işlemiyor diye düşünüyorduk. Ancak öğrencilerin mücadelesiyle bu kasvetli havanın son bulduğunu ve karanlıkta bırakılan öğrencilerin aydınlığa kavuşması için güzel bir gelişme olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca mücadele boyunca Açıköğretim öğrencilerinin dili olan isim Elif Erden'in emeğine,yüreğine sağlık. Umutsuzluğa düşmeden sendika başkanlarıyla, Dekan ve Rektörle görüşerek tüm öğrencilerin sesi olmuştur. Güzel ve adaletli insanlar var oldukça bu ülkeden umudum eksik olmayacaktır.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Şeyma Taş Arşivi
SON YAZILAR